Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Ψυχογονικός κύβος του Πυθαγόρα

Ο Πυθαγόρας, “ο οποίος θα διαφέρει των άλλων ανθρώπων κατά το κάλλος και τη σοφία και θα γίνει ωφέλιμος εις το ανθρώπινο γένος” -κατά το χρησμό της Πυθίας, είναι ο μέγιστος Έλληνας μαθηματικός, φιλόσοφος και αρχηγέτης μεγάλου θρησκευτικοπολιτικού κινήματος, μίλησε για την ουσία των όντων, τους αριθμούς.
Το Σύμπαν προήλθε από το υπάρχον χάος μέσα από τη μορφή, δηλαδή το μέτρο και την αρμονία. Πρώτος ο Πυθαγόρας το ονόμασε Κόσμο, δηλαδή Τάξις, εξ αιτίας της αρμονίας που επικρατούσε σε αυτό.
Στην σχολή του, που στην είσοδό της υπήρχε ένα άγαλμα του Ερμή του Λογίου, με την επιγραφή “Εκάς βέβηλοι”, δίδασκε τους αριθμούς κατά βάση και πολλά άλλα επιστημονικής ή εσωτερικής φύσης θέματα. Οι αριθμοί, η γεωμετρία και η μουσική οδηγούν στην κατανόηση των κοσμικών φαινομένων.

Βρήκαν νερό στον πλανήτη Ερμή!



Μπορεί η NASA να διαψεύδει οποιαδήποτε ανακάλυψη του Curiosity στον Άρη, αλλά δεν έκρυψε ότι στον Ερμή βρέθηκε νερό με μορφή πάγου!

Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης. Και «ψήνεται» από τις ακτίνες του. Αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να διαθέτει νερό με μορφή πάγου και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, όπως επιβεβαίωσαν τα νέα στοιχεία που συνέλεξε το σκάφος "Messenger" της NASA.

Ο όγκος του πάγου μπορεί να φθάνει από 100 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο τόνους, δηλαδή όσο 20 δισεκατομμύρια παγοδρόμια Ολυμπιακών διαστάσεων. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ανακάλυψη παγωμένων οργανικών υλικών στον Ερμή.

Τα νέα δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις υποψίες δύο δεκαετιών των επιστημόνων.