Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 1798 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ




Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής της χώρας μας
Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού και της υπηρέτριάς του Αγγελικής Νίκλη.
Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη συνοδεία του ιταλού δασκάλου του Ρώσση. Επτά χρόνια αργότερα πήρε το απολυτήριο από το Λύκειο της Κρεμόνας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Πάβιας, απ' όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής.

Οι βρυκόλακες της Σαντορίνης του 17ου αιώνα Α ΜΕΡΟΣ




Με ειδική εντολή του πάπα ό επίσκοπος Ίεραπόλεως Sebastiani πραγματοποιεί τό 1666 περιοδεία σ' όλες τις παραμεσογειακές χώρες για επιθεώρηση τών τοπικών καθολικών εκκλησιών. Μ' ολο πού τό ταξίδι ήταν δύσκολο και επικίνδυνο έξ αιτίας του τουρκοβενετικού πολέμου και τής πειρατείας, ό Sebastiani ώλοκλήρωσε μέ ευσυνειδησία τήν αποστολή του.
Για την Σαντορίνη γράφει: Είναι γνωστή ώς «νησί τών δαιμόνων» και «νησί τής κόλασης». Λένε πώς τά δαιμόνια κόβουν τις γούμενες τών καραβιών και δέν μπορούν ν' αράξουν στο λιμάνι.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΞ

 
 
 
To σενάριο της επιχείρησης "Βαριοπούλα" που κατέληγε σε επέμβαση στην Α.Θράκη και κατοχή του Βόρειου Έβρου το 2003 επανέρχεται σαν εφιάλτης στις ελληνορτουρκικές σχέσεις σε ό,τι αφορά τα πρώτα τμήματα εκείνου του σχεδίου:
 
Tην διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στην Τουρκία και την "ενοχοποίηση" από τον τουρκικό Τύπο της Ελλάδας ως υπεύθυνης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να δικαιολογηθεί στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.
 
Τόσο στα Γενικά Επιτελεία όσο και στο ΥΠΕΞ παρακολουθούν ανήσυχα την επιχειρούμενη κλιμάκωση από τον τουρκικό Τύπο των παρανοϊκών αναφορών ότι πίσω από τις ακροαριστερές τουρκικές οργανώσεις, που πραγματοποίησαν αιματηρές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκεται η Ελλάδα.
 

Οκτακόσια χρόνια από τη Magna Carta



Αναμνηστικό νόμισμα εκδόθηκε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αγγλίας για τα οκτακόσια χρόνια από τη Magna Carta – τον Μεγάλο Χάρτη των Ελευθεριών που αποδέχθηκε τον Ιούνιο του 1215 ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας.

Η Μάγκνα Κάρτα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην ιστορία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.