Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κόκκινες ελιές στο δέρμα: Δείτε τι σημαίνουν!


Το να παρατηρήσετε μια κόκκινη ελιά στο δέρμα σας μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό. Πολλοί αναρωτιούνται: Τι είναι αυτό; Είναι επικίνδυνο;

Σίγουρα οι κόκκινες ελιές δεν είναι κάτι που μπορείτε να αμελήσετε. Ενώ είναι πάντα καλό να προσέχετε κάθε νέα ελιά ή κάθε μετάλλαξη ήδη υπάρχουσας ελιάς και κηλίδας στο δέρμα σας, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε.
Μια ελιά (ή σπίλος βάσει ιατρικής ορολογίας) είναι ένα είδος ανάπτυξης του δέρματος που εμφανίζεται όταν τα κύτταρα που παράγουν χρώμα στο δέρμα σας αυξάνονται υπερβολικά σε ένα σημείο και δημιουργούν ένα “σύμπλεγμα”. Συνήθως είναι στρογγυλό ή ωοειδές, μπορεί να αυξηθεί ή να μείνει επίπεδο και μπορεί να είναι μαύρο, καφέ ροζ ή κόκκινο. Οι περισσότερες κόκκινες ελιές δεν είναι καρκινικές.

Τα χημικά όπλα στο Βέλγιο και οι επιθέσεις στο Παρίσι οδήγησαν τις Ελληνικές Αρχές στο "ξεσκόνισμα" του σχεδίου αντιμετώπισης





Σε «ξεσκόνισμα» του σχεδίου αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων οδηγούν τις Ελληνικές Αρχές η πρόσφατη αποκάλυψη οπλοστασίου με χημικά όπλα στο Βέλγιο και οι επιθέσεις στο Παρίσι.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης «Περσέας» και «Σώστρατος» αξιολογούνται σε σειρά ασκήσεων σε νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ. Την ίδια ώρα, ο ειδικός εξοπλισμός για απολύμανση πρόκειται να διασπαρεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ώστε η ανταπόκριση να είναι άμεση.
Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε κινητικότητα. Προσωπικό του ΕΚΑΒ εκπαιδεύεται και συμμετέχει σε μεγάλες ευρωπαϊκές ασκήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν ως θέμα τη βιοτρομοκρατία.

Πλανήτης 22 έτη φωτός μακριά από τη Γη εκπέμπει μυστηριώδη σήματα



Τα μυστηριώδη σήματα, που έως τώρα οι ειδικοί πίστευαν ότι προέρχονταν από αστρικές εκρήξεις, είναι μάλλον από κάποιον άλλο πλανήτη σαν τη Γη, υποστηρίζουν αστρονόμοι.

Ο πλανήτης Gliese 581d έχει συνθήκες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη ζωή και είναι πιθανό να είναι βραχώδης και να έχει το διπλάσιο μέγεθος από τη Γη.



Τα σήματα από τον πλανήτη αυτό είχαν ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 2010. Την περασμένη χρονιά οι ερευνητές πίστευαν ότι ήταν «θόρυβος» από μακρινά άστρα.

Τώρα, μια νέα μελέτη υποστηρίζει, ότι η έρευνα που είχε γίνει το 2014 είχε βασιστεί σε «μη ακριβείς αναλύσεις των δεδομένων», προσθέτοντας ότι ο Gliese 581d όντως υπάρχει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, την προηγούμενη χρονιά, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια είχαν δηλώσει ότι ο Gliese 581d και η «παρέα» του Gliese 581g δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα τέχνασμα φωτός, που προκλήθηκε από μαγνητικές εκρήξεις σε ένα άστρο 22 έτη φωτός μακριά.