Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ











Το πρώτο αυτοκινητιστικό τροχαίο, και μάλιστα θανατηφόρο ατύχημα, που αναφέρεται στην Ελλάδα έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 1907 και ώρα 11.30 περίπου επί της Λεωφόρου Συγγρού, μετά την Πύλη του Αδριανού στο ύψος του εργοστασίου ΦΙΞ, υπό τις ακόλουθες συνθήκες, όπως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής εκείνης.

"Ο πρίγκηψ Ανδρέας μετά της συζύγου του Αλίκης και του Υπασπιστού του Μεταξά, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού για να μεταβεί στο Παλαιό Φάληρο και εκείθεν εις Πειραιά.

Όπισθεν και σε απόσταση 30-40 μ. ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Νικ. Σιμόπουλου Υπουργού, Βουλευτού Φθιώτιδος.

Όταν τα δυο αυτοκίνητα ευρίσκοντο προ της γέφυρας και πλησίον του Ζυθοπωλείου Φιξ, ο Σιμόπουλος ηθέλησε να υπερβεί το αυτοκίνητο του πρίγκηπος, αυξάνων κατά τι την ταχύτητα του αυτοκινήτου του.

Η οδός ήτο ελεύθερη από πεζούς και το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου αφού προσπέρασε το προπορευόμενο, κατέλαβε το δεξιό της οδού και έβαινε κανονικώς επί της λεωφόρου.

Ξαφνικά μία γυναίκα ευρισκόμενη με ένα παιδί επί του πεζοδρομίου εισήλθε επί της λεωφόρου και ευρέθη αντιμέτωπη με το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου. Αυτός βλέποντας τον προφανή κίνδυνο ηθέλησε δι' ελιγμών ν' αποφύγει την μετά της γυναικός σύγκρουση, πλην όμως η άτυχη γυναίκα φοβηθείσα δεν εσταμάτησε αλλά έτρεξε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να την ρίξει επί του εδάφους και να περάσει από το σώμα της.

Φαίνεται ότι πάνω από το σώμα της άτυχης γυναίκας διήλθε και το αυτοκίνητο του πρίγκηπος Ανδρέου, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακόψει την ταχύτητά του. Ούτω, το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα, είχε διαπραχθεί.

Το πρώτο θύμα ήτο η άτυχη γυναίκα Ευφροσύνη Βαμβακά, ηλικίας 25 ετών, καταγόμενη από το Αργοστόλι, σύζυγος του σανδαλοποιού Θεοδώρου".

ΠΗΓΗ : http://www.streetpress.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

10 περίεργες σημαίες του κόσμου

Σημαία μιας χώρας θα πρέπει να είναι κάτι που εξηγεί περίπου έθιμα, τις παραδόσεις ή μοναδικότητα της χώρας....

. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη χώρα και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε αντίθεση με ορισμένες από τις χώρες που χρησιμοποιούν τη σημαία τους, ως ένα πείραμα τέχνης
Εδώ έχουμε συγκεντρώσει 10 περίεργες σημαίες του κόσμου. Δεν είχαν χρόνο να σκεφτώ κάτι δημιουργικό για τις φτωχές σημαίες της χώρας τους.
Λιβύη
libya-flag
Όπως και στα σοβαρά; Ακόμα θα μπορούσα να έχω κάνει σημαία της Λιβύης, επειδή το μόνο που είχα να κάνω ήταν να πάει το χρώμα στα Windows XP και χρώμα το πράσινο φόντο-_-. Η σημαία αυτή χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 1977 - 2011. Έχει αλλάξει τώρα THANKGOD.
Ουγκάντα
uganda-flag
Τι κάνει ένα πουλί να έχει με τη σημαία μιας χώρας. Σημαία μιας χώρας θα πρέπει να εμπνέει και θα πρέπει να εκπροσωπούν τη χώρα. Είναι σαφές ότι ένα μόνο πουλί δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Πολωνία
poland-flag
Νομίζω ότι ο δημιουργός της τη σημαία της Πολωνίας ήταν πολύ τεμπέλης για να σκεφτώ κάτι καλό γι 'αυτό πήρε μόνο δύο από τα αγαπημένα του χρώματα και το έκανε σημαία της χώρας: /
Βερμούδα
Εντάξει, εννοώ θα πρέπει να υπάρχει κάποια σωστή διαστάσεις και την εξισορρόπηση όταν κάνετε τη σημαία μιας χώρας. Μετά την εξέταση των Βερμούδων σημαία, έπρεπε να το πω αυτό.
Ανταρκτική
antarctica-flag
δεν χρειάζεται κανενός είδους σημαία να υπενθυμίσουμε που ακριβώς στον κόσμο ζείτε. Το πάγωμα των ούρων μέσα ουρήθρα σας είναι αρκετό.
Ιαπωνία
japan-flag
Επίσης γνωστό ως το πιο τεμπέληδες σημαία του κόσμου, σαφώς μπορεί να δει κανείς το γιατί. Α, θα πέσει μια σταγόνα αίματος σε λευκό χαρτί, OH περιμένει, τη σημαία της Ιαπωνίας του.
Κύπρος
cyprus-flag
Βλέποντας τη σημαία Κύπρος είναι, δεν μπορεί κανείς να ξέρει τίποτα για τη χώρα. Θα πρέπει να είναι περισσότερα για τη χώρα και όχι ένα πείραμα τέχνης.
Antwerp, Βέλγιο
antwerp-flag
Σχεδόν μοιάζει με ένα παιχνίδι γρίφων. Πώς μια σειρά χρωμάτων μπορεί να αντιπροσωπεύει μια χώρα;. Ποια ήταν αυτά, ακόμη και σκέψη; : O
Λομβαρδία, Ιταλία
lombardy-flag
Η εικόνα στην σημαία της Λομβαρδίας, μοιάζει με βήμα ενός σκυλιού, έτσι δεν είναι; Και ναι εμείς να γνωρίσουμε τα πάντα για Λομβαρδίας μετά βλέπουμε τη σωστή σημαία; ΟΧΙ.
Fryslân, Ολλανδία
fryslan-flag
  καρδιές στη σημαία; Σοβαρά; Ήταν ο δημιουργός της σημαίας που προσπαθούν να εξηγήσουν το γεγονός ότι "η αγάπη είναι στον αέρα";
 ΠΗΓΗ : http://monoedo1.blogspot.com 
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Τα πιο παράξενα «ιθαγενή» φρούτα του κόσμου!


Από την Ινδονησία και τη Μαλαισία, μέχρι την Ινδία και την Ταϊλάνδη ο κατάλογος των… παράξενων φρούτων είναι μακρύς. Είναι συνήθως πολύχρωμα, έχουν ιδιαίτερο σχήμα και σχέδιο, πολλές φορές έχουν αγκάθια, και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να φανταστείς ότι τρώγονται, πόσω μάλλον ότι είναι και νόστιμα. Ευδοκιμούν σε δύσβατα μέρη ή καλλιεργούνται στους κήπους και τους αγρούς, αποτελώντας πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών. Αποτελούν βασικά προϊόντα στη διατροφή των ιθαγενών λαών, οι οποίοι τα απολαμβάνουν με διάφορους τρόπους.
Ορισμένα είναι εντελώς άγνωστα στο δυτικό κόσμο, ενώ άλλα είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις ακόμη και στις χώρες καταγωγής τους. Χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενώ αποτελούν αγαπημένα φρούτα στις αγορές του κόσμου. Τα επτά πιο παράξενα «ιθαγενή» φρούτα στον πλανήτη είναι… πεντανόστιμα και πανέμορφα!
 1. Mangosteen (Garcinia mangostana). Θεωρείται ως ο «βασιλιάς» των φρούτων και είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί. Ευδοκιμεί στην Ινδονησία και η γεύση λίγο πολύ  θυμίζει τα δικά μας ροδάκινα, ενώ η σάρκα του μοιάζει με λευκό «λουλούδι». Είναι δύσκολο να κοπεί με το χέρι και χρειάζεται προσοχή στο καθάρισμα, ενώ αποτελεί άριστη πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!
2. Rambutan (Nephelium lappaceum). Ευδοκιμεί στην Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες και μοιάζει με κάστανο, αφού ο καρπός καλύπτεται από αγκαθωτό περίβλημα. Ο άγγουρος καρπός έχει πράσινο χρώμα, ενώ όταν ωριμάζει αποκτά έντονο κόκκινο χρώμα. Συνήθως χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και λιγότερο ως εδώδιμο φρούτο.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!
3. Durian (Durio Durionaceae). Μπορεί κανείς να το βρει  στην Ινδία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη και ανήκει στα «ακριβά» φρούτα. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η διπλή «προσωπικότητα» που διαθέτει: Μυρίζει απαίσια (σαν σάπιο κρέας ή χαλασμένο κρεμμύδι) αλλά έχει θεϊκή γεύση. Οι καρποί αλλοιώνονται πολύ γρήγορα και καλό είναι να καταναλώνονται φρέσκα. Χρησιμοποιούνται σε διάφορα φαγητά, γλυκά και παγωτά, ενώ αποτελούν βασικό συστατικό στη βιομηχανία παραγωγής ζαχαρωτών και καραμέλας στις ασιατικές χώρες.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!
4. Dragon fruit (Hylocereus undatus). Καλλιεργείται στο Βιετνάμ και θυμίζει τη δική μας αγκινάρα. Εξωτερικά καλύπτεται από εντυπωσιακά ροζ φύλλα, ενώ η σάρκα του έχει λευκό χρώμα και είναι γεμάτη μικρά μαύρα σποράκια. Η γεύση του μοιάζει με αυτήν του πεπονιού ή του κίουι, ενώ ανήκει στην κατηγορία των γλυκών φρούτων. Τρώγεται ωμό ή χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή κομπόστας και μαρμελάδας.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!
5. Kiwano (Cucumis metuliferus). Ευδοκιμεί στη Χιλή και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «Αγγλική Ντομάτα» ή «Πεπόνι με κάρατα». Έχει πορτοκαλί χρώμα και η σάρκα αποτελείται από πολλά πράσινα σπόρια. Η γεύση του θυμίζει πολύ το αγγούρι ή το κολοκύθι ή -κατά άλλους- έναν συνδυασμό μπανάνας και λεμονιού! Καταναλώνεται ωμό ή σε χυμό, ενώ η προσθήκη ζάχαρης ή αλατιού «ενδυναμώνει» τη γεύση του. Αποτελεί άριστη πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!
6. Ackee (Blighia sapida). Αποτελεί ιθαγενές φρούτο της Τζαμάικα και το σχήμα του θυμίζει τη δική μας πράσινη πιπεριά αλλά σε πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Η συγκομιδή των καρπών γίνεται μόλις το φρούτο «ανοίξει» και φανούν οι σπόροι του, ενώ καταναλώνεται συνήθως βρασμένο ως μέρος κάποιας παραδοσιακής συνταγής.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!
7. Urucu (Bixa orellana). Καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία, το Μεξικό, το Περού κ.ά. για τους κατακόκκινους σπόρους του. Χρησιμοποιείται κυρίως ως σκόνη ή πάστα για να αρωματίσει διάφορα φαγητά ή τυριά αντί του ακριβότερου σαφράν, ενώ αποτελεί άριστο πρόσθετο σε μίγματα μπαχαρικών. Επιπλέον, αποτελεί άριστη φυσική χρωστική ουσία σε ποτά αλλά και στη ζαχαροπλαστική.
perierga.gr - Τα πιο παράξενα "ιθαγενή" φρούτα του κόσμου!

ΠΗΓΗ :http://perierga.gr/
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Ο μικρότερος σε διάρκεια πόλεμος της ιστορίας



Ο Αγγλο-Ζανζιβαρινός Πόλεμος ήταν πόλεμος μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ζανζιβάρης στις 27 Αυγούστου 1896. Η σύρραξη κράτησε περίπου 38 λεπτά και είναι ο μικρότερος σε διάρκεια πόλεμος της ιστορίας. Η άμεση αιτία του πολέμου ήταν ο θάνατος του φιλοβρετανού Σουλτάνου Χαμάντ μπιν Θουγουαΐνι στις 25 Αυγούστου 1896 και η επακόλουθη διαδοχή του από τον Χαλίντ μπιν Μπαργκάς. Οι Βρετανικές αρχές προτιμούσαν ον Χαμούντ μπιν Μουχάμεντ, ο οποίος ήταν πιο ευνοϊκός ως προς τα βρετανικά συμφέροντα. Σύμφωνα με μία συνθήκη που υπογράφηκε το 1886, μία προϋπόθεση για να γίνει κάποιος σουλτάνος ήταν να πάρει την έγκριση του Βρετανού πρόξενου, και ο Χαλίντ δεν την πληρούσε. Οι Βρετανοί το θεώρησαν casus belli και έστειλαν τελεσίγραφο στον Χαλίντ απαιτώντας να διατάξει τις δυνάμεις του να εγκαταλείψουν το παλάτι. Ως απάντηση ο Χαλίντ επιστράτευσε την φρουρά του παλατιού του και οχυρώθηκε σε αυτό.
Το τελεσίγραφο έληξε στις 09:00 Ώρα Ανατολικής Αφρικής (EAT) στις 27 Αυγούστου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Βρετανοί είχαν συγκεντρώσει τρία καταδρομικά, δύο κανονιοφόρους, 150 πεζοναύτες και ναύτες και 900 Ζανζιβαρινούς στην περιοχή του λιμανιού. Η δύναμη του Βασιλικού Ναυτικού ήταν υπό τις διαταγές του υποναυάρχου Χάρι Ρόσον (Harry Rawson) ενώ οι Ζανζιβαρινοί υπό τις διαταγές του ταξίαρχου Λόιντ Μάθιους (Lloyd Mathews) του ζανζιβαρινού στρατού. Στο παλάτι βρίσκονταν περίπου 2.800 Ζανζιβαρινοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν επιστρατευτεί από τον τοπικό πληθυσμό, αλλά σε αυτούς περιλαμβάνονταν και η φρουρά του παλατιού καθώς και μερικές εκατοντάδες υπηρέτες και σκλάβοι. Οι αμυνόμενοι είχαν στην διάθεσή του μερικά στοιχεία πυροβολικού και πολυβόλα τα οποία είχαν στηθεί μπροστά στο παλάτι στοχεύοντας τα βρετανικά πλοία. Ο βομβαρδισμός που ξεκίνησε στις 9:02 προκάλεσε πυρκαγιά στο παλάτι και έθεσε εκτός μάχης το πυροβολικό των αμυνόμενων. Οι Βρετανοί επίσης βύθισαν το βασιλικό κότερο και δύο μικρότερα σκάφη, ενώ ρίχτηκαν μερικές βολές χωρίς αποτέλεσμα στα φιλοβρετανικά ζανζιβαρινά στρατεύματα καθώς πλησίαζαν το παλάτι. Η σημαία του παλατιού καταρρίφθηκε και τα πυρά σταμάτησαν στις 09:40.
Οι δυνάμεις του Σουλτάνου υπέστησαν περίπου 500 απώλειες, ενώ μόνο ένας Βρετανός ναύτης τραυματίστηκε. Ο Σουλτάνος Χαλίντ έλαβε άσυλο στο γερμανικό προξενείο πριν διαφύγει στην Τανγκανίκα. Η Βρετανοί γρήγορα ενθρόνισαν τον Σουλτάνο Χαμούντ επικεφαλής κυβέρνησης μαριονέτας. Ο πόλεμος οριοθέτησε το τέλος της Ζανζιβάρης ως κυρίαρχο κράτος και την αρχή μιας περιόδου ισχυρής Βρετανικής επιρροής.
ΠΗΓΗ : wikipedia.org
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

7 παράξενα πλάσματα της θάλασσας


Σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών, έχουν καταγραφεί από τους επιστήμονες χιλιάδες παράξενα πλάσματα που ζουν σε διαρκές σκοτάδι.
Η Απογραφή της Θαλάσσιας Ζωής (διεθνής κοινοπραξία εξερεύνησης των ωκεανών) κατέγραψε 5.722 είδη που ζουν σε βάθη μεγαλύτερα των 1000 μέτρων.  Πολλά από αυτά ζουν σε παγωμένες περιοχές βάθους 5 χιλιομέτρων, όπου η πίεση θα μπορούσε να συντρίψει το ανθρώπινο σώμα.
Συνολικά, εντοπίστηκαν 17.650 είδη που ζουν σε βάθη μεγαλύτερα των 200 μέτρων, όπου το φως διαπερνά με δυσκολία και η φωτοσύνθεση παύει να είναι δυνατή.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 7 από αυτά. Μερικά από αυτά, όπως θα δείτε και στην συνέχεια, θα σας τρομάξουν, άλλα πάλι θα σας κάνουν να χαμογελάσετε με την εμφάνιση τους!
1. Pacific Barreleye: Το περίεργο φυσικά είναι ότι κεφάλι του είναι διαφανές.  Μοιάζει με το cockpit ενός αεροπλάνου.
Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2004 ενώ ήταν ήδη γνωστό από το 1939 αλλά για πρώτη φορά κατάφεραν να το αιχμαλωτίσουν εδώ και λίγα χρόνια. Έχει μήκος 15 εκατοστά.







2. Bathysaurus:  Μπορεί να το συναντήσετε (κάτι που δεν ευχόμαστε βέβαια)  σε τροπικές και υποτροπικές παγκόσμιες θάλασσες σε βάθος μεταξύ 600 και 3.500 μ.
Το μήκος του είναι μεταξύ 50 και 65 εκατ.





3. Viperfish (Macouni Chauliodus): είναι ένα αρπακτικό ψάρι που ζει  βαθιά στους ωκεανούς. Την ημέρα μπορεί να το βρείτε  από 500 έως και 2500 μέτρα  κάτω από την ωκεάνια επιφάνεια.
Τη νύχτα κολυμπά σε πιο ρηχά βάθη λιγότερο από 600m όπου η τροφή είναι περισσότερη. Το Viperfish θα φάει συνήθως καβούρια και μικρά ψάρια.
Το Viperfish φθάνει συνήθως μέχρι 30 εκατ. μήκος, αλλά υπάρχουν αναφορές για Viperfish 2 μέτρων!






4. Deep Sea Anglerfish (Melanocetus johnsoni): Το ψάρι αυτό είναι ένα απο τα πιο παράξενα που υπάρχουν στη θάλασσα. Είναι επίσης ένα από τα πιο γνωστά πλάσματα του βυθού. Είναι ένα από τα περίπου 200 είδη Anglerfish που βρίσκονται στο  σύνολο των ωκεανών του κόσμου.
Το περίεργο αυτό ψάρι παίρνει το όνομά του από την επιμήκη ραχιαία σπονδυλική στήλη που υποστηρίζει ένα όργανο που παράγει φως  γνωστό ως photophore.
Μέσα από μια χημική διαδικασία γνωστή και ως βιοφωτισμός,  μπορεί να παράγει μπλε-πράσινο φώς  το οποίο χρησιμοποιεί ως θέλγητρο αλιείας, κουνώντας το πέρα δώθε για να προσελκύσει το θήραμά του.






5. Piglet Squid: Επισήμως γνωστό ως Helicocranchia Pfefferi: Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο τμήμα Open Ocean Plankton Class, οι ερευνητές του Cabrillo Marine Aquarium συνέλεξαν ένα ζωντανό είδος καλαμαριού (Helicocranchid squid) γνωστό και ως “γουρουνάκι καλαμαράκι”.
Το μέγεθός του είναι σαν ενός μικρού αβοκάντο και ζει στα βαθιά νερά των ωκεανών.
Το μέσο μέγεθος των ενηλίκων Η. pfefferi είναι 100 mm. Το σώμα αποτελείται από ένα μεγάλο χωνί με μικρό κουπί-σαν πτερύγια. Έχουν μικρά πλοκάμια πάνω από τα μάτια τους. Η χοάνη δεν έχει βαλβίδες, αλλά περιέχει ένα ραχιαίο μαξιλάρι με τρεις θηλές και τα όργανα.






6. Japanese spider crab: Η ιαπωνική καβουρομάνα, Macrocheira kaempferi, είναι ένα είδος θαλάσσιου καβουριού που ζει στα θαλάσσια νερά γύρω από την Ιαπωνία.
Έχει το μεγαλύτερο πόδι από κάθε αρθρόποδα, το οποίο φτάνει  μέχρι και 3,8 μέτρα, και ζυγίζει  μέχρι 19 κιλά.






7. Tongue Eating Louse ή Cymothoa exigua: είναι ένας τύπος παρασιτικού ισοπόδου  με ένα πολύ ασυνήθιστο τρόπο ζωής.
Αφού μπει στο στόμα ενός Spotted Rose Snapper, αυτόματα προσκολλάται στην βάση της γλώσσας του  και αντλεί τροφή από το πιπίλισμα του αίματος του.
Τελικά το ψάρι ατροφεί, η γλώσσα του συρρικνώνεται ως αποτέλεσμα της χρόνιας απώλειας αίματος, και σε κάποιο σημείο το Cymothoa αντικαθιστά τη γλώσσα του. Το ψάρι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το παράσιτο ακριβώς όπως μια κανονική γλώσσα.
Φαίνεται ότι το παράσιτο δεν προκαλεί οποιαδήποτε άλλη βλάβη στα ψάρια υποδοχής. Συνήθως το μήκος του είναι 3 με 4 εκατοστά.





ΠΗΓΗ : http://www.dinfo.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Η Κιβωτός της Διαθήκης βρίσκεται στην Αιθιοπία και ίσως ο κόσμος την αντικρίσει για πρώτη φορά;


Με τρομερό ενδιαφέρον διαβάσαμε την αναφορά της Daily Mail. H ταλαιπωρημένη οροφή σε ένα μικρό, οθρόδοξο εκκλησάκι στην Αιθιοπία είναι η αφορμή να αποκαλυφθεί στο ευρύτερο κοινό η Κιβωτός της Διαθήκης που, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, έχει μέσα της τις δύο πέτρινες επιγραφές με τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή.

Ο μικρός ναός που φέρεται να φιλοξενεί την Κιβωτό της Διαθήκης
Ο πρώτος ναός που φιλοξένησε την Κιβωτό της Διαθήκης ήταν ο Ναός του Σολομώντα και η ύπαρξή της για τους ιστορικούς, φέρει τον ίδιο μύθο όπως το Άγιο Δισκοπότηρο ή ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μύθος που αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη ταινία με ήρωα τον αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς, το 1981, στους κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού, που σκηνοθέτησε ο Στήβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Ναός της Παναγίας της Σιών, στην πόλη Ακσούμ, στην Αιθιοπία
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που στηρίζεται στη μαρτυρία του Βρετανού φωτογράφου Tim Makins, το μικρό εκκλησάκι που φιλοξενεί την Κιβωτό από την δεκαετία του 60 βρίσκεται στην πόλη Ακσούμ και είναι απροσπέλαστο από οποιονδήποτε. Βρίσκεται δίπλα από τον ορθόδοξο ναό της Παναγίας της Σιών. Γύρω του υπάρχει μία ψηλή κατασκευή με μυτερά κάγκελα και ο μόνος που έχει το δικαίωμα να μπει μέσα είναι ο πρωθιερέας του ναού της Παναγίας της Σιών που έχει επιφορτιστεί με την φύλαξη της Κιβωτού μέχρι το τέλος της ζωής του.
Στο τελευταίο του ταξίδι στην περιοχή, ο φωτογράφος ανακάλυψε πως είχαν γίνει κάποιες αλλαγές γύρω από το εκκλησάκι, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επί της βασιλείας του Αιθίοπα βασιλιά Χάιλε Σελασιέ. Η ρωγμή στη στέγη του, επιτρέπει στο νερό να μπει και η ανακαίνισή του είναι αναγκαία, καθώς η Κιβωτός κινδυνεύει. Για να γίνει αυτό, το φερόμενο ως πολύτιμο κειμήλιο πρέπει να μεταφερθεί μέχρι το πέρας των εργασιών. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός πρόχειρου καταλύματος, δίπλα στον μικρό ναό, εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες, όπως λένε οι εργάτες. Εν τω μεταξύ, στη στέγη του πρώτου ναού έχει τοποθετηθεί μία πρόχειρη αδιάβροχη τέντα.
Ο ηλικιωμένος πρωθιερέας αποκλείεται να κατορθώσει να μεταφέρει το κειμήλιο από τον ένα ναό, στον άλλο, μόνος του, λένε οι συντάκτες της Daily Mail. Η κιβωτός υπολογίζεται πως έχει διαστάσεις  1,31 χ 0,79 χ 0,79 μέτρα. Είναι φτιαγμένη από ξύλο, ντυμένο με φύλλα χρυσού και στο πάνω μέρος της φέρεται να έχει δύο φτερωτούς αγγέλους, όπως την είδαμε και στην ταινία με τον Ιντιάνα Τζόουνς, αλλά έχει αποτυπωθεί και σε αρκετές αγιογραφίες και πίνακες.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η χαμένη Κιβωτός της Διαθήκης (1981)
Καθώς λοιπόν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά της, ο Βρετανός φωτογράφος αλλά και πολλοί άλλοι υπολογίζουν ότι θα κατορθώσουν για πρώτη φορά να πάρουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το κειμήλιο που η ορθόδοξη εκκλησία υποστηρίζει πως είναι το αυθεντικό.
Είναι σίγουρο πάντως πως ο πόλη Ακσουμ, ή αλλιώς Αξώμη, της Αιθιοπίας θα δει πολλούς επισκέπτες τους επόμενους μήνες.


http://www.digitallife.gr

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

103 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΝΓΚΟΥΣΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ


Νωρίς το πρωί της 30ής Ιουνίου 1908, μια γιγάντια έκρηξη φώτισε τον ουρανό πάνω από τη Σιβηρία και ισοπέδωσε το δάσος κοντά στο ποτάμι Τουνγκούσκα σε έκταση 2.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Έναν αιώνα μετά, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι την προκάλεσε.
Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία, το Συμβάν της Τουνγκούσκα προκλήθηκε από έναν αστεροειδή ή κομήτη που εισήλθε στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε σε ύψος 5-10 χιλιομέτρων. Το ωστικό κύμα ισοπέδωσε 80 εκατομμύρια δέντρα στο δάσος της τάιγκας, πολλά από τα οποία παραμένουν και σήμερα πεσμένα, σημάδια της μυστηριώδους καταστροφής.

Εκείνο το πρωί εντόπιοι Εβένκοι και Ρώσοι έποικοι στους λόφους βορειοδυτικά της λίμνης Βαϊκάλης αντίκρυσαν μια στήλη γαλαζωπού φωτός, λαμπρή σχεδόν όσο και ο Ήλιος, να διασχίζει τον ουρανό. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, σημειώθηκε λάμψη και ήχος παρόμοιος με τον ήχο πυρών πυροβολικού. Ο ήχος συνοδεύθηκε από ένα ωστικό κύμα που έριξε ανθρώπους κάτω και έσπασε παράθυρα σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων. Οι περισσότεροι μάρτυρες ανέφεραν μόνο τους ήχους και τη δόνηση, όχι παρατήρηση της ίδιας της εκρήξεως. Οι διηγήσεις τους διαφέρουν ως προς τη σειρά και την ολική διάρκεια των γεγονότων.
Η δόνηση από την έκρηξη καταγράφηκε σε σεισμολογικούς σταθμούς σε όλη την Ευρασία. Παρότι η Κλίμακα Ρίχτερ δεν είχε επινοηθεί ακόμα, σε αρκετά μέρη η δόνηση θα είχε υπολογισθεί ισοδύναμη με σεισμό 5,0 βαθμών Ρίχτερ. Επίσης προκάλεσε διακυμάνσεις στην ατμοσφαιρική πίεση που ανιχνεύθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία. Τις επόμενες εβδομάδες ο νυχτερινός ουρανός ήταν αρκετά φωτισμένος για μεγάλο μέρος της νύχτας τόσο ώστε να μπορεί κάποιος να διαβάσει στο ύπαιθρο, εξαιτίας της σκόνης που υψώθηκε στη στρατόσφαιρα από την έκρηξη. Για τον ίδιο λόγο, στις ΗΠΑ, το Αστροφυσικό Αστεροσκοπείο Σμιθσόνιαν και το Αστεροσκοπείο του όρους Γουίλσον παρατήρησαν μια μείωση στη διαύγεια της ατμόσφαιρας που διήρκεσε αρκετούς μήνες.
Εξαιτίας της περιστροφής της Γης, αν η πτώση είχε συμβεί 4 ώρες και 47 λεπτά αργότερα, θα είχε καταστρέψει εντελώς την Αγία Πετρούπολη, τότε πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να διαφωνούν όχι μόνο για τη φύση του αντικειμένου από το διάστημα, αλλά και για την ισχύ της έκρηξης, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από 5 έως 40 μεγατόνους ΤΝΤ. Μια μέση εκτίμηση των 15 μεγατόνων ισοδυναμεί με 1.000 εκρήξεις σαν αυτή της Χιροσίμα.

«Φανταστείτε έναν απαρατήρητο αστεροειδή που καταστρέφει ένα σημαντικό κομμάτι γης [...] και φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν αυτή η περιοχή, σε αντίθεση με την Τουνγκούσκα, ήταν κατοικημένη» σχολίαζε την περασμένη εβδομάδα το περιοδικό Nature. To Συμβάν της Τουνγκούσκα θα αρκούσε κάλλιστα για να καταστρέψει μια μητρόπολη σαν το Τόκιο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το Συμβάν θα μπορούσε να είχε προκληθεί από έναν αστεροειδή με διάμετρο γύρω στα 30 μέτρα και μάζα 617.000 τόνους, αν και ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι ο διαστημικός βράχος ήταν αρκετά μικρότερος.

Το ίδιο πλήγμα θα μπορούσε να είχε καταφέρει ένας κομήτης μικρότερης διαμέτρου. Οι κομήτες, σώματα χαμηλής πυκνότητας, κινούνται συνήθως με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες απ' ό,τι οι αστεροειδείς και μεταφέρουν έτσι περισσότερη κινητική ενέργεια ανά μονάδα βάρους.

Αν και είναι πολύ λιγότεροι από τους αστεροειδείς, οι κομήτες είναι ίσως πιο επικίνδυνοι, καθώς εμφανίζονται από το πουθενά. Οι περισσότεροι παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστοι, καθώς χρειάζονται δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια για να συμπληρώσουν μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο και να πλησιάσουν τη γειτονιά της Γης.

Ό,τι κι αν ήταν, το αντικείμενο που έπεσε στη ρωσική τάιγκα δεν άφησε πίσω του συντρίμμια. Οι ερευνητές που επισκέφθηκαν την περιοχή βρήκαν μόνο υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου και ιρίδιου, δύο στοιχείων που απαντώνται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες στους μετεωρίτες.

Το 2007, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπολόνια υποστήριξαν ότι η λίμνη Τσέκο στην περιοχή της Τουνγκούσκα, είναι στην πραγματικότητα ο κρατήρας από την πρόσκρουση ενός θραύσματος του αστεροειδή, το οποίο είχε διάμετρο γύρω στο ένα μέτρο.

Οι Ιταλοί επιστήμονες προγραμματίζουν τώρα να επισκεφθούν ξανά την περιοχή και να αναζητήσουν κάτω από το βυθό της λίμνης ένα συμπαγές αντικείμενο που ανακλά τα σήματα του σόναρ. Αλλοι επιστήμονες, πάντως, θεωρούν λανθασμένη τη θεωρία των Ιταλών και εκτιμούν ότι η λίμνη έχει ηλικία τουλάχιστον 5.000 ετών.

Υπάρχουν εξάλλου και θεωρίες που δεν περιλαμβάνουν αντικείμενα από το Διάστημα. Ο Βόλφγκανγκ Κουντ, φυσικός του Πανεπιστημίου της Βόνης, αυτή την εβδομάδα επαναφέρει στο περιοδικό New Scientist τη θεωρία που διατύπωσε αρχικά το 2001, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε καμία πρόσκρουση,

Ο Δρ Κουντ υποστηρίζει ότι το δάσος ισοπεδώθηκε από την απότομη διαρροή 10 εκατομμυρίων τόνων φυσικού αερίου που βρισκόταν παγιδευμένο σε βάθος 3.000 χιλιομέτρων.

Το αέριο, κυρίως μεθάνιο, θα βρισκόταν παγιδευμένο σε υγρή μορφή, λόγω της πίεσης σε αυτό το βάθος, και όταν απελευθερώθηκε στην επιφάνεια διογκώθηκε απότομα προκαλώντας ωστικό κύμα, εξηγεί ο ίδιος στο Space.com.

Δεδομένου ότι οι αποδείξεις απουσιάζουν από το χώρο του συμβάντος, οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν. Ανάμεσα στις πιο τρελές εξηγήσεις για το συμβάν είναι η έκρηξη πυρηνικού αντιδραστήρα σε εξωγήινο σκάφος, ή η δοκιμή μιας «ακτίνας θανάτου» από τον Νίκολα Τέσλα.

Ο μεγάλος εφευρέτης και μηχανικός, πατέρας του εναλλασσόμενου ρεύματος, φέρεται να δοκίμασε ένα όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας στις 30 Ιουνίου 1908. Όταν πληροφορήθηκε για το Συμβάν της Τουνγκούσκα, λένε οι υποστηρικτές της θεωρίας, Ο Τέσλα αποσυναρμολόγησε το όπλο κρίνοντας ότι ήταν υπερβολικά επικίνδυνο για να συνεχίσει να υπάρχει.

πηγή Ask4.gr / wikipedia.org
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.