Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Η Μαγεία του Καθρέπτη

Ποιό είναι το αντικείμενο που αν το κοιτάξουμε βλέπουμε τον εαυτό μας, ενώ κοιτάζουμε εκείνο;», ρωτάει ο Σωκράτης τον Αλκιβιάδη, που λύνει χωρίς δυσκολία το αίνιγμα: «Είναι φανερό Σωκράτη, πως είναι ο καθρέφτης ή κάτι σχετικό». «Είναι αδύνατον να δεις τον εαυτό σου χωρίς καθρέφτη», αναφέρει ο Αριστοτέλης και για τον Σενέκα είναι αυτονόητο ότι αυτός είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου εργαλείου: «οι καθρέφτες εφευρέθηκαν για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον εαυτό του» και συνεχίζει λέγοντας πως αρχικά υπήρχαν οι φυσικοί καθρέφτες, μια πηγή ή μια λεία πέτρα, αργότερα τα μέταλλα. «Ο ένας κοιτάχτηκε σε κύπελλο, ο άλλος στο χαλκό και τελικά κατασκεύασαν ένα ειδικό κυκλικό αντικείμενο». Για να δούμε τον εαυτό μας, είναι ανάγκη να περάσουμε από κάτι άλλο, από υποκείμενο που είμαστε αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως αντικείμενο, ή ως άλλο, που είναι το είδωλο μας στον καθρέφτη. Αυτή η σύγχυση του εαυτού με τον άλλο είναι ένα από τα πολλαπλά παιγνίδια των αντιθέσεων, που καθιστούν τον καθρέφτη πεδίο συνάντησης των αντιθέτων.

Ο Διάβολος και το Ουίζα

Ιανουάριος 1949. Στην περιοχή του Mont Rainier, στο Mairyland, ζεί μια οικογένεια που απαρτίζεται από τον πατέρα, την μητέρα, τη γιαγιά, το νεαρό γιο τους, και μια θεία, η οποία, αν και δε μένει ακριβώς εκεί, περνά πολύ καιρό από τη ζωή της στο σπίτι αυτό, μιας και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με όλους και κυρίως με τον ανιψιό της. Η θεία αυτοαποκαλείται μέντιουμ και περνά την ώρα της "παίζοντας" Ουίζα, και μυώντας και τον ανιψιό της σ' αυτήν την πρακτική. Η Ουίζα είναι μια θεωρητικά απλή αλλά ουσιαστικά πολύ επικίνδυνη πρακτική που επιτρέπει μέσω ενός πλακέ χαρτονιού ή ξύλου, όπου βρίσκονται τα γράμματα της αλφαβήτου καθώς και κάποια άλλα σύμβολα, να έρθεις σε επαφή με τον άυλο κόσμο των νεκρών. Στην Παλαιά μάλιστα Διαθήκη, η πρακτική αυτή τιμωρούνταν με θάνατο διότι επέτρεπε την επίκληση και τον ερχομό ενός δαίμονα στον κόσμο μας.

ΜΟΡΑ...ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ''ΣΚΙΑΣ''

Έχετε νιώσει ποτέ στον ύπνο σας πως μια σκιά σας πλησιάζει από άγνωστη προέλευση, σας ακινητοποιεί και σας παίρνει την ψυχή; Νιώσατε τον τρόμο, σαν να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση - αβοήθητος - χωρίς καμία ελπίδα για άμυνα; Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε και ποια άγνωστα πλάσματα-οντότητες μας περιβάλλουν, χορεύοντας τριγύρω μας ενώ εμείς αγνοούμε παντελώς την μορφή και τις προθέσεις τους;
Πρόκειται για τον κόσμο των σκιών. Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο, όπου κατοικεί η γριά μόρα και ο βραχνάς. Για το μυστήριο αυτό έχουν ερευνήσει πολλοί μελετητές του μεταφυσικού.

Οι μάγισσες του Σάλεμ

Τον κρύο χειμώνα του 1692, στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, δύο κορίτσια, η κόρη του αιδεσιμότατου Σάμιουελ Πάρις, Μπέτι, και η κηδεμονευομένη του, Άμπιγκειλ Ουίλιαμς, άρχισαν να παρουσιάζουν περίεργη συμπεριφορά. Μιλούσαν παράξενα, κρύβονταν κάτω από πράγματα και σέρνονταν στο πάτωμα. Κανένας γιατρός δεν μπορούσε να εξηγήσει τα συμπτώματα, μέχρι που ένας εξ αυτών απεφάνθη στις 8 Φεβρουαρίου ότι τα κορίτσια ήταν δαιμονισμένα. Έτσι ο πάτερ Σάμιουελ και άλλοι ευλαβείς συμπολίτες του άρχισαν να πιέζουν τα δύο κορίτσια -και άλλα παιδιά που αργότερα παρουσίασαν ανάλογη συμπεριφορά- να κατονομάσουν τους ανθρώπους που τους οδήγησαν στα μονοπάτια του διαβόλου.

Βουντού, Βουντού

α) Τι είναι το Βουντού
Βουντού ονομάζεται μία μορφή αφροαμερικανικής μαγικής λατρείας η οποία αρχικά παρουσιάστηκε τον 18ο αιώνα στα νησιά τής Καραϊβικής και κυρίως στην Αϊτή μεταξύ των μαύρων σκλάβων που μεταφέρονταν από τους δουλεμπόρους βίαια από την Αφρική στο Νέο Κόσμο. Παρά τον αναγκαστικό εκχριστιανισμό τους οι Αφρικανοί σκλάβοι με εξωτερικό χριστιανικό περίβλημα, διατήρησαν τα εντόνως ανιμιστικά, φετιχιστικά, μαγικά θρησκευτικά τους στοιχεία, τους τελετουργικούς χορούς τους και την προγενέστερη νοηματοδότησή τους. Σήμερα συναντά κάποιος τη λατρεία βουντού εκτός από τα νησιά της Καραϊβικής, κυρίως στις Η.Π.Α.

ΚΑΤΑΡΕΣ Αναθέματα, Χρησμοί και Προδιαγεγραμμένο Μέλλον

Υπάρχουν Κατάρες αρχέγονες, με λόγια που απελευθερώθηκαν σαν φριχτοί λαρυγγισμοί από ξεχασμένες σκοτεινές θεότητες, γηγενείς ή αλλόκοσμες, και που αναπαράχθηκαν από πιστούς υπηκόους της τρομερής τους λαμπρότητας.
Υπάρχουν Κατάρες που ξεστομίστηκαν από παλιούς κατόχους της Κοσμικής Γνώσης, πανάρχαιους Σαμάνους ή Μάγους εποχών που βυθίστηκαν στη λήθη του χρόνου, μαζί με τις ομιχλώδεις πατρίδες τους, τις καταποντισμένες κάτω από υδάτινους όγκους.

Υπάρχουν Κατάρες δημιουργημένες μετά από επισταμένες μελέτες πάνω στις δυνάμεις δαιμονικών οντοτήτων, καταγεγραμμένες, έπειτα, σε γριμόρια και θαμμένους παπύρους.
Υπάρχουν Κατάρες αυτόφωτες, εξαπολυμένες από οργισμένες ψυχές ή κακόβουλους συνανθρώπους μας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα πίνακα ouija

Ξεκινώντας θα θέλαμε να Προειδοποιήσουμε τους αναγνώστες οτι Δεν έχουμε προσωπική εμπειρία, δεν ενστερνιζόμαστε την άποψη που εκφράζετε και δεν συνιστούμε σε εσάς ή τους φίλους σας να το κάνετε. Αν ακόμα μπείτε σε αυτήν την διαδικασία θα πρέπει να το ψάξετε καλύτερα, να διαβάσετε ιστορίες ανθρώπων που το έκαναν και να δώσετε προσοχή σε αυτές. Το Ouija δεν είναι ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Η απόφαση είναι δίκη σας!

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας για ύποπτο αυτοκίνητο δίπλα στην Τράπεζα της Ελλάδος

- Αποκλεισμένη ο οδός Ομήρου, στην "καρδιά" της Αθήνας
- Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο έχει εντοπιστεί μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου
- Διακόπηκε η κυκλοφορία, άμεσα στο σημείο τα ΤΕΕΜ
- Το όχημα είχε κλαπεί στις 7 Ιανουαρίου του 2017 από την περιοχή του Συντάγματος

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της πρωτεύουσας εδώ και λίγη ώρα. Στην οδό Ομήρου 5, που βρίσκεται μεταξύ των κεντρικών οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έχει εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ως κλεμμένο.