Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τι απαιτούσε ο Νόμος για να γίνει κάποιος βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα

Διαβάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνεις βουλευτής στην Αρχαία Ελλάδα, αμέσως καταλαβαίνεις το μεγαλείο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Όχι σαν τους σύγχρονους εκπροσώπους του λαού που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Ιδού λοιπόν, το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή το Δίκαιον του Χρυσού Αιώνα και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι νόμοι ήταν του Σόλωνα και προέβλεπαν πως εάν κάποιος πολίτης ήθελε να γίνει βουλευτής, o νόμος απαιτούσε τα εξής :

200 κλεμμένα ,κυρίως, αρχαία ελληνικά αντικείμενα βρέθηκαν στην Βόρεια Ιταλία

Περίπου 200 αντικείμενα από την  Απουλία και την Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia )και μερικά της Ετρουρίας  αγγεία, μικρά αγάλματα, κεραμικά και χάλκινα αρχαιολογικά ευρήματα ,παράνομα «φυλάσσονταν» στο σπίτι ενός πρώην έμπορου έργων τέχνης έχουν βρεθεί από την ιταλική αστυνομία στη βόρεια Ιταλία.

Ίχνη ενός πολιτισμού 120.000.000 χρόνια πρίν?

Ακούγεται πραγματικά απίστευτο και ίσως τελικά είναι. Τον Απρίλιο του 2002 είδε το φώς της δημοσιότητας μια ιστορία η οποία έρχεται να αμφισβητήσει όλες τις κρατούσες επιστημονικές απόψεις για τους προϊστορικούς χρόνους.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Pravda μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Bashkir ανακάλυψε το 1999 σε ένα χωριό κοντά στα Ουράλια ένα κομμάτι βράχου μεγέθους 148x106x16 στο οποίο ήταν σκαλισμένος ένας τρισδιάστατος χάρτης. Η περιοχή που παρουσίαζε ο χάρτης αναγνωρίσθηκε ως εκείνη της Bashkiria, παρουσίαζε όμως και μια σειρά από τεχνητά κανάλια και φράγματα τα οποία δεν υπάρχουν.

ΛΥΚΙΑ - ΜΥΡΑ

Η Λυκία πήρε το όνομά της από τη φυλή  Λύκιοι...
Τώρα βέβαια θα μου πείτε πως φανερώθηκε η φυλή Λυκίων...
 Σύμφωνα με τη μυθολογία οι Λύκιοι ονόμαζαν τον λαό τους Τερμίλαι ώσπου ήρθε στην περιοχή ο Αθηναίος Λύκος ,γιος του Πανδίονα και αδερφός του Αιγέα.
  Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και τον Παυσανία ήταν Κρητικοί οι οποίοι μετανάστευσαν στη Μικρά Ασία ...