Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Στο δαιδαλώδες μινωικό ανάκτορο του Ψηλορείτη

Νέα, εξαιρετικά ευρήματα έφερε στο φως και φέτος η αρχαιολογική σκαπάνη, με επικεφαλής την αρχαιολόγο Εφη Σαπουνά-Σακελλαράκη, στο μινωικό ανάκτορο της Ζωμίνθου στον Ψηλορείτη, όπως λαμπρές αίθουσες με θρανία, έναν μεταλλουργικό κλίβανο, εντυπωσιακές τοιχογραφίες με θαλασσινά τοπία και ψάρια, αντίστοιχες της Κνωσού, εργαστήρια της ορείας κρυστάλλου, πιθάρια και σφραγίδες.

Από πού προέρχεται το όνομα 20 συνοικιών της Αθήνας

Άγιος Σώστης
Ο τότε δήμαρχος Αθηναίων, Σπ. Μερκούρης, αγόρασε το λυόμενο ελληνικό περίπτερο στη Παγκόσμια Έκθεση των Παρισίων και το μετέτρεψαν σε ναό, μοναδικό στο είδος του.

Επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο Σανατόριο της Πάρνηθας που μετατράπηκε σε γενέτειρα θρύλων του παραφυσικού


του Θανάση Χαραμή-Φωτογραφίες από την φωτογραφική ομάδα του Μetapolis
Το 1914 η Ιερά μονή Ασωμάτων-Πετράκη προσφέρει έκταση της Πάρνηθας στον Ευαγγελισμό για να δημιουργηθείεκέι ένα άσυλο νοσηλείας των φυματικών. Η περιοχή ήταν αρκετά απομακρυσμένη από το αστικό κέντρο και το ορεινό κλίμα θεωρείται ιδανικό για τους ασθενείς. Λειτούργησε για πάνω από 30 χρόνια νοσηλεύοντας εκατοντάδες ασθενείς. Πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν ποτέ να βγουν ζωντανοί από το ίδρυμα.

"Βόμβα" στο βιβλίο του Ολάντ! "Πούτιν: Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία"!

- Αμέτρητα είναι τα... λαβράκια που προκύπτουν από βιβλίο για τον Φρανσουά Ολάντ
- Υποστηρίζεται πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν του είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία!
- Ως... αιτιολογία αναφέρεται πως "δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο"
- Διαψεύδεται ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου η είδηση
- "Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό", αναφέρεται χαρακτηριστικά
Το καλοκαίρι του 2015 ήταν ίσως το πλέον... τεταμένο πολιτικά στην ιστορία της χώρας, τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση και κάθε φορά που προκύπτει μία νέα πληροφορία για την περίοδο αυτή, το θερμόμετρο φτάνει στα ύψη.

Τί είναι ο υποσυνείδητος Προγραμματισμος





Όταν μιλάμε για υποσυνείδητο προγραμματισμό - υποσυνείδητη επικοινωνία αναφερόμαστε στα μηνύματα που απευθύνονται άμεσα στον υποσυνείδητο νού. Δεδομένου ότι βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της συνειδητής επίγνωσης, δεν μπορούμε να τα ακούσουμε ή να τα αντιληφθούμε. Γι’ αυτό και ο συνειδητός νούς μας αδυνατεί να απορρίψει τα συγκεκριμένα μηνύματα.
Τα υποσυνείδητα μηνύματα φέρνουν τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας άμεσα, στέλνοντας τις προτάσεις / εντολές στο υποσυνείδητο μυαλό μας,