Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

"Βόμβα" από S&P: "Δεν θα θεωρήσουμε πιστωτικό γεγονός τη μη πληρωμή των ΕΚΤ, ΔΝΤ από την Ελλάδα"!








Δεν θα θεωρήσουμε ως χρεοκοπία μια στάση πληρωμών της Ελλάδας προς την ΕΚΤ" αναφέρει σήμερα ο ένας εκ των τριών "αγίων" οίκων αξιολόγησης (αμερικανικών συμφερόντων), η Standard & Poor’s, βάζοντας "φωτιά" στο ρευστό παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό.

 
Δεν θα αλλάξει σε SD (selective default) η αξιολόγηση της Ελλάδας, εάν η κυβέρνηση δεν καταβάλει τις πληρωμές στα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αξίας 6,7 δισ. ευρώ, σημειώνει η Standard & Poor’s.
 
Σημειώνεται ότι προ τεσσάρων ημερών ο ίδιος οίκος είχε αναφερθεί σε τυχόν μη καταβολή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι δηλαδή "δεν θα είναι χρεοκοπία" με δήλωση του επικεφαλής των αξιολογητών του οίκου, Moritz Kraemer.

Εξαφανισμένη αράχνη εντοπίστηκε ξανά στην Αγγλία




Ένα είδος αράχνης, που οι ειδικοί πίστευαν ότι είχε εξαφανιστεί από το 1912, ανακαλύφθηκε ξανά στη Μ. Βρετανία, σχεδόν έναν αιώνα μετά.
Οι περιβαλλοντολόγοι έμειναν άναυδοι, όταν βρήκαν μια αράχνη Hypsosinga heri, ενώ έψαχναν για πεταλούδες σε μια προστατευόμενη φυσική περιοχή στο Weymouth.
Το κόκκινο αραχνοειδές είχε καταγραφεί προηγουμένως στη χώρα από το 1898 μέχρι το 1912, όταν εξαφανίστηκε.

Η σοκολάτα σύμμαχος στη μάχη κατά του εγκεφαλικού και της καρδιάς




Όσοι τρώνε 100 γραμμάρια σοκολάτα καθημερινά, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη δεν διαπίστωσε ότι, αν κόψει κανείς τη σοκολάτα, θα μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής πάθησης, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, πράγμα που αποτελεί ευχάριστα νέα για τους ουκ ολίγους φίλους της σοκολάτας.