Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι γνωστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που
συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων
ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα
καρδιαγγειακά νοσήματα.
Παράλληλα, μπορεί να έχει θετική συμβολή στην απώλεια βάρους.
Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα όμως, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού
πρέπει να γίνεται με μέτρο, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έχει
σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας.
Αναιμία
Οι κατεχίνες, που υπάρχουν στο πράσινο
τσάι, μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα και αυτό μπορεί
τελικά να οδηγήσει σε αναιμία. Αποφύγετε να πίνετε πράσινο τσάι μαζί με
το φαγητό, καθώς το σώμα μπορεί να μην χρησιμοποιεί όλα τα θρεπτικά
συστατικά από τις τροφές. Αν παρόλα αυτά θέλετε να πίνετε πράσινο τσάι
μαζί με τα γεύματά σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε
σίδηρο και βιταμίνη C, καθώς βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας.