Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ : Η μάχη του ελαιώνα του Κούντουρα
Η μάχη του ελαιώνα του Κούντουρα έγινε την Άνοιξη του 1205 στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου μεταξύ των Φράγκων και των Ελλήνων, όταν Φράγκοι ιππότες με επικεφαλής τον Γουλιέλμο Σαμπλίτη προσπαθούσαν να καταλάβουν το Μοριά. Τη μάχη κέρδισαν οι Φράγκοι. Μετά από αυτή τους τη νίκη δε συνάντησαν άλλη σημαντική αντίσταση στην Πελοπόννησο, την κατέλαβαν και ίδρυσαν το Πριγκιπάτο της Αχαΐας.

Το μυστήριο της λίμνης της ΒουλιαγμένηςΗ Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Αθήνας. Πρόκειται για μια αλμυρή λίμνη της οποίας το βάθος ή η σύνδεση με την θάλασσα δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.


ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΥΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Η 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣΣυνήθως προκαλούν τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.
Οι ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας.
Όμως σε μας, τους κατοίκους της Γαύδου, προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης.
Ξαφνιαζόμαστε, και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο, άλλοτε να καταρρέουν.
Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε «ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΑΣ».