Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι κυριοι των ΑΒ Βασιλόπουλος μας απαγορεύουν να φυτεύουμε τις… πατάτες τους


Πριν λίγους μήνες ο Παπανδρέου υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννητικές μεταλλάξεις. Μάλλον από αυτές πρόκειται και φοβούνται τις μηνύσεις από τα μελλοντικά θύματα, η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική το λεγόμενο "Codex Alimentarius", βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.





ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ


ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΑΝΤΟΥ! 
 «Πες μου, την πατρίδα σου, τον δήμο σου και την πόλη σου για να σε πάνε εκεί κατ’ ευθείαν τα καράβια μας που έχουν σκέψη και νου. Γιατί δεν έχουν τα καράβια των Φαιάκων κυβερνήτες, ούτε και πηδάλια, σαν όλα τα άλλα πλοία, αλλά γνωρίζουν από μόνα τους τη σκέψη και τις διαθέσεις των ανθρώπων και ξέρουν τις πόλεις όλων, ως και τα καρπερά χωράφια ξέρουν κι είναι τόσο γοργά, ώστε ταχύτατα περνούν τις θάλασσες καλυμμένα με πυκνή ομίχλη και καταχνιά, κι ούτε φοβούνται πως θα χαθούν ή θα πάθουν κανένα κακό». (Οδ. θ΄555-569)
Στην ελληνική μυθολογία οι Φαίακες (Φαίηκες στην ιωνική διάλεκτο, π.χ. στον Όμηρο, Φαίαξ ή Φαίηξ στον ενικό αριθμό) ήταν ένας λαός γνωστός ιδιαίτερα από τον Όμηρο για τη ναυτοσύνη του («ναυσικλυτοί»). Οι Φαίακες ήταν οι αγαπημένοι των θεών και φίλοι των ανθρώπων. Αναφέρεται ότι αρχικώς κατοικούσαν στην απομακρυσμένη Υπέρεια, στα πέρατα του κόσμου. Ως συγγενείς των θεών, αποκαλούνταν «αγχίθεοι», όπως οι Κύκλωπες και οι Γίγαντες. Μια εποχή που βασιλιάς τους ήταν ο Ναυσίθοος, οι Φαίακες εκδιώχθηκαν από την Υπέρεια από τους Κύκλωπες και μετοίκησαν σε ένα νησί, τη Σχερία, που αποκλήθηκε από αυτούς και «Νήσος των Φαιάκων», ενώ από τους περισσότερους ταυτίζεται με τη σημερινή Κέρκυρα (κάποιοι πάντως έχουν υποστηρίξει ότι ήταν η Ίσκια της Ιταλίας ή η Κρήτη). Εκεί έχτισαν πόλη και ναούς με βασιλιά τους τον Αλκίνοο, τον γιο του Ναυσιθόου

Nεοτάμη,η νέα ασπαρτάμη;

Μια άλλη επικίνδυνη,κατ'άλλα αθώα γλυκαντική ουσία είναι και η νεοτάμη.
Η νεοτάμη,οπως και η ασπαρτάμη,ανήκουν στην κατηγορία των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών,μη θρεπτικών που δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες.

Ποιος θα θυσίαζε ομως την υγεία του ,για να διατηρήσει το βάρος του;

Η κυκλοφορία της νεοτάμης εγκρίθηκε ως ασφαλής απο την Ευρωπαική επιτροπή το 2009,είναι 7.000 εως 13.000 φορές πιο γλυκιά απο την ζάχαρη και έχει θερμοάντοχη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναψυκτικά, τσίχλες, σιρόπια και άλλα παρόμοια τρόφιμα.

Για να δούμε λίγο περισσότερα σχετικά με την νεοτάμη.

H νεοτάμη (Ε961),σύμφωνα και με οδηγία της ΕΕ του 2010 ,παρασκευάζεται ύστερα από αντίδραση υπό πίεση υδρο­γόνου της ασπαρτάμης!!!


Εικόνα

Άρα είναι το ίδιο ή περισσότερο επικίνδυνη απο την ασπαρτάμη.


Η ασπαρτάμη παρασκευάσθηκε από την εταιρία Monsanto , άρχισε να καταναλώνεται το 1981 και θεωρείται το πιο επικίνδυνο προσθετικό τροφίμων.


Γιατί θεωρείται επικινδυνο;


Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της Ασπαρτάμης μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη (το ίδιο κάνει και η Νεοτάμη) και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.


Γιατί χρησιμοποιούν την νεοτάμη,αφού υπάρχει ηδη η ασπαρτάμη;


Στο χώρο των επιχειρήσεων το βασικό είναι το κέρδος,ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό και για τις επιχειρήσεις ειναι μια πολυ πιο φθηνή ουσία.


Σύμφωνα με το HolisticMed.com ,η νεοτάμη εκτός του οτι έχει παρόμοια δομή με την Ασπαρτάμη, είναι πολυ πιο τοξική και υπάρχουν ανησυχίες οτι εχει νευροτοξικές επιδράσεις εξαιτίας της φορμαλδεύδης και οχι μόνο.

Το 2002 η Μοnsanto πήρε έγκριση απο την FDA ,διεύθυνση τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α για την νεοτάμη,ως ενα μόριο βασισμένο στην ασπαρτάμη ,με μια κρίσιμη όμως διαφορά.
Εκτός απο το ασπαρτικό οξύ και την φαινυλαλανίνη περιέχει και Dimethylbutyl που ανήκει στην λίστα με τα πιο επικίνδυνα χημικά  της EPA,αμερικάνικης εταιρίας για την προστασία του περιβάλλοντος.


Σχετικές έρευνες για την επικινδυνότητα του ,έγιναν μόνο απο την εταιρία παραγωγής και για 13 μόνο μέρες,χωρίς ποτέ να ερευνηθούν οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της εν λόγω ουσίας.

Το καλύτερο είναι  οτι δεν απαιτείται να περιλαμβάνεται στην λίστα με τα συστατικά του κάθε προιόντος,έτσι κανείς δεν θα γνωρίζει και δεν θα μπορεί να κατηγορήσει την ουσία για τυχόν επιδράσεις της στην υγεία μας!

Πηγη : http://www.katohika.gr

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ



« Έχουμε να κάνουμε με ένα μυστήριο που βρίσκεται πέρα από την κοινή λογική.» Δρ. Γκοχέντ, του Πανεπιστημίου του Καΐρου.
Αυτό το μυστήριο λοιπόν, τις αινιγματικές Πυραμίδες, θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε  ταξιδεύοντας στο παρελθόν συλλέγοντας γεγονότα, θρύλους και αποτελέσματα από έρευνες. Πότε κατασκευάστηκαν και από ποιον; Με τι υλικά και μέσα ; Και τέλος, ποιος ο λόγος κατασκευής τους;
Αρκετοί αρχαιολόγοι, ερευνητές και συγγραφείς, έχουν διατυπώσει άπειρες φορές τα παραπάνω ερωτήματα σχετικά με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πράγματα ίσως είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ’ ότι αρχικά φαίνεται. Και ξεκινάω με το πρώτο ερώτημα: πότε πραγματικά κατασκευάστηκαν; Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως οι πυραμίδες ( μαζί με την  Σφίγγα) κατασκευάστηκαν γύρω στο 2.800 π.Χ. και από τις δυναστείες των Φαραώ. Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι, αφού πλήθος από ευρήματα και αποκαλύψεις, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι πυραμίδες είναι παλαιότερες απ’ όσο νομίζουμε.

Ο Αλέξανδρος των λαών και των Μύθων

Αναζήτησε τη χώρα όπου τεράστια μυρμήγκια σκάβουν για χρυσάφι, συνάντησε Κενταύρους και Δράκοντες, είχε περιπέτειες με τις Αμαζόνες. Επινόησε μια πτητική μηχανή, αναζήτησε τον τάφο του Αδάμ, πήρε από τον Σολομώντα το βιβλίο της σοφίας και το παρέδωσε στον Αριστοτέλη, έγινε ακόμα και μωαμεθανός!
Το πώς η ιστορία του Αλεξάνδρου εμφανίζεται σε θρύλους των Αράβων, Αρμενίων, Βουλγάρων, Άγγλων, Αιθιόπων, Εβραίων, Μογγόλων, Σέρβων, Περσών κ.ά. εξετάζει το βιβλίο «Αλέξανδρος ο Μέγας- Από την Ιστορία στον θρύλο» (έκδοση του Πανεπιστημίου του Γέιλ), που υπογράφει ο Ρίτσαρντ Στόουνμαν (μετάφρ.: Μοσχή Φωτεινή, εκδόσεις Τόπος). Βιβλία με ανάλογο περιεχόμενο έχουν υπάρξει πολλά. Ωστόσο, όλα τερματίζουν την αφήγησή τους στο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αντιθέτως, για τον Στόουνμαν, αυτό το γεγονός αποτελεί απλώς την αφετηρία. Στο βιβλίο συγκεντρώνονται πρώτη φορά εκατοντάδες περιπετειώδεις θρύλοι που οι λαοί ανέπλασαν στις εθνικές τους αφηγήσεις.

Βρετανικό σχέδιο ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ από την Ελλάδα!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ από την Ελλάδα!Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει «κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές»!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται «αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές»!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και «ειδικές επιχειρήσεις» τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών.
Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr