Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Το Μάτι του Διαβόλου

Τον Ιούλιο του 1928, στη συνοικία Αγία Παρασκευή της Θεσσαλονίκης διαδραματίστηκαν περίεργα γεγονότα, που αναστάτωσαν τους κατοίκους.
Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των γειτόνων, τα μυστηριώδη φαινόμενα συνέβησαν σ’ ένα παλιό σπίτι, στο οποίο διέμενε ένα αντρόγυνο με το όνομα Οβάδια.
Όλα ξεκίνησαν ένα μεσημέρι κατά την ώρα του φαγητού, όπου ο Οβάδια εξοργίστηκε με τη σύζυγό του, γιατί του σερβίρισε φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Ο τσακωμός πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και ο Οβάδια άρπαξε ένα πιάτο και της το εκσφενδόνισε, ανοίγοντας μια μικρή τρύπα στον τοίχο. Η κυρία του πρόλαβε να σκύψει και το πιάτο θρυμματίστηκε.

Το κορίτσι και το φάντασμα

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1932, στις 19:20, μία ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Richter, έπληξε την Χαλκιδική. Ο τραγικός απολογισμός αυτού του τρομερού φυσικού φαινομένου ήταν 161 νεκροί.
Ένα από τα χωριά που επλήγησαν από τον σεισμό ήταν και η Στρατονίκη, ένα ορεινό χωριό του Νομού Χαλκιδικής. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και κάποιος άτυχος άνδρας ο οποίος, λίγες ημέρες μετά τον γάμο του, σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια του σεισμού. Το άτυχο θύμα ονομαζόταν Αντώνης Παρτέρης.

Το βίαιο φάντασμα

Το 1940, στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα, κατοικούσε σε ένα ιδιόκτητο σπιτάκι μαζί με τη γυναίκα του κάποιος Φουρκιώτης, ο οποίος είχε προσβληθεί από φυματίωση.
Όταν έμαθε για την αρρώστια του, συγκλονίστηκε και εξοργίστηκε σε τέτοιο βαθμό, που άρχισε να καταριέται τον θάνατο. Διατράνωνε πως δεν τον ένοιαζε τόσο ότι θα πέθαινε, αλλά δε μπορούσε με τίποτα να δεχτεί ότι κάποιος άλλος θα του έπαιρνε τη γυναίκα, που τόσο αγαπούσε και θα κατοικούσε στο σπίτι, που το είχε χτίσει με το ίδιο του το αίμα.

Εμφάνιση νεκρού σε φιλμ

Στις 03/03/1953, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” ένα άρθρο στο οποίο παρουσιάζονταν τα αποτελέσματα ενός πειράματος που διεξήγαγε η ερευνητική ομάδα του γιατρού Μιχαήλ Ρημαντώνη. Η ομάδα αυτή ασχολούνταν επί χρόνια με την “μεταψυχική πειραματική”. Το πείραμα αυτό αποτέλεσε τη σημαντικότερη επιτυχία της ομάδας, στην οποία βασικό ρόλο έπαιζε ένα γραφολογικό διάμεσο (μέντιουμ).

Το φάντασμα του νεκροταφείου

Τον Φεβρουάριο του 1963, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” ένα άρθρο του Κ. Λόντου, Αντιπροέδρου του Συνδέσμου των “Φίλων της Μεταψυχικής”, με τίτλο “Το φάντασμα του νεκροταφείου”. Το άρθρο είχε δημοσιευτεί, αρχικά, στο περιοδικό “Κόσμος της Ψυχής”.
Στο άρθρο περιγράφεται ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στα πρώτα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ακριβής ημερομηνία, καθώς επίσης και οι τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα, δεν δίνονται από τον αρθρογράφο. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι μία νεαρή κοπέλα η οποία εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά της σε μία μεγάλη πόλη της Ελλάδας, αμέσως μετά τον ερχομό τους από τη Μ. Ασία.

Το φάντασμα του θεάτρου

Ένα τυχαίο περιστατικό, η ανακάλυψη ενός ανθρώπινου κρανίου στα θεμέλια της βόρειας πλευράς του Δημοτικού Θεάτρου Πατρών από οικοδομικό συνεργείο, στάθηκε η αφορμή για να αναβιώσει ο θρύλος του φαντάσματος του θεάτρου. Το περιστατικό περιγράφεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ” στις 26/09/1962.

Το στοιχειωμένο σπίτι της Ξυνόβρυσης Πηλίου

Μία παράξενη υπόθεση που συνέβη στο χωριό Ξυνόβρυση του Πηλίου, δημοσιεύθηκε στις 14/12/1973 σε άρθρο της εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”.
Μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παρατίθενται στο άρθρο, είδε τρία διαδοχικά βράδια, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, να εμφανίζονται μπροστά της η Παναγία, η Αγία Παρασκευή και η Αγία Τριάδα, υποδεικνύοντάς της να σκάψει κάτω από το πλακόστρωτο δάπεδο ενός από τα δύο δωμάτια του σπιτιού της, όπου υπήρχε θαμμένο κάτι “κακό”. Σε αντίθετη περίπτωση, η γυναίκα κινδύνευε η ίδια να πάθει κάτι κακό.

Το φάντασμα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ

Μια μυστηριώδης υπόθεση είχε αναστατώσει τη Μεγάλη Βρετανία και είχε τραβήξει επάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
Όπως διαβεβαίωναν τρεις πασίγνωστοι λονδρέζοι γιατροί, το φάντασμα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ έκανε την εμφάνισή του, στο σπίτι που έμενε ο διάσημος δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς.

Φαντάσματα σε αγροτόσπιτο

Στο χωριό Γρεβενό Αχαΐας, ο αγρότης Κώστας Πετρόπουλος, 52 ετών, υπήρξε θύμα μεταφυσικών φαινομένων. Όπως ιστόρησε ο ίδιος, μερικά βράδια η πόρτα και τα παντζούρια του σπιτιού του χτυπούσαν τόσο δυνατά, αλλά και ρυθμικά, χωρίς να τα αγγίζει κανείς και χωρίς φυσικά να τα κουνάει ο αέρας.
Αρχικά, πίστεψε πως κάποιος κακόβουλος έπαιζε μαζί του.

Τηλεκινητικά φαινόμενα σε χωριό της Κέρκυρας

Το 1959 στο χωριό Κανάλια, στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, στην Κέρκυρα, είχαν εκδηλωθεί έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα στην κατοικία της δεκαμελούς οικογένειας του Γ. Χυτήρη.
Τα ίδια περίεργα φαινόμενα επαναλήφθησαν κι έπειτα από δύο χρόνια, το 1961. Έτσι, η οικογένεια παρακάλεσε τον ιερέα του χωριού, Μ. Δραγανίτη, να μεταβεί στο σπίτι τους και να διαβάσει εξορκισμούς.

Ο “Γυφτοβασίλης”

Οι κάτοικοι της συνοικίας Κεραμιδάκι, στον Πύργο του Νομού Ηλείας, ήταν αναστατωμένοι για αρκετό καιρό. Ο λόγος ήταν μία σειρά ανεξήγητων λιθοβολισμών, οι οποίοι συνέβαιναν, ανά διαστήματα, κατά τις απογευματινές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.
Μη μπορώντας να εντοπίσουν τους “δράστες” αυτών των ενοχλητικών, αλλά και επικίνδυνων, περιστατικών, είχαν συστήσει ομάδες, οι οποίες με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, έψαχναν κάθε απόγευμα, για να εντοπίσουν τους υπαίτιους αυτών των γεγονότων. Το σπίτι του Διοικητή της Χωροφυλακής είχε γίνει, επίσης, στόχος αυτών των επιθέσεων.

Το επικίνδυνο στοίχειωμα του Παλαιού Φαλήρου…

Το 1930, έντονα μεταφυσικά φαινόμενα συνέβησαν στο Παλαιό Φάληρο, στο σπίτι του Δημ. Αγριανίτου και στο γειτονικό σπίτι του θείου του, ο οποίος ήταν μορφωμένος
κληρικός, καθηγητής Θεολογίας.
Το πρώτο κρούσμα ήταν ο ξεριζωμός των λουλουδιών στο χώρο ανάμεσα στα δύο σπίτια. Από τις 21 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, όμως, άρχισαν να σημειώνονται αυτόματες αναφλέξεις. Αρχικά

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ- ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Με πολλά προβλήματα διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, καθώς λαθρομετανάστες από το Hot Spot Μαλακάσας έχουν κλείσει την εθνική στον ομώνυμο κόμβο, στο 44χλμ.
Πριν λίγο έκλεισε και το ρεύμα της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας προς Αθήνα.

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ «8» ΤΟΥΡΚΟΥΣ αξιωματικούς;;;

Νέα απρόσμενη τροπή παίρνει το θρίλερ με τους οκτώ Τούρκους φυγάδες, καθώς όπως καταγγέλλει η δικηγόρος τους δύο εξ αυτών αγνοούνται και πιθανόν να έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των Κούκλατζη και Μητρετώδη!

Αγνοούνται δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, καταγγέλλει η δικηγόρος τους, σε νέα απρόσμενη τροπή που παίρνει το θρίλερ με τους οκτώ Τούρκους φυγάδες , τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Όπως αναφέρουν οι Times, επικαλούμενοι δήλωση της δικηγόρου τους, Σταυρούλας Τομαρά, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται …από τις 20 Αυγούστου.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Συμφώνησαν Σερβία και Κόσοβο για επαναχάραξη συνόρων: Δίνουν Πρέσεβο, παίρνουν Μητρόβιτσα οι Σέρβοι- Ανοίγει η όρεξη των Αλβανών στα Σκόπια…

Επαναχάραξη των συνόρων στην πιο εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων αποφάσισαν και προανήγγειλαν οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου. Στην εν λόγω απόφαση αντιτίθεται η Γερμανία αλλά εξασφαλίζει τη συγκατάθεση των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα σιγήν ιχθύος τηρεί η Ρωσία.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Χασίμ Θάτσι, το Σάββατο το απόγευμα σε συνέδριο στο Άλπμπάχ της Αυστρίας, ζήτησαν από την ΕΕ να υποστηρίξει την προοπτική αυτή, κίνηση που εντείνει την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Γερμανίας και φαίνεται να δημιουργεί εσωτερικό ρήγμα Βερολίνου-Βρυξελλών.
Η ανοιχτή διακήρυξη, δια στόματος των δύο προέδρων, έρχεται μια ημέρα μετά την επίσημη συγκατάθεση της Ουάσιγκτον στην κατεύθυνση των «εδαφικών προσαρμογών», όπως δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, από την Ουκρανία.

Τραγωδία στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών: «Εσκασε» εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια αρχιλοχία – Κρίσιμη η κατάστασή του

Τραγωδία στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) όταν ο Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) αρχιλοχίας Μηχανικού Δ.Α., 37 ετών, έγγαμος με 2 τέκνα, που υπηρετεί στην ίδια μονάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, εντός των εγκαταστάσεων του ΤΕΝΞ.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός που απασφάλιζε και εξερράγη. μάλλον ήταν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου

«Διπρόσωπες» οι ΗΠΑ: Υπογράφουν εμπάργκο όπλων & μετά παραδίδουν CH-47 Chinook στη Τουρκία για αποβάσεις στα νησιά!

Μάλλον στις ΗΠΑ υπάρχουν δύο κράτη. Το ένα στον Λευκό Οίκο και το υπόλοιπο στον κρατικό μηχανισμό. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος περιελάμβανε άρθρο για το «πάγωμα» (έστω τυπικό, αφού δεν επίκεινται παραδόσεις) των stealth μαχητικών F-35, αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων στη Τουρκία, μεταξύ άλλων και των CH-47 Chinnok και αυτά παραδόθηκαν το Σάββατο στη… Τουρκία!

Η Μάχη των Πλαταιών – Οι Έλληνες εξαφανίζουν την περσική απειλή

Σαν σήμερα στις 27 Αυγούστου του 479 π.Χ, οι Έλληνες νικούν τους Πέρσες στην πεδιάδα των Πλαταιών και εξαφανίζουν οριστικά την περσική απειλή από τον ελλαδικό χώρο.

Εκατό χιλιάδες Έλληνες υπό τον Σπαρτιάτη στρατηγό Παυσανία συντρίβουν τριακόσιους χιλιάδες Πέρσες υπό τον στρατηγό Μαρδόνιο.

Ο Περσικός στρατός υπό τον Μαρδόνιο, αφού ξεχειμώνιασε στη Θεσσαλία, ετοιμάσθηκε την άνοιξη του 479 π.X. να επιτεθεί εκ νέου κατά της Αθήνας. Προτού όμως ξεκινήσει, ο Μαρδόνιος έστειλε

Κατεπείγον σήμα στους πρώην πιλότους της Τουρκικής ΠΑ: «Σας καλούμε να προετοιμάζεστε για πόλεμο» – «Οι απειλές αυξάνονται»

Kατεπείγον σήμα στάλθηκε στους πρώην πιλότους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, (TSK). Η επιστολή στάλθηκε σε όλους όσοι συνταξιοδοτήθηκαν και σε αυτούς που ακόμα πιλοτάρουν σε ιδιωτικές τουρκικές αεροπορικές εταιρείες.
Η επιστολή τιτλοφορείται ως εξής: «Προπαρασκευαστική εκπαίδευση για πόλεμο».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ η επιστολή εστάλη από την Προεδρία του Προσωπικού της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας
Συγκεκριμένα αναφέρει η επιστολή: