Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

«Φωτεινός κύκλος» έκανε την εμφάνισή του πάνω από την Καλιφόρνια - Άναυδοι οι κάτοικοι

Μπροστά σε ένα εξαιρετικά σπάνιο κι ανεξήγητο φαινόμενο βρέθηκε ένας πατέρας με τα δύο ανήλικα του, καθώς γυρνούσαν στο σπίτι τους στην πολιτεία της Καλιφόρνια.
Πιο συγκεκριμένα, καθώς ο πατέρας παρατηρούσε τον νυχτερινό ουρανό διαπίστωσε με έκπληξη ότι ένας φωτεινός κύκλος είχε κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό της περιοχής, με το σχήμα και την φωτεινότητά του να προκαλούν ανησυχία.

«Αραχνοφοβία» και στην Τρίπολη - Ιστοί «σκέπασαν» τη Μαντίνεια!(φώτο)

Μετά το Αιτωλικό, οι αράχνες έβαλαν στο στόχαστρο και την Αρκαδία. Λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στην περιοχή της Μαντίνειας, χιλιάδες αραχνοειδή έχουν καλύψει με τους ιστούς τους τα πάντα, από φυτά και πέτρες, ακόμη ξερολιθιές.
Ο λόγος της «επιδρομής» είναι πιθανότατα η πλούσια τροφή που βρίσκεται στην περιοχή, καθώς το περιβάλλον και οι συνθήκές ευνοούν τις σκνίπες οι οποίες αναπτύσσονται σε μεγάλους πληθυσμούς και αποτελούν αγαπημένο... «έδεσμα» για τις αράχνες.

«Έκτακτη» ανακοίνωση Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι να εισβάλουμε στη Συρία»

Η Τουρκία ολοκλήρωσε τις «προετοιμασίες» της για μια νέα επίθεση στη βόρεια Συρία με σκοπό την «εξάλειψη» μιας κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, την οποία όμως η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική», δήλωσε σήμερα 30 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Θα καταστρέψουμε την τρομοκρατική δομή ανατολικά του Ευφράτη. Έχουμε τελειώσει τις προετοιμασίες, τα σχέδια και τα προγράμματά μας στο θέμα αυτό», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο.
«Αρχίσαμε πριν από μερικές ημέρες την παρέμβασή μας εναντίον αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε o Ερντογάν. «Σύντομα, θα υπάρξουν πιο αποτελεσματικές και μεγαλύτερου εύρους επιχειρήσεις».

Το Solar Parker της NASA πλησίασε τον Ήλιο περισσότερο από κάθε άλλο ανθρώπινο κατασκεύασμα

Tο σκάφος Solar Parker Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο εκτοξεύθηκε φέτος στις 12 Αυγούστου για να μελετήσει τον Ήλιο από κοντά, έγραψε ήδη ιστορία, καθώς έσπασε το ρεκόρ προσέγγισης του μητρικού άστρου μας, που κατείχε το Helios 2 από το 1976.
Τον Απρίλιο του 1976, το γερμανο-αμερικανικό Helios 2 είχε φθάσει σε απόσταση 42,73 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο, αλλά στις 29 Οκτωβρίου (στις 19:04 ώρα Ελλάδας) το Solar Parker έσπασε αυτό το ρεκόρ, ενώ συνεχίζει ακάθεκτο να πλησιάζει ολοένα περισσότερο τον «πατέρα» του ηλιακού μας συστήματος.

Ο παράφορος έρωτας του Απόλλωνα για τη Δάφνη

Ο Απόλλωνας γεννήθηκε στο νησί της Δήλου και ήταν παιδί του Δία και της πανέμορφης Λητώς. Χάρη στην αμβροσία που χορηγήθηκε στο νεογνό από τη Θέμιδα, μεγάλωσε πολύ γρήγορα και εξελίχθηκε σε έναν πανέμορφο νέο. Όλες οι γυναίκες εντυπωσιάζονταν από τον θεό του φωτός, όπως αποκαλούσαν τον Απόλλωνα. Όμως η γυναίκα που ο ίδιος ποθούσε δεν του έδειχνε ενδιαφέρον.

Η επιστήμη δικαιώνει τον Αίσωπο για την ευφυΐα των κορακιών

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι επιστήμονες εξεπλάγησαν από την εξυπνάδα των κορακιών, καθώς με νέα πειράματα -που δικαιώνουν πλήρως τον Αίσωπο για την ευφυΐα που τους απέδιδε στους μύθους του- απέδειξαν ότι τα πανέξυπνα πουλιά μπορούν να φτιάχνουν σύνθετα εργαλεία, τελείως μόνα τους και χωρίς καμία προηγούμενη εκπαίδευση από τους ανθρώπους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα κοράκια είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτοσχέδια εργαλεία τόσο στη φύση όσο και στην αιχμαλωσία. Όμως είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι είναι ικανά να συνδυάσουν περισσότερα από ένα αντικείμενα για να φτιάξουν κάτι πιο πολύπλοκο και χρήσιμο.

Το ποίημα του Καβάφη που κοσμεί κτήριο στην Ολλανδία

Ένα ποίημα του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη κοσμεί ένα κτήριο της πόλης Λέιντεν της Νότιας Ολλανδίας. Το απόσπασμα είναι από την συλλογή «Κρυμμένα» και έχει γραφτεί στα Ελληνικά, γεμίζοντας τον τοίχο ενός κτηρίου.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που έργο Έλληνα ποιητή κοσμεί κτήριο εκτός Ελλάδας, αποδεικνύοντας πως πολλοί σημαντικοί Έλληνες της σύγχρονης εποχής έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αποτελώντας πηγή έμπνευση για χιλιάδες καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.

Καλλίμαχος ο Αφιδναίος – Η ψήφος του έμεινε στην ιστορία

Ο Καλλίμαχος ο Αφιδναίος (θάν. 490 π.Χ.) ήταν Αθηναίος πολέμαρχος στη μάχη του Μαραθώνα. ο οποίος, αφού πείστηκε από τον Μιλτιάδη, με τη ψήφο του καθόρισε την τελική απόφαση για άμεση επίθεση εναντίον των Περσών. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο κατάγονταν από τις Αφίδνες.

Πλάτων – Κομφούκιος και Πολιτική

Ένας μεγάλος φιλόσοφος της δύσης και ένας μεγάλος φιλόσοφος της ανατολής, παντρεύουν μέσα από την κοινωνιοπολιτική και φιλοσοφική πορεία τους, δύο διαφορετικά εκ πρώτης όψεως, φιλοσοφικά συστήματα. Μελετώντας τα έργα τους, βλέπουμε να μοιάζουν σαν το νερό που πηγάζει από την ίδια πηγή, αλλά διοχετεύεται σε δύο διαφορετικά κανάλια, που θα δώσουν ζωή σε δύο διαφορετικές περιοχές.

Κοιτάζοντας από αυτήν την οπτική γωνία τα πράγματα, ας αρχίσουμε την πορεία μας προς το παρελθόν.

Γραμμή «πυρός» από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο για τους επόμενους δύο κρίσιμους μήνες έστησε η Ελλάδα

Γραμμή "πυρός" από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο για τους επόμενους δύο κρίσιμους μήνες έστησε η Ελλάδα μετά τον ορυμαγδό των τουρκικών προκλήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο, με το casus belli για τα 12 ναυτικά μίλια και την επαναφορά της απαιτήσεως δια στόματος Ακαρ για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Με μια μακροσκελέστατη ΝΟΤΑΜ με τον αριθμό Α2920/18 που εκδόθηκε στις 24 Οκτωβρίου, προχωρά σε δέσμευση περιοχών σε όλο το εύρος του ανατολικού Αιγαίου από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο.

Επαναλειτουργεί η αεροπορική σύνδεση Αθηνας-Σκοπίων


О αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, θα μεταβεί στην Αθήνα την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, με αφορμή την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Σκόπια από την εταιρεία Aegean Airlines.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ», ο Οσμάνι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα μεταβούν μαζί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα επιβιβαστεί στην πρώτη πτήση από Αθήνα για Σκόπια.

Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι: Στέλνουν μέχρι και εκπαιδευτικά να κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Μέχρι και εκπαιδευτικά άοπλα αεροσκάφη στέλνουν πλέον οι Τούρκοι στο Αιγαίο για να πραγματοποιούν  παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Έτσι σήμερα δέκα τουρκικά F-16, ένα CN-235 και ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-38 παραβίασαν σε έξι περιπτώσεις τον ΕΕΧ σε διάφορες περιοχές πάνω από το Αιγαίο, προκαλώντας και μία εικονική αερομαχία με τα ελληνικά αεροσκάφη που ανέλαβαν την αναγνώριση και αναχαίτισή τους.

Ο Μπερίσα σε ρόλο… «ειρηνοποιού»: Καταδικάζει τον «αντιαλβανισμό» και τον «ανθελληνισμό»

Βαριά σύννεφα στις σχέσεις ελληνικής μειονότητας και Τιράνων εξακολουθεί να συγκεντρώνει  ο θάνατος, υπό αμφισβητούμενες συνθήκες, από την αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες, του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα Τίρανα δεν επιτρέπουν στον Έλληνα ιατροδικαστή να εξετάσει την σορό του Κ.Κατσίφα

Απερρίφθη από τις αλβανικές αρχές το αίτημα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του από Ελληνα ιατροδικαστή αν και ήδη έχει μεταβεί εκεί από τα Ιωάννιαν
Οπως εξήγησε και η μητέρα του 35χρονου ήρωα Κ.Κατσίφα σήμερα το πρωί, οι αλβανικές αρχές έδιναν στην οικογένεια από την πρώτη ημέρα τη σορό του γιου τους.
Ωστόσο, η οικογένεια δεν προχώρησε στην κηδεία και στην ταφή καθώς επιθυμεί να εξετάσει τη σορό του γιου τους Ελληνας ιατροδικαστής.

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα (φωτο)

Η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει σήμερα 30 Οκτωβρίου την απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα.
Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στις 30 Οκτωβρίου του 1944, από τους Γερμανούς κατακτητές έγινε αποκλειστικά από τις αγωνιζόμενες κατά της ξένης κατοχής δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης.
Το Σεπτέμβρη του 1944 ήταν φανερό ότι οι γερμανικές δυνάμεις θα αποχωρούσαν από την Ελλάδα.

Υπουργός Αλβανίας: Ο ψευδο-ελληνισμός αιτία της βίας στα Βαλκάνια…


Ο υπουργός της Διασποράς (και πρώην πρωθυπουργός) Παντελή Μάικο, αντέδρασε σε σχέση με τη δολοφονία του 35χρονου Έλληνα στο Αργυρόκαστρο, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μάικο έγραψε ότι πρέπει ειπωθεί δυνατά προς την Ελλάδα ότι ο ψευδο-ελληνισμός είναι μια από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια.Μεταξύ των άλλων, ο Μάικο δήλωσε ότι εάν η ελληνική πλευρά επιθυμεί εξηγήσεις, πρέπει πρώτα να εξηγήσει γιατί ένας Έλληνας ντυμένος στρατιωτικά πυροβόλησε την αλβανική αστυνομία.