Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Μερος 2ο



Η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.
Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.

ΠΗΓΗ: ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική!



Το Σημαίνον είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.
Παράδειγμα:
Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.
ΠΗΓΗ : ΤΣΑΡΤΣΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Σχεδίαζαν επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας την Κυριακή - ΑΠΕΤΡΑΠΕΙ την τελευταία στιγμή



Σχεδίαζαν επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας την Κυριακή - Πώς Ομπάμα και Σαπέν την απέτρεψαν την τελευταία στιγμή




- Την είδηση αυτή για την οικονομική επίθεση έκανε γνωστή ελληνική διπλωματική πηγή στο Λονδίνο

- Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δηλώσεις Ομπάμα και Σαπέν απέτρεψαν αυτή την επίθεση την Κυριακή

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις και σενάρια έχει προκαλέσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η αποκάλυψη από ελληνική διπλωματική πηγή πως την Κυριακή το πρωί υπήρξε μεγάλη ένταση σε όλη τη γηραιά ήπειρο με αφορμή την Ελλάδα.

Η πηγή ανέφερε πως το εχθρικό προς την Ελλάδα, μπλοκ του Eurogroup ετοίμαζε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, απετράπη την τελευταία στιγμή από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.