Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ο πρώτος πεσών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτική αποστολή.

Στις 14/10/1993, ο Μόνιμος Λοχίας (ΤΘ) Μιχάλης Σούμπουρος, 22 ετών, τραυματίζεται θανάσιμα από πυρά ατάκτων σκοπευτών κατά τη διάρκεια αποστολής συνοδείας πολιτικού οχήματος με ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία και γίνεται ο πρώτος πεσών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτική αποστολή.

Όταν δεν υπήρχε η Σελήνη

Ενδείξεις από αναφορές σε αρχαία ελληνικά κείμενα μας λένε ότι κάποτε η Σελήνη δεν υπήρχε στον ουρανό. Και μάλιστα για να δηλώσουν την πανάρχαια εποχή που ιδρύθηκε η Λυκόσουρα, στην ορεινή Αρκαδία της Ελλάδας, η πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου στη Γη, λένε ότι «ιδρύθηκε τότε που δεν υπήρχε Σελήνη στον Ουρανό». Γενικά τους αρχαίους Αρκάδες τους αποκαλούσαν «προσέληνους», επειδή υπήρξαν στην περιοχή αυτή πριν εμφανιστεί η Σελήνη στον ουρανό.

-«Προσέληνοι οι Αρκάδες και προσεληνίς το θηλυκόν», γράφει ο Στέφανος Βυζάντιος.
-«Αι νύμφαι της Αρκαδίας απεκαλούντο και αυτές προσελήνιδες», αναφέρει το λεξικό του Ησυχίου Αλεξανδρέως.
-«Προσέληνοι Ηρόδοτος τους Αρκάδας ούτω λέγει, τουτέστιν αρχαίους προ της σελήνης», γράφει το λεξικό του Σουίδα.
-Αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου: «Αρκάδες οι και πρόσθε σεληναίης υδέονται ζώειν, φηγόν έδοντες εν ούρεσιν...».

Ανησυχία για παγκόσμια κρίση: Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αγοράζει χρυσό ως να μην υπάρχει αύριο!

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αγοράζει ποσότητες χρυσού και ασημιού σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως αναφέρουν  χαρακτηριστικά τα ρωσικά ΜΜΕ προκαλώντας γενική ανησυχία και φέρνοντας στην επιφάνεια σενάρια από μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση έως και πόλεμο.
Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή Gabriel Rubinstein η πολιτική αυτή της φρενίτιδας αγοράς χρυσού σκοπεύει στην προστασία της ρωσικής οικονομίας σε περίπτωση «καταστάσεων κρίσης» και οικονομικού πολέμου.
«Χώρες αποθηκεύουν χρυσό για στρατηγικούς και αμυντικούς και στρατηγικούς σκοπούς. Για παράδειγμα εάν οι σχέσεις μεταξύ χωρών επιδεινωθούν και τα νομίσματά τους υποστούν καθίζηση» λέει ο Rubinstein στο Sputnik, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει εκπρόσωπος  της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής.

Εθνικιστικό παραλήρημα Αλβανών κατά του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά: «Πρόσεχε γιατί υπάρχουν 800.000 Αλβανοί στην Ελλάδα». ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 800.000 ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Εθνικιστικό παραλήρημα των Αλβανών κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στο άθλιο νομοθέτημα των Τιράνων για τις «εθνικές μειονότητες» και την αναγνώριση… «βουλγαρικής μειονότητας» στην Αλβανία!
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ψήφιση από την αλβανική Βουλή νομοσχεδίου που αφορά τις μειονότητες στη γειτονική χώρα, δήλωσε συγκεκριμένα:
«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας».

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ… Ο ΕΒΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΦΟΡΗΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»!

Το SAMUR, (Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü «SYHK»), είναι το όχημα- πλωτή γέφυρα που κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία FNSS, με σκοπό να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του τουρκικού στρατού για διάβαση υδάτινων διαδρόμων, (ποτάμια κλπ). Αναφέρεται επίσης και ως πλωτή γέφυρα «εφόδου».