Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτο: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει ειδικό φόρο σε υπολογιστές και tablet!


Στην εποχή της πλήρους εξάπλωσης της τεχνολογίας και της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή ειδικού τέλους σε κάθε νέο υπολογιστή ή tablet που θα πωλείται!
Το σκεπτικό είναι να αντισταθμιστούν τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από ηλεκτρονική «πειρατεία».
Σύμφωνα με το capital.gr, η προοπτική αυτή προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στο σύνολο του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα, ενός από τους πολλούς που έχουν βιώσει τις επιπτώσεις της εξαετούς ύφεσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα.

Αποκαλύφθηκε ταφή αλόγου σε ανασκαφή στο Φαληρικό Δέλτα
Μια ταφή αλόγου -όχι η πρώτη- αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, στο πλαίσιο του έργου για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Μεταξύ των ευρημάτων που παρουσιάστηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει ως προς τη διατήρηση ή όχι των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή δεντροφύτευσης του Κέντρου, κοντά στο υπό διαμόρφωση τεχνητό κανάλι, η ταφή του αλόγου κέντρισε το ενδιαφέρον των μελών.
Πόσο σπάνια όμως είναι μια τέτοια ταφή, ειδικά σε μια περιοχή που μας έχει συνηθίσει σε «περίεργα» ευρήματα, όπως οι ταφές δεσμωτών ή ανθρώπων που είχαν βίαιο θάνατο ή το εξαιρετικής διατήρησης φέρετρο από ξύλο, υλικό που καταστρέφεται εύκολα γι' αυτό και η αρχαιολογική σκαπάνη δεν το ανακαλύπτει συχνά;

"Η ανθρωπότητα απειλείται" Στίβεν Χόκινγκ.


Από κινδύνους, που η ίδια δημιούργησε, απειλείται η ανθρωπότητα, σύμφωνα με τον διάσημο φυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

Οι τρεις σοβαρότεροι κίνδυνοι κατά τον διάσημο φυσικό είναι: ο πυρηνικός πόλεμος, η υπερθέρμανση του πλανήτη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και οι γενετικά τροποποιημένοι ιοίΟ Χόκινγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κατά τη διάρκεια επιστημονικής διάλεξης, υπό την αιγίδα του BBC, για τις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.