Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δευτερόλεπτο . ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.



Το δευτερόλεπτο είναι η θεμελιώδης μονάδα μέτρησης του χρόνου στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων.
Ορίζεται από το Διεθνές Σύστημα Μονάδων ως ο χρόνος 9 192 631 770 περιόδων ακτινοβολίας από μετάπτωση μεταξύ των δύο επιπέδων ενέργειας του ατόμου του Καισίου-133.

Μετατροπές

  • Το λεπτό ορίζεται ως ίσο με 60 δευτερόλεπτα.
  • Η ώρα ορίζεται ως ίση με 60 λεπτά ή 3.600 δευτερόλεπτα.
  • Η ημέρα ορίζεται ως ίση με 24 ώρες ή 1.440 λεπτά, ή 86.400 δευτερόλεπτα.

Το Διεθνές Σύστημα (SI) μονάδων



Το Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών διεθνώς καλούμενο με το γαλλικό αρκτικόλεξο BIPM (Bureau international des poids et mesures), είναι διεθνής οργανισμός τυποποίησης , ένας από τις τρεις διεθνείς οργανισμούς που εγκατέστησαν και μεριμνούν για τη διατήρηση του Διεθνούς Συστήματος Μονάδων (SI), σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς "Σύμβασης του Μέτρου".
Οι άλλες δύο οργανώσεις που διατηρούν το σύστημα SI, επίσης γνωστή με το γαλλικό αρκτικόλεξα τους είναι: η "Γενική Διάσκεψη Μέτρων και Σταθμών" ( Γαλλικά : Conférence générale des poids et mesures ) (CGPM) και η "Διεθνής Επιτροπή των Μέτρων και Σταθμών" ( Γαλλικά : Comité international des poids et mesures ) (CIPM).

Bρέθηκε ο θρόνος του μεγάλου βασιλέα των Μυκηνών; - Ποιος ήταν ο Αγαμέμνων




Βρέθηκε ο θρόνος στον οποίο κάθησε ο μεγαλύτερος βασιλιάς των Αχαιών, ο ηγεμόνας των Μυκηνών, Αγαμέμνων καθώς ένα μεγάλο μέρος του aνακαλύφθηκε από Έλληνες και Αμερικανούς αρχαιολόγους και βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών.

Η ανακάλυψη φέρνει στο προσκήνιο ξανά την εποχή του Τρωϊκού Πολέμου. Μια εποχή ένδοξη, όταν υπήρχαν Ήρωες που οι άνθρωποι τραγούδαγαν τα ονόματά τους για αιώνες. Ήρωες σαν τον Αχιλλέας που ενέπνευσαν ακόμα και τον μέγιστο Βασιλέα των Ελλήνων όπως ο Μ.Αλέξανδρος για να πετύχει το ακατόρθωτο, να καταλύσει την Περσική Αυτοκρατορία.

Κολλιτσίδα: Ένα από τα πιο ισχυρά βότανα που σε προστατεύει από ασθένειες





Η κολλιτσίδα έχει μια μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων και κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του ήπατος -μαζί με το γαϊδουράγκαθο – το οποίo βοηθά στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του αίματος. Είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού και ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα…η κολλιτσίδα είναι το βότανο που αυξάνει την έκκριση χολής ώστε να αφομοιωθούν καλύτερα τα λιπαρά τρόφιμα ,έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες σε μιά σειρά από παθήσεις και ήταν μιά από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές θεραπείες

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την «Ελληνική Πομπηία» στη Σελινούντα της Σικελίας [φωτό]





Η Σελινούντα ήταν μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές αποικίες στη Σικελία. Βρισκόταν στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και αποτελούσε τη δυτικότερη Ελληνική αποικία σε αυτό

Λέγεται ότι είχε ιδρυθεί μεταξύ 654 και 628 π.Χ. και ήταν ευημερούσα και ισχυρή πόλη που διέθετε συσσωρευμένο πλούτο στους ναούς της

Μία από τις μεγαλύτερες αρχαίες τραγωδίες του κόσμου ήρθε στο φως μετά από 2.500 χρόνια, όταν αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία χαμένη Ελληνική πόλη στην Σελινούντα της Σικελίας.
Τον 5ο αιώνα π.χ. Βόρειο Αφρικάνοι κατακτητές επιτέθηκαν στην πόλη σκοτώνοντας ή παίρνοντας σκλάβους όλους τους κατοίκους.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΕΜΠTΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΕ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Σήμερα η πέμπτη ημέρα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του ΕΟΕ.
Σε συνεργασία με το Capsis Hotel Μοναστηρίου 18 (Θεσσαλονίκη) σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ, χωρίς εγγραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο μαθήματα!
19:00 με 20:00 Ένα ταξίδι στο Διάστημα με τον Απόστολο Σταμουλά και στις 20:15 με 21:15 Κοινό σχολείο για Ελληνικά Μαθήματα με την Ευγενία Κούκουρα.
Σας περιμένουμε όλους!
http://www.eoellas.org/2015/11/09/dia-ereunas-mathisi-3

Ελληνικά μαχητικά πέταξαν επάνω από το τουρκικό έδαφος - Τι λέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο





Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 έφτασαν πάνω από την Τουρκία και πέταξαν νοτιοδυτικά της Αττάλειας όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο κατά την διάρκεια αερομαχίας στην οποία είχαν εμπλακεί με τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον ΕΕΧ.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 6 Νοεμβρίου από τις 13.19 έως τις 15.15 στην περιοχή Κας σύμφωνα με τους Τούρκους όμως στην πραγματικότητα τα τουρκικά μαχητικά είχαν παραβιάσει τον ΕΕΧ και απλώς τα ελληνικά τα καταδίωξαν απο εκεί...που ήρθαν.

Γερμανικός «κοριός» στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο




Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν συστηματικά κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel» σε σημερινό του δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.