Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τέλος η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων στη Βρετανία μετά το Brexit

Τους νέους κανόνες που θα τεθούν μετά την αποχώρηση από την ΕΕ παρουσίασε η Τερέζα  Μέι - Προτεραιότητα θα δίδεται στους εξειδικευμένους εργαζόμενους - Στόχος  να μειωθεί η μετανάστευση των προσώπων με χαμηλή εξειδίκευση

Τους νέους κανόνες μετανάστευσης που θα τεθούν σε ισχύ μετά το Brexit ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με αυτούς η προτεραιότητα θα δίδεται στους εξειδικευμένους εργαζόμενους η δε ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων πολιτών στη χώρα θα καταργηθεί.

«Όταν θα εγκαταλείψουμε (την Ευρωπαϊκή Ένωση) θα θέσουμε σε ισχύ ένα σύστημα μετανάστευσης που βάζει τέλος μια και καλή στην ελεύθερη κυκλοφορία» των ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός. «Θα είναι ένα σύστημα βασισμένο στις ικανότητες των εργαζομένων και όχι στην προέλευσή τους».

Ανακαλύφθηκε ένα μακρινό ουράνιο σώμα -Ενισχύει τις θεωρίες για την ύπαρξη του πλανήτη Χ


Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα υπερβολικά μακρινό ουράνιο αντικείμενο, στα άκρα του ηλιακού συστήματός μας, πολύ πέρα από τον Πλούτωνα.
Μάλιστα, η άκρως επιμήκης τροχιά του ενισχύει τη θεωρία ότι ακόμη πιο μακριά υπάρχει -και περιμένει να ανακαλυφθεί- μία υπέρ-Γη ή ένας ένατος πλανήτης του ηλιακού συστήματός μας, γνωστός και ως πλανήτης Χ.
Το νέο ουράνιο σώμα πήρε την ονομασία «2015 TG387» ή «Γκόμπλιν» και απέχει περίπου 80 αστρονομικές μονάδες από την Ήλιο (μία αστρονομική μονάδα αντιστοιχεί στην απόσταση Γης-Ήλιου). Συγκριτικά, ο Πλούτων απέχει 34 αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο, συνεπώς το νέο σώμα είναι περίπου δυόμιση φορές πιο μακριά από τον Ήλιο σε σχέση με τον Πλούτωνα.
Το «2015 TG387» εκτιμάται ότι έχει διάμετρο περίπου 300 χιλιομέτρων, συνεπώς μάλλον πρέπει να θεωρηθεί νάνος πλανήτης.

Το μεγαλύτερο πουλί που έζησε ποτέ στη Γη

Το μεγαλύτερο πουλί σε όλο τον κόσμο που έχει ζήσει ποτέ στη Γη ήταν ένα φτερωτό πλάσμα τριών μέτρων που ζούσε στη Μαδαγασκάρη πριν από περίπου 1.000 χρόνια.
Το πουλί που έχει ονομαστεί «Τιτάνας», λόγω του μεγέθους του, καθώς ζύγιζε γύρω στα 700 κιλά και ονομάστηκε έτσι από τους ερευνητές της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου. Τα συγκεκριμένα πτηνά εξαφανίστηκαν περίπου πριν από 1.000 χρόνια πιθανότατα εξαιτίας των ανθρώπων.
Κάποιες πρώιμες αναφορές του 1894 έκαναν λόγο για ένα ασυνήθιστα μεγάλο πλάσμα ενός όμως μικρότερου είδους πτηνών, των Aepyornis maximus, αλλά σήμερα οι ερευνητές πιστεύουν ο «Τιτάνας» είναι ένα ξεχωριστό είδος.

Παλλάδιον: Το ξύλινο άγαλμα που προστάτευε την Τροία πέφτοντας από τον ουρανό

«Μπορεί να ήταν ο Διομήδης, ή ο Οδυσσέας, ή ο Αινείας κάποιος από αυτούς που το πήραν, αλλά το θέμα είναι ότι βρίσκεται πλέον στην Ρώμη όπου το φυλά η Βέστα (η Ρωμαϊκή θεά της οικίας αντίστοιχη με την Εστία) η οποία βλέπει τα πάντα μέσα από το άσβεστο φως» (Οβίδιος, Ημερολόγιο 4.433).
Το ανωτέρω απόσπασμα αναφέρεται στο Παλλάδιον το οποίο ήταν το ξύλινο άγαλμα που έπεσε από τον ουρανό και προστάτευε την Τροία.
Θάνατος της Παλλάδος
Η Αθηνά ανατράφηκε από τον Τρίτωνα (γιο του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης) μαζί με την κόρη του Παλλάδα. Τα δύο κορίτσια ήσαν αχώριστα και συναγωνίζονταν στα παιχνίδια. Κάποια στιγμή ενώ ασκούνταν σε πολεμικές ασκήσεις, η Παλλάδα επρόκειτο να καταφέρει χτύπημα στην Αθηνά, εκείνη την στιγμή ο Δίας βλέποντας την σκηνή και φοβούμενος για την ασφάλεια της κόρης του, παρεμβάλλει μεταξύ τους την αιγίδα (δερμάτινη ασπίδα).
Η Παλλάδα αιφνιδιάζεται και έτσι βρίσκει την ευκαιρία η Αθηνά να την χτυπήσει. Το χτύπημα όμως ήταν σοβαρό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να πεθάνει

Έφαγαν «ξύλο» οι Τούρκοι από τα «γεράκια» της ΠΑ: Πώς τα δύο F-16 έφθασαν στην Κύπρο – Ηχηρό μήνυμα από τα Ελληνικά «φτερά»

Η τουρκική πολεμική αεροπορία προσπάθησε να αμαυρώσει την συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην παρέλαση για την ανεξαρτησία της νήσου χθες 01 Οκτωβρίου 2018,  με  «πολεμικού τύπου» επιχείρηση απομόνωσης του κυπριακού FIR , αλλά νικήθηκε κατά κράτος από την ΠΑ.
Τα τουρκικά F-16 προσπάθησαν να «στήσουν παγίδα» στα ελληνικά αεροσκάφη F-16 δυτικά της Πάφου με στόχο την απαγόρευση διέλευσης τους από την Λευκωσία την ώρα της παρέλασης των πεζοπόρων τμημάτων, ως συμβολική κίνηση έμπρακτης «συμπαράστασης» της Ελλάδος στην μεγαλόνησο.
Τα ελληνικά αεροσκάφη γνώριζαν ότι οι Τούρκοι θα αποτολμούσαν μια τέτοια ενέργεια,  μιας και πέρυσι την ίδια μέρα τα ελληνικά μαχητικά διήλθαν στην ίδια περιοχή «αβρόχοις ποσίν», αιφνιδιάζοντας πλήρως την ΤΗΚ.

Τι Πραγματικά Συμβολίζει ο Θρυλικός Δικέφαλος Αετός;

Ἀρχαιότατο σύμβολο ὁ μονοκέφαλος ἀετός εἶναι γνωστός ὡς αὐτοκρατορικό σύμβολο ἰσχύος, ζωτικότητας καί ἀναγέννησης. Ἀπαντᾶται σέ ὅλη τή μακραίωνη ἱστορία τῶν δύο ρωμαϊκῶν αὐτοκρατοριῶν, ἀλλά καί στίς προγενέστερες ἑλληνικές πόλεις, ὅπως καί σέ ἀναρίθμητες ἄλλες συμβολικές χρήσεις συνοδεύοντας θεούς καί ἥρωες.
Ὡστόσο, ἡ παραλλαγή τοῦ δικέφαλου ἀετοῦ ὑπῆρξε σύμβολο ὑπέρτατης δύναμης γιά τούς Μυκηναίους, τούς Βαβυλώνιους καί τούς Χιττῖτες, ἀπό τούς ὁποίους εἶναι πιθανό νά τόν υἱοθέτησαν οἱ Τουρκομάνοι τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καί οἱ Σελτζοῦκοι τοῦ Ρούμ, γιά νά τόν δανειστοῦν οἱ Σταυροφόροι καί νά τόν μεταφέρουν στήν Εὐρώπη, ὅπου ἔγινε γνωστός ὡς αὐτοκρατορικό σύμβολο τῆς Ρωσίας τῶν Τσάρων καί τῆς Αὐστρίας τῶν Ἀψβούργων.
Τά δύο κεφάλια τοῦ ἀετοῦ ἑρμηνεύονται συνήθως ὡς ἔκφραση τῆς διπλῆς φύσης ἤ τῆς δυσυπόστατης ἰσχύος αὐτῶν πού τόν χρησιμοποιοῦν, ἀλλά καί ὡς μιά ὑπέρτατη ἔκφραση κυριαρχίας καί δύναμης.

Αναστασία: Η Γυναίκα που Πολέμησε τον Σουλεϊμάν μέχρις εσχάτων στην αιματηρή πολιορκία της Ρόδου

Όταν σκοτώθηκε ο άντρας της φόρεσε την πανοπλία του και με το σπαθί του ρίχτηκε στη μάχη κατά των Οθωμανών
Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ανέβηκε στον θρόνο στις αρχές του 1520 και αμέσως αποφάσισε να κυριαρχήσει στη χριστιανική Ευρώπη.
Το 1521 κατέκτησε το Βελιγράδι και αμέσως μετά στράφηκε στη Ρόδο η οποία ήταν υπό την κατοχή των Ιωαννιτών Ιπποτών.
Το νησί ήταν στρατηγικής σημασίας, καθώς έκοβε τη θαλάσσια διέξοδο του σουλτάνου προς την Αλεξάνδρεια κι έτσι αποφάσισε να επιτεθεί.
Τα στρατεύματα του έφτασαν στη Ρόδο τον Ιούνιο του 1522.

Τι Κρύβει η Σφραγισμένη Πύλη της Αγιάς Σοφιάς

Η σφραγισμένη πύλη της Αγιάς Σοφιάς:
Μύθοι και θρύλοι για την Άλωση της Πόλης
«Πάψετε το Χερουβικό, κι ας χαμηλώσουν τ’ Άγια γιατί είναι θέλημα Θεού, η Πόλη να τουρκέψη». «Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες». «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, μην κλαις και μη δακρύζης, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ ναι».
29 Μαΐου 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία έπεσε. Ο θρύλος λέει ότι
«ήτανε θέλημα Θεού». Από τότε το φρόνημα των Ελλήνων το κρατάνε ζωντανό ακριβώς αυτοί οι θρύλοι για την επανάκτησή της. «Κάποτε η Αγιά Σοφιά θα λειτουργηθεί ξανά από τους χριστιανούς» λέει η παράδοση και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα ξυπνήσει… «Πάλι με χρόνια με καιρούς…»

F35 στην Τουρκία: Η Άγκυρα θα παραλάβει δύο ακόμα stealth μαχητικά λέει η Hurriyet

Τι και αν η διαμάχη για την κράτηση του πάστορα Μπράνσον και την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία έχουν ρίξει στο ναδίρ τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και έχουν φέρει στα μαχαίρια τους Τραμπ και Ερντογάν, η Lockheed Martin και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Πενταγώνου προχωράνε κανονικά στους σχεδιασμούς τους για την παράδοση και άλλων stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την παράδοση των F-35 στους Τούρκους, οι προετοιμασίες από αμερικανικής πλευράς συνεχίζονται κανονικά, με την τουρκική Hurriyet να αποκαλύπτει το πότε θα παραδοθούν τα επόμενα F-35 στην Τουρκία.

Οι Υποχθόνιες Ερπετοειδείς Φυλές


Δράκους όμως ονομάζουν και οι Κινέζοι την υποχθόνια φυλή των Λουνγκ Γουάνγκ .
Στην Ιαπωνία υπάρχουν οι υπόγειοι ερπετοειδή δαίμονες.
Στην αρχαία Αίγυπτο έχουν τον Θεό τσακάλι, τον Ανούβις του κάτω κόσμου και τον ερπετοειδή δράκο Απόφις. Στην Αμερική, πολλές ινδιάνικες φυλές υποστηρίζουν ότι προήρθαν από το βασίλειο του κάτω κόσμου. Οι Απάτσι π.χ. πιστεύουν ότι βγήκαν από έναν υπόγειο λαβύρινθο , μέσα από διαδοχικά επίπεδα σπηλαίων που κατοικείται από ανθρωποειδή και δαίμονες.
Οι Αζτέκοι επίσης αναφέρουν πώς ήταν απόγονοι των Ατλάντων που διασώθηκαν από τον καταποντισμό της ηπείρου των και που για εκατοντάδες χρόνια έζησαν στον υπόγειο κόσμο των σπηλαίων με τις επτά χρυσές πόλεις και μετά κατάφεραν να ξαναέρθουν στην επιφάνεια του πλανήτη.