Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Συγκλονιστική ανακάλυψη! “Δεύτερη αρχαία Σφίγγα στην Κοιλάδα των Βασιλέων”!

Το άγαλμα – που λέγεται ότι έχει σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου – ανακαλύφθηκε μεταξύ των δύο φημισμένων ναών Καρνάκ και Λούξορ στην ανατολική όχθη του Νείλου.
Το σημείο απέχει περίπου 9,5 χιλιόμετρα από την Κοιλάδα των Βασιλέων, τον τόπο ταφής των αρχαίων Φαραώ της Αιγύπτου.

Τούρκοι πυροβόλησαν Έλληνες ψαράδες – Πρόκληση στη Λέρο

Ο ψαράς μάλιστα ανέφερε ότι οι Τούρκοι πυροβόλησαν αρκετές φορές, μερικές εκ των οποίων κατά ριπάς. Το περιστατικό έγινε κοντά στη Λέρο, όταν ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά σκάφη ήρθαν κοντά καθώς οι Τούρκοι συχνά παραβιάζουν τα ελληνικά ύδατα για να ψαρέψουν. Οι Έλληνες ψαράδες μετά το περιστατικό ενημέρωσαν το Λιμενικό.

Τουρκικές κυκλωτικές κινήσεις καταγράφονται στο Αιγαίο: «Ακούμπησαν» ακτές νησιών

Τουρκικές κυκλωτικές κινήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο από τουρκικά αλιευτικά. Τα εν λόγω πλοιάρια, σταδιακά, πλησιάζουν επικίνδυνα στις ακτές Ελληνικών νησιών, ενώ ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να επανδρώνονται από άνδρες της ΜΙΤ και να τελούν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.
Υπό τον κλοιό των τουρκικών σκαφών βρίσκεται συχνά το Αγαθονήσι, ενώ Έλληνες πολίτες και επαγγελματίες προχωρούν σε καταγγελίες, χωρίς ανταπόκριση από τις Αρχές.
Kαθημερινό φαινόμενο οι «ψαριές» τουρκικών καϊκιών όχι μόνον στα όρια των ελληνικών υδάτων αλλά και πολύ κοντά, πλέον, στα ελληνικά νησιά. Δεδομένου ότι, προφανώς, οι ελληνικές ακταιωροί έχουν λάβει εντολή να μην «πιέζουν» τα τουρκικά σκάφη, προς αποφυγή νέων εντάσεων, οι Τούρκοι ψαρεύουν ανενόχλητοι και, μάλιστα, πέραν των ορίων αλίευσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των αποθεμάτων και τηρούνται από τους Έλληνες ψαράδες.

Τι δίδαξε ο Αριστοτέλης στον Μ. Αλέξανδρο και ποια απάντησή του τον εντυπωσίασε

Στη διάρκεια του χειμώνα του 343/2 ο Αριστοτέλης βρισκόταν στη Μυτιλήνη, διδάσκοντας, ερευνώντας και παρακολουθώντας τις περσικές δραστηριότητες στην Τρωάδα, όταν έφτασε η πρόσκληση του Φιλίππου. Θα δεχόταν – με αντάλλαγμα μια δεόντως υψηλή αμοιβή – να επιστρέψει στη Μακεδονία και να αναλάβει τη θέση του προσωπικού παιδαγωγού του Αλεξάνδρου;
Το αγόρι ήταν πλέον 13 ετών και χρειαζόταν έναν κορυφαίο δάσκαλο που θα επέβλεπε τις σπουδές του. Ο Φίλιππος άφηνε να φανεί διακριτικά ότι ο γιος του εξελίσσεται σε απείθαρχο παιδί.
Ως επιπλέον δέλεαρ, ο Φίλιππος υποσχέθηκε να αναστηλώσει τη γενέθλια πόλη του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα και να ανακαλέσει «όσους πολίτες της ήταν εξόριστοι ή σκλάβοι». Αυτή δεν έμελλε να είναι μια συνηθισμένη διδασκαλική αποστολή. Θα συνεπαγόταν πολύ ιδιαίτερες προσωπικές και πολιτικές ευθύνες. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για την απόφαση του φιλοσόφου. Η ανώτερη εκπαίδευση απαιτούσε απομόνωση στην ύπαιθρο. Ο Φίλιππος παραχώρησε στον Αριστοτέλη το αποκαλούμενο άλσος των Νυμφών στη Μίεζα, ένα χωριό στους ανατολικούς πρόποδες της οροσειράς του Βερμίου, βόρεια της Βέροιας. Αυτή η περιοχή μάλλον αποτελούσε τμήμα των φημισμένων Κήπων του Μίδα, που περιλάμβανε τη σημερινή περιοχή της Βέροιας, Νάουσας και Έδεσσας.

Είναι γεγονός! Η NASA εκτόξευσε την πρώτη αποστολή της στον Ήλιο

Εκτοξεύτηκε το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Parker Solar Probe επιχειρεί NASA, από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, με προορισμό τον Ήλιο, μετά την χθεσινή αναβολή της λόγω τεχνικού προβλήματος.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια ρομποτική διαστημοσυσκευή θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, σχεδόν «αγγίζοντάς» τον, προκειμένου να τον μελετήσει από την πιο κοντινή απόσταση μέχρι σήμερα.
Ο Ήλιος, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό ένα καυτό αίνιγμα, το οποίο κρύβει ακόμη πολλά μυστικά και αν όλα πάνε καλά, το σκάφος θα προσεγγίσει τον Ήλιο φέτος το Νοέμβριο και οι επιστήμονες θα καταφέρουν να μελετήσουν από κοντά το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.

«Λείψανα» αρχαίων πόλεων στη Δυτική Θεσσαλία -Από τη Νεολιθική εποχή

Οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας δεν είναι μόνον τόπος θαυμαστός σε φυσικές ομορφιές, έχει εξίσου πλούσιο αρχαιολογικό υπόβαθρο και πολιτισμικές παραδόσεις. Στους προϊστορικούς χρόνους αναπτύχθηκαν εδώ, καθώς και σε όλη τη Θεσσαλία, αρκετοί οικισμοί της Νεολιθικής εποχής και της εποχής του Χαλκού, όπως αποκαλύπτεται από την αρχαιολογική έρευνα.
Στη δυτική Θεσσαλία, σημειώνει ο κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης αρχαιολόγος και Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης

Οι Αρχαίοι Έλληνες προτιμούσαν το μπάνιο με κρύο νερό

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το κρύο μπάνιο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας και καλό είναι να το εντάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες. Σίγουρα το Χειμώνα το «κρύο» πλύσιμο ακούγεται τρομακτικό αλλά το Καλοκαίρι, που οι συνθήκες θερμοκρασίας το ευνοούν, πρέπει να το τολμήσετε!  Άλλωστε, οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου νερού ήταν γνωστές στους αρχαίους πολεμιστές Σαμουράι γι’ αυτό και κάθε πρωί έριχναν πάνω τους έναν κουβά με κρύο νερό προκειμένου να καθαρίσουν σώμα και πνεύμα. Επίσης, οι αρχαίοι Έλληνες προτιμούσαν μετά το ζεστό μπάνιο να ρίχνουν κρύο νερό πάνω τους («ψυχρολουσία»).

O Ρ.Τ.Ερντογάν απάντησε στο τελεσίγραφο Τραμπ: «Εμείς γονατίζουμε μόνο στο Θεό - Εσύ ποιος είσαι;»

Ο πρόεδρος Ερντογάν απάντησε στο τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, που επέφερε τη ρήξη μεταξύ των δύο χωρών και δηλώνει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι «μόνο στον Θεό γονατίζουμε»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε  δεύτερη ομιλία του στην επαρχία Ορντού (σε συνέχεια εκείνης της Ριζούντα) κατακεραύνωσε εκ νέου τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «ανταλλάσσει έναν στρατηγικό εταίρο με έναν πάστορα».  «Απευθύνομαι για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή, ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος», τόνισε.

«Ώρα μηδέν» για Τουρκία-ΗΠΑ: Στις 18:00 λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ – Όποιος υποχωρήσει τα χάνει όλα

Σε λίγη ώρα λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ αν και ήδη λεκτικά έχει απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας ότι «μόνο στο Θεό γονατίζουμε» εννοώντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπακούσει η Άγκυρα στις εντολές του Αμερικανού προέδρου και να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον.
Έτσι λοιπόν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πρέπει οι ΗΠΑ αμέσως μετά τις 6:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, να απαντήσουν άμεσα με βαρύτατες κυρώσεις, τέτοιες που όντως να προξενούν ρήξη με την Τουρκία, διότι εάν δεν το κάνουν , οι Αμερικανοί θα έχουν γελοιοποιηθεί.

Το Ροζ Αλάτι Ιμαλαΐων και ΚΑΤΙ που «ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ !!!

Γέμισε η Ελλάδα με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων λες και δεν έχουμε αλυκές. Και ξαφνικά το βρίσκεις παντού -από τη λαϊκή μέχρι μικρομάγαζα και σούπερ μάρκετ.
Γιατί; ρωτάω. Δεν έχουμε αλατάκι εμείς; Πολλών και διαφόρων ποιοτήτων – διαλέγεις και παίρνεις!
Όοοχι! μου λένε. Αυτό είναι καλό, γιατί δεν ανεβάζει της πίεση! μου λένε και… μου ανεβάζουν τη δική μου! Λοιπόν ας δούμε πόσο καλό είναι αυτό το αλάτι.
«Η συγκομιδή γίνεται στα βουνά των Ιμαλαΐων. Οι κρύσταλλοι πλένονται σε άλμη και ύστερα αφήνονται στον ήλιο να στεγνώσουν φυσικά».

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΕΟΣ των ΙΝΚΑΣ

Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι φυλές στο δυτικό ημισφαίριο διατηρούν προφορικές παραδόσεις για την αρχαία εμφάνιση ενός λευκού θεού που κατέβηκε από τον ουρανό για να διδάξει και να οργανώσει τον λαό του.
Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές αυτής της ευρείας παράδοσης προέρχονται από το Περού, όπου αυτή η θρυλική θεότητα είναι γνωστή ποικιλοτρόπως ως Kon Ticci Viracocha, Tunupa, Pachacamac, Tarapaca, ή Arnauan, ανάλογα με την περιοχή που εξετάζεται.
Τέσσερις από τους πιο εγκωμιαστικούς Περουβιανούς ιστορικούς είναι οι Pedro Cieza de Leon, Sarmiento de Gamboa, Betanzos, και Santacruz Pachacuti. Έχουν γράψει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα για τον λευκό και γενειοφόρο θεό.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ για την Ελληνική Παρουσία στο Σκανδιναβικό Πάνθεον;!!!

Συνεχίζοντας τον συσχετισμό των Σκανδιναβικών θεοτήτων με τις ελληνικές βλέπουμε τον Θωρ που δεν είναι κανένας άλλος παρά ο Ερμής των Ελλήνων, ο Θωθ ή Τωδ, στους Αιγυπτίους.
Ο Γραμματέας του Κρόνου είχε πάρει την θέση αυτή μετά τον πόλεμο με τους «ερυθρομέλανες» Υξώς, τους οποίους οι Έλληνες είχαν νικήσει υπό την στρατηγεία του Διονύσου Β΄. Τότε την βασιλεία της Αιγύπτου παίρνει ο Μίνως ο Α΄ . Η παρουσία του Ερμή-Θωθ στην Αίγυπτο η οποία κυριολεκτικά αναμορφώθηκε, ή επί το σωστότερο εκπολιτίστηκε, έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη τους οι οποίοι μάλιστα τον ονόμασαν, Ερμή Τρισμέγιστο!!!

Το Άγνωστο Ιερό του Διός στην Κορυφή του Υμηττού

Πολλές φορές έχουμε περάσει από εκεί, αλλά ποτέ δεν μας πέρασε το μυαλό ότι εκεί μπορεί να «κρύβεται» ένα ιερό του Υψίστου Θεού των Ελλήνων, του Διός!
Κοντά στον Εύζωνα, την υψηλότερη κορυφή του βουνού, βρέθηκε το ιερό του Υμηττίου Διός στο οποίο αναφέρεται ο Παυσανίας.
Ο Παυσανίας αναφέρει βέβαια ότι στον Υμηττό υπήρχε επίσης προς τιμήν του Δία και δεύτερο ιερό αφιερωμένο στον Όμβριο Δία, τον γνωστό Ναό του Ομβρίου Διός και του Προοψίου Απόλλωνος που βρίσκεται στα ανατολικά του Υμηττού στο Κορωπί.

Νεμρούτ: Το «Βουνό των Θεών» Αποκαλύπτει το Ελληνικό Μυστικό του !!!

Πριν από σαράντα επτά χρόνια μια Ελληνική εφημερίδα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ξεχασμένο Βασίλειο της Κομμαγηνής. Αφορμή στάθηκε οι αρχαιολογικές επισημάνσεις της εποχής για το τεράστιο μαυσωλείο του βασιλιά Αντίοχου του Α΄του επονομαζόμενου Θεού.
Το δημοσίευμα έχει τον τίτλο: Ελληνικό Μαυσωλείο στα βάθη της Ασίας και γράφει διευκρινιστικά: «Στην κορυφή του Νεμρούτ Ντάγκ, επάνω στον Αντίταυρο, στα Ν.Α. της Τουρκίας, βρίσκεται ένα παράξενο μνημείο, σε ύψος 2.500 μέτρων.

Ερέχθειο: Η «Σκοτεινή» Ιστορία «Πίσω» από το Λαμπερό Μνημείο

Το Ερεχθείο είναι από τους πιο ιδιόρρυθμους ναούς της ελληνικής αρχαιότητας. Η ονομασία του, που παραπέμπει στο μυθικό βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα, είναι μεταγενέστερη και αναφέρεται μόνο στον Παυσανία (έστι δε και οίκημα Ερεχθείον καλούμενον, 1, 26,5) και στον Πλούταρχο (843Ε).
Παλαιότερα ήταν γνωστός με την ονομασία ο νεώς ο αρχαίος της Αθηνάς ή απλούστερα ο αρχαίος νεώς ή περιφραστικά ο νεώς ο εν πόλει εν ω το αρχαίον άγαλμα, αφού κτίστηκε στη θέση του παλαιότερου ναού της Αθηνάς.

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως με πολεμικές ενέργειες ΗΠΑ και Ελλάδα «Θα κάνουμε ό,τι ξέρουμε όπως και το 1974»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο άρθρο του στους New York Times προχώρησε σε μία σοκαριστική και ιδιαίτερα ανησυχητική για τη χώρα μας και την Κύπρο παραδοχή.
Με λίγα λόγια λέει πως αν οι ΗΠΑ του γυρίσουν την πλάτη θα δράσει αυτόνομα κάτι που σημαίνει πως όπως και στη Κύπρο το 1974 αλλά και στο Αφρίν πριν λίγους μήνες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιτεθεί εναντίον συμμάχων των ΗΠΑ καθώς δεν θα τον κρατάει πλέον η συμμαχία του μαζί τους.

Ποιοι ήταν οι υπεραθλητές που όλοι θαύμαζαν και σέβονταν στην Αρχαιότητα;

Η εκγύμναση των Αθηναίων από την παιδική ηλικία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της μάχης!
Τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα είναι λίγο πολύ γνωστά. Το 490 π.Χ. 10.000 Αθηναίοι και Πλαταιείς συνέτριψαν μια υπερδιπλάσια περσική δύναμη σώζοντας την Αθήνα, τον νεότατο θεσμό της δημοκρατίας και κατ’ επέκταση τον δυτικό πολιτισμό. Όλοι οι μελετητές της περιόδου θεωρούν ότι η νίκη οφείλεται: -στο ευφυές σχέδιο του στρατηγού Μιλτιάδη -στον ανώτερο οπλισμό των Αθηναίων οπλιτών -και στην αποφασιστικότητα που έδειξαν υπερασπίζοντας την πατρίδα τους. Οι περισσότεροι όμως λησμονούν κάτι εξίσου σημαντικό.

Ποιες αρχαιοελληνικές εκφράσεις χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα; Η μαγεία της ελληνικής γλώσσας!

Απάντηση στους ισχυρισμούς κάποιων ότι η νεοελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαία ελληνικά δίνει η ίδια η γλώσσα. Πέρα από τον τεράστιο όγκο λέξεων που συνεχίζει να χαρακτηρίζει στον λόγο μας, υπάρχουν και πολλές παροιμίες…
Δείτε μερικές από αυτές:
Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο. (Θουκυδίδης – Γ 11)