Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δύο τουρκικά μαχητικά F-4E κτυπήθηκαν από τους S-300PMU2! - Το ένα γλίτωσε με ζημιές

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΤΑ S-300 PMU2 ειναι κατωτερα των ελληνικων S-300 αλλα με Ρωσσους χειριστες !!!!

Όπως μεταδίδουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, δύο ήταν τα τουρκικά μαχητικά που κτυπήθηκαν απλά το ένα κατάφερε να γλιτώσει καθώς πετούσε υψηλότερα και είδες την κατάρριψη του πρώτου τουρκικού μαχητικού έκανε brake και απέφυγε το κύριο ωστικό κύμα από το βλήμα, κτυπήθηκε ελαφρά, ενώ εν συνεχεία βγήκε από τον συριακό εανέριο χώρο! Πάντως η πληροφορία αυτή, συμφωνεί με τις πληροφορίες των τουρκικών ραντάρ ότι δύο μαχητικά αναγνωριστικά RF-4E, εκινούντο στην περιοχή.
Αυτή την ώρα σε κατάσταση σοκ είναι η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού κρούσης F-4-E 2020 Terminator (αυτή την έκδοση του F-4 δίνουν οι Τούρκοι, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή πέταγαν δύο μαχητικά-ανανγωριστικά RF-4 όπως αυτά που πέταξαν επάνω από το Καστελόριζο. απλά ήταν διαφορετική η αντίδραση των Ρώσων χειριστών των συριακών Α/Α συστημάτων).
Εικόνες που έρχονται από την Άγκυρα δείχνουν εμφανώς ταραγμένα τα μέλη του Συμβούλίου Εθνικής Ασφάλειας να προσέρχονται στην συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Το αντιαεροπορικό βλήμα ρωσικής κατασκευής των S-300 PMU2 που κατέρριψε το αεροσκάφος έπληξε κυρίως το τουρκικό γόητρο. Οι "μαγκιές" ενίοτε πληρώνονται.
Το αστείο είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι  "Η Συρία απολογήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου Φάντομ και εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό". Άν το έκαναν αυτό οι Σύροι, όντως έχουν πολύ χιούμορ.
Ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Εζέλ, ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανακαλύφθηκαν δύο νέοι εξωπλανήτες


Οι τροχιές τους βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση η μία από την άλλη

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν δύο εξωπλανήτες (πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος) των οποίων οι τροχιές γύρω από τα άστρο τους (ήλιος) βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση η μία από την άλλη, ένα φαινόμενο που δεν το έχουμε ποτέ δει στο Σύμπαν.

Φανταστείτε ότι, αντί για την πανσέληνο που «ανατέλλει» στον ορίζοντα, εδώ έχουμε ένα γιγάντιο αέριο πλανήτη, που φαίνεται τρεις φορές μεγαλύτερος, εξηγούν οι ερευνητές, των οποίων οι εργασίες δημοσιεύονται σήμερα στις ΗΠΑ στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Science.

Αυτός ο κόσμος υπάρχει πράγματι και είναι ένα αστρικό σύστημα με δύο αστέρια (ήλιους) στον αστερισμό του Κύκνου, περίπου 1.200 έτη φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός αντιστοιχεί με 9.460 δισ. χιλιόμετρα), γράφει το ΑΜΠΕ.

Νέες ενδείξεις για νερό στον Άρη

 

 

 

Πιθανό κάποια στιγμή να υπήρχαν μορφές ζωής

Ανατρέπεται η εικόνα που είχαν οι επιστήμονες σχετικά με την απουσία νερού στον Άρη αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα ο πλανήτης διαθέτει υδάτινα αποθέματα στο εσωτερικό του.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κάρνεγκι, με επικεφαλής τον Φράνσις ΜακΚάμπιν και τον Έρικ Χάουρι ανέλυσαν το περιεχόμενο δύο μετεωριτών αρειανής προέλευσης που ανακαλύφθηκαν στη Γη. Οι μετεωρίτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι προέρχονται από τον μανδύα του «κόκκινου πλανήτη» (δηλαδή από το εκτεταμένο γεωλογικό στρώμα μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα), εκτινάχθηκαν από τον Άρη πριν από περίπου 2,5 εκατ. χρόνια και κατέληξαν στη Γη, παγιδευμένοι από τη βαρύτητά της.

Αναλύοντας γεωχημικά τη σύνθεση των δύο μετεωριτών, οι γεωλόγοι συμπέραναν ότι ο μανδύας του Άρη, σε ορισμένα σημεία, πρέπει να περιείχε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που έχουν υποθέσει ως τώρα οι επιστήμονες, σε σημείο που να μην διέφερε από την ποσότητα των υπόγειων υδάτων της Γης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το νερό υπήρχε ήδη από την αρχική φάση σχηματισμού του Άρη και έκτοτε ο πλανήτης διατήρησε την ικανότητά του να διακρατεί αποθέματα νερού στο εσωτερικό του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.