Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Αιτία πολέμου; Βρετανική νάρκη βύθισε το υποβρύχιο της Αργεντινής Σαν Χουάν

Το άτυχο  πλήρωμα του υποβρυχίου της Αργεντινής το οποίο χάθηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού , έπεσε «θύμα» νάρκης της περιόδου του πολέμου των Φώκλαντ, η οποία ήταν απομεινάρι ενός «βρώμικου πολέμου» μεταξύ Βρετανών και Αργεντινών το 1982.
Το σενάριο αυτό ανέφερε ο Ρώσος πλοίαρχος Βασίλη Ντανίκιν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Το βρετανικό ναυτικό είχε ποντίσει νάρκες από τον πόλεμο του  1982,  στη θάλασσα κοντά στις ακτές της Αργεντινής. Η νάρκη μένει ενεργή για 35 χρόνια, ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αποσυνδέθηκε  από το σχοινί και να κτύπησε το υποβρύχιο της Αργεντινής « Σαν Χουάν», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματικός , ο οποίος «γνωρίζει» πολύ καλά την ύπαρξη ναρκών στην περιοχή  , τις οποίες έχει επισημάνει και το ρωσικό ναυτικό εδώ και πολλά χρόνια.

Το βρετανικό βασιλικό ναυτικό χρησιμοποίησε διάφορα υποβρύχια κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ.

Ιράν: Θα αυξήσουμε το βεληνεκές των πυραύλων μας αν η Ευρώπη απειλήσει την Τεχεράνη

Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε την Ευρώπη ότι αν απειλήσει την Τεχεράνη, οι Φρουροί θα αυξήσουν το βεληνεκές των πυραύλων άνω των 2000 χιλιομέτρων, μετέδωσε χθες το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Αν έχουμε διατηρήσει το βεληνεκές των πυραύλων μας μέχρι τα 2000 χιλιόμετρα, αυτό δεν είναι εξαιτίας έλλειψης τεχνολογίας…Ακολουθούμε ένα στρατηγικό δόγμα», τόνισε ο Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο.