Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

H EKT δέχεται ξανά ελληνικά ομόλογα

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να επαναφέρει το waiver (είχε διακοπεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2015), αλλά με «κούρεμα» των ομολόγων - Σε μεταγενέστερο στάδιο θα εξεταστεί εάν θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωτράπεζας

Την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα έκανε δεκτή την Τετάρτη η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, όπως αναφέρει το newmoney.gr, αποφάσισε να ξανακάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΚΤ, τα ελληνικά ομόλογα θα ξεκινήσουν να γίνονται δεκτά και πάλι από τις 29 Ιουνίου. Τα ελληνικά ομόλογα είχαν πάψει να γλινονται δεκτά από τις 11 Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Φεβρουαρίου 2015.

Ρέγκλινγκ: Πάνω από 100 δισ. το κόστος Βαρουφάκη

Καλό το πρόγραμμα του ΔΝΤ αλλά όχι για την Ελλάδα, λέει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ESM

Μαίνεται η κόντρα ΕSM – ΔΝΤ με τον Κλάους Ρέγκλινγκ να χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΔΝΤ καλό αλλά... όχι για την Ελλάδα. Ο επικεφαλής του ESM δηλώνει πως ακόμα περιμένει την αμφισβήτηση της κυβέρνησης για το ύψος του πλεονάσματος 3,5% ενώ ανεβάζει το κόστος της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό οικονομικών τον Γ. Βαρουφάκη πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Για το θέμα της δεύτερης δόσης της πρώτης αξιολόγησης και για την δεύτερη αξιολόγηση ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ τονίζει πως δεν θα γίνει καμία εκταμίευση αν το ESM δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Ανακαλύφθηκαν δύο νεογέννητοι εξωπλανήτες!

Ο ένας από τους δύο θεωρείται ένας «καυτός Δίας», επειδή έχει μέγεθος ανάλογο του Δία και κινείται υπεβολικά κοντά στο νεαρό μητρικό άστρο του, το V830 Tau, με συνέπεια να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία

Δύο διεθνείς ομάδες αστρονόμων ανακάλυψαν δύο νεογέννητους εξωπλανήτες, τους μικρότερους σε ηλικία από όσους έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ζαν-Φρανσουά Ντονατί του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», χρησιμοποίησαν το Καναδο-Γαλλικό Τηλεσκόπιο της Χαβάης και το Τηλεσκόπιο Μπερνάρ Λιό στα Γαλλικά Πυρηναία.

Μια από τις ομάδες των αστρονόμων ανακάλυψε έναν γιγάντιο εξωπλανήτη, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι το πολύ δύο εκατομμυρίων ετών, δηλαδή ένα «βρέφος» από αστρονομική άποψη, σε σχέση με τη Γη που έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών.

Ο εξωπλανήτης θεωρείται ένας «καυτός Δίας», επειδή έχει μέγεθος ανάλογο του Δία και κινείται υπεβολικά κοντά στο νεαρό μητρικό άστρο του, το V830 Tau, με συνέπεια να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 430 εκατομμυρίων ετών από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ταύρου.

Ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους είχε εξαφανίσει σχεδόν όλα τα θηλαστικά πάνω στη Γη

 

Ο Δρ Λόνγκριτς ανέφερε: «Επειδή τα θηλαστικά ανέκαμψαν τόσο γρήγορα μετά την εξαφάνιση, έχουμε την τάση να υποθέτουμε ότι δεν τα χτύπησε τόσο σκληρά, η εξαφάνιση των ειδών»

Σχεδόν κάθε είδος θηλαστικού είχε εξαλειφθεί από προσώπου Γης, από τον προϊστορικό αστεροειδή που πιστεύαμε ότι είχε εξαφανίσει τους δεινοσαύρους, αποτυπώνει μια νέα έρευνα.

Περίπου το 93% των ειδών των θηλαστικών, εξαφανίστηκαν από τη σύγκρουση, η οποία έλαβε χώρα κατά την Κρητιδική περίοδο, περισσότερα από 66 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Εξέταση των απολιθωμάτων από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Bath, αποκάλυψε ότι οι επιπτώσεις του αστεροειδή ήταν πολύ πιο σοβαρές από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.