Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ιερό σύκο: Το δώρο της θεάς Δήμητρας στον Φύταλο!!!

Υπάρχει ένας καρπός που συνοδεύει εδώ και αιώνες την διατροφή των Ελλήνων.  Το δέντρο που μας δίνει αυτόν τον καρπό,  φυτρώνει στην ελληνική ύπαιθρο ακόμα και στα πιο αφιλόξενα χώματα.
Έχει συνδεθεί με θεούς και θεές, με βασιλιάδες και με θνητούς. Ακόμα και με "προδότες"  και με "πρωτόπλαστους". Είναι το σύκο. Ποιος ο μύθος και ποια η Ιστορία πίσω από αυτό; Ας πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι.
  Στην ελληνική μυθολογία, και ειδικότερα στην τοπική μυθολογική παράδοση της Αττικής, με το όνομα Φύταλος είναι γνωστός ένας Αττικός ήρωας, που έγινε ο γενάρχης του αττικού γένους των Φυταλιδών. Ανάμεσα στους πολλούς που δέχθηκαν την περιπλανώμενη θεά Δήμητρα, η οποία έψαχνε απεγνωσμένα την Κόρη της Περσεφόνη, ήταν και

Λαντίνο: η μυστηριώδης γλώσσα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης!!!

Η Λαντίνο ή Ισπανοεβραικά ήταν η γλώσσα που μιλούσαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης. Στην πραγματικότητα, η Λαντίνο ήταν μείγμα Εβραϊκών και Ισπανικών.
Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της γλώσσας υπολογιζόταν σε αρκετές χιλιάδες. Σήμερα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί σημαντικά και αφορά άτομα μεγάλης ηλικίας.
Μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  η Θεσσαλονίκη ήταν σημαντικό κέντρο της Λαντίνο σε ολόκληρη την Αν. Μεσόγειο.

Η πρώτη περίπτωση εκτοπλάσματος στην Ελλάδα, που μελετήθηκε από τον Άγγελο Τανάγρα

Τον Μάιο του 1925, στην οικία του χημικού κυρίου Πλάτωνος στο Ηράκλειο Κρήτης, είχαν συμβεί εξόχως καταπληκτικά φαινόμενα, σε τέτοιο βαθμό, που έμελλε να συγκλονίσουν ακόμη και τους εμπειρότατους ειδικούς ερευνητές και επιστήμονες.
Η Εταιρία Ψυχικών Ερευνών, μάλιστα, μόλις έλαβε λεπτομερή γνώση των τρανταχτών γεγονότων, αποφάσισε να αποστείλει τον ίδιο τον Πρόεδρό της, Άγγελο Τανάγρα.
Ο Άγγελος Τανάγρας, αφού παρέμεινε για δεκαπέντε ημέρες στην περιοχή, κατά την επιστροφή του αποφάσισε να πληροφορήσει σχετικώς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έσπευσαν να μάθουν λεπτομέρειες.

Άγρια υπερφυσικά φαινόμενα στη Μοράβια

Το 1930, στο Νίκολσμπουργκ, στην περιοχή της Μοράβια της Τσεχοσλοβακίας, παρουσιάστηκαν παράξενα φαινόμενα στο σπίτι του Αρχιεργάτη Ρουζίσκα.
Όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη νεόκτιστη οικία τους, αμέσως όλα τα κλειδιά των θυρών στράφηκαν ταυτοχρόνως, κλειδώνοντας και απομονώνοντας όλους τους χώρους. Παράλληλα, τα κλειδιά εξαφανίστηκαν από τις κλειδαρότρυπες ως δια μαγείας, αφήνοντας τις πόρτες ερμητικά κλειστές, αναγκάζοντας όσους είχαν εγκλωβιστεί στα διάφορα δωμάτια να τα εγκαταλείψουν πανικόβλητοι από τα παράθυρα.

Ο μικρός Άλαν

Η περίπτωση του 11χρονου Άλαν Ροντς θεωρήθηκε από τις παλαιότερες καταγεγραμμένες, τύπου πόλτεργκαϊστ.
Ξεκίνησε τη στιγμή κάποιας αεροπορικής επιδρομής των Γερμανών εναντίον της Αγγλίας, μια αυγουστιάτικη νύχτα του 1944.
Ενώ η κυρία Ροντς κι ο εγγονός της Άλαν βρίσκονταν στο οικογενειακό καταφύγιο, για να προστατευθούν από την επίθεση των εχθρών, αλλόκοτα και άσχετα με την επιδρομή χτυπήματα άρχισαν να ακούγονται, στην αρχή ήπια κι αργότερα με σφοδρότητα.

Τηλεκινητικά φαινόμενα σε χωριό της Κέρκυρας

Το 1959 στο χωριό Κανάλια, στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, στην Κέρκυρα, είχαν εκδηλωθεί έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα στην κατοικία της δεκαμελούς οικογένειας του Γ. Χυτήρη.
Τα ίδια περίεργα φαινόμενα επαναλήφθησαν κι έπειτα από δύο χρόνια, το 1961. Έτσι, η οικογένεια παρακάλεσε τον ιερέα του χωριού, Μ. Δραγανίτη, να μεταβεί στο σπίτι τους και να διαβάσει εξορκισμούς.

Οι κέρινες κούκλες, που σκορπούν τον θάνατο

Τη δεκαετία του 1930, ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος William Seabrook πραγματοποίησε μια πρωτότυπη και συνάμα, καταπληκτική έρευνα για τα ανδρείκελα που σκοτώνουν!
Ως αφορμή για αυτό το συνταρακτικό ρεπορτάζ του William Seabrook, αποτέλεσε μια άκρως μυστηριώδης υπόθεση, που είχε αναστατώσει το Παρίσι. Ένας από τους πιο γνωστούς ιατρούς της Πόλης του Φωτός, ο δόκτωρ Κλεραμπώλ, βρέθηκε μια νύχτα νεκρός στο παράξενο διαμέρισμά του, σε μια παλιά και απόμερη έπαυλη του Σαιν Κλου. Ο ιατρός αυτός διηύθυνε από χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Παρισιού και θεωρούνταν από όλους ως κορυφή της Επιστήμης. Επιπλέον, ήταν περιζήτητος στα κοσμικά σαλόνια, καθώς ήταν ένας πνευματώδης ομιλητής και εύθυμος συνδαιτυμών.

Σκοπιανό: Έγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και είχε διάρκεια μίας ώρας - Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου αύριο, Τρίτη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την συμφωνία για την επίλυση της διένεξης στο ονοματολογικό

Το... πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, προς τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, έγινε τελικά σήμερα το μεσημέρι, επιβεβαιώνοντας και τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΦΩΚΛΑΝΤΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ Ε

 Ο "περηφημος" Γκιολβας ανεφερε πολλες φορες οτι του δωθηκε ενα νησακι στα Φωκλαντς απο τον Νικολαιδη ( Αρχηγο Στρατου ) της Χουντας της Αργεντινης και οτι  ο πολεμος των Φωκλαντς εγινε για αυτο το λογο.
 

Δείτε την μυστηριώδη «πυρηνική» πυραμίδα στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ που εξάπτει την φαντασία

Τα πυραμιδοειδή κτίσματα είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός: Από τις πυραμίδες της Αιγύπτου μέχρι τα ζιγκουράτ της Μεσοποταμίας, τις πυραμίδες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις άγνωστες πυραμίδες της Κίνας και της Ελλάδας, πάντα συνάρπαζαν τη φαντασία, καθώς πολλές εξ αυτών συνοδεύονται από νέφη μυστηρίου όσον αφορά στους τρόπους κατασκευής, τους κατασκευαστές και τους σκοπούς τους.
Οι πυραμίδες κατά κανόνα συνδέονται με πανάρχαιες, ξεχασμένες ιστορικές περιόδους- ωστόσο αυτό δεν ισχύει για μια πυραμίδα στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, η οποία χτίστηκε στη σύγχρονη εποχή και κατά καιρούς έχει συνδεθεί με συνωμοσίες των Ιλουμινάτι, αρχαία κτίσματα των Μάγια και μυστικά πειράματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει- αν και η τελευταία ερμηνεία είναι, κατά κάποιον τρόπο, σχετικά κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η πυραμίδα αυτή, στη Νεκόμα της Βόρειας Ντακότα, ανάγεται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Aπόκοσμο κουφάρι θαλάσσιου πλάσματος προβληματίζει τους βιολόγους


Σε κατάσταση μεγάλης αποσύνθεσης εντοπίστηκε το κουφάρι ενός θαλάσσιου πλάσματος στην Ναμίμπια της Αφρικής και οι επιστήμονες κάνουν εντατικές προσπάθειες ώστε να διαπιστώσουν για ποιο είδος πρόκειται.
Το άψυχο σώμα του πλάσματος, που αρχικά πιστευόταν ότι πρόκειται για κάποιο είδος δελφινιού, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποιήσαν τις αρχές για να εξετάσουν το αποσυντιθεμένο κήτος.