Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Η ζούγκλα της Αργεντινής κρυψώνα ναζιστών;

Αγκυλωτός σταυρός στον τοίχο, νομίσματα του ράιχ πεταμένα στο πάτωμα, πέτρινα ερείπια. Κι όλα αυτά μέσα στη ζούγκλα της Αργεντινής. Μια κρυψώνα του Μάρτιν Μπόρμαν, έμπιστου του Χίτλερ;
«Διαδρομή προς το σπίτι του Μπόρμαν» αναγράφει η ξύλινη πινακίδα με την κίτρινη γραφή. Ο γραμματέας λοιπόν του Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο; Τάφηκε στη ζούγκλα της Αργεντινής; Εδώ και δεκαετίες στο Φυσικό Πάρκο Τεγιού Κουάρε στη βορειανατολική Αργεντινή, υπάρχει η φήμη ότι κατοικούσε για χρόνια ο γνωστός ναζί Μάρτιν Μπόρμαν. Ποιος έβαλε εκεί την πινακίδα παραμένει πάντως άγνωστο, όπως δήλωσαν οι τουριστικές αρχές απέναντι στην αργεντίνικη εφημερίδα Clarin.

Αυτοί είναι οι λόγοι που η Καταλονία θέλει τόσο πολύ να αποσχιστεί από την Ισπανία

Ο εθνικισμός της Καταλονίας εμφανίστηκε αρκετά αργά: ήταν ένα δημοκρατικό κίνημα αντίθετο στη μοναρχία και οδήγησε στη δημιουργία μιας τοπικής κυβέρνησης, της Generalitat, το 1932. Ο δικτάτορας Φράνκο έπνιξε αυτή την Generalitat αλλά θεμελιώθηκε εκ νέου το 1977 και το 2005, για πρώτη φορά, υιοθέτησε ψήφισμα ανεξαρτησίας από την βουλή της Καταλονίας.
Το 2010 επιχειρήθηκε να αναγνωριστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο και «έθνος» καταναλών, αλλά απερρίφθη. Ενα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν. Η περιοχή της Καταλωνίας έχει πληθυσμό 7.5 εκατομμύρια κατοίκους και παρότι το αίσθημα του εθνικισμού παραμένει μειοψηφικό, εντούτοις δυναμώνει με τα χρόνια, αντί να σβήνει.

Αυτά είναι τα αρχαία του Ελληνικού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σαν τους δέκα μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι οι ιστάμενες αρχαιότητες στον χώρο της επένδυσης στο Ελληνικό, εξαφανίζονται μία – μία μόλις πας να τις δεις. Όχι για μυστηριώδεις λόγους.
Δεν εμφανίζονται επειδή δεν υπάρχουν, όπως διαπιστώσαμε το Σάββατο, οπότε το Liberal.gr επισκέφθηκε το ακίνητο και φωτογράφισε ό,τι υπάρχει, αλλά και ό,τι… δεν υπάρχει. Ακόμα και με την πρώτη ματιά, μπορεί να διαπιστώσει ο επισκέπτης του χώρου πως στη συντριπτική τους πλειονότητα τα αρχαία που αναφέρονται στα διάφορα υπομνήματα του υπουργείου Πολιτισμού είναι αόρατα. Επειδή είναι ανύπαρκτα!

Καταλονία: Ζήτημα ωρών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ανεξάρτητο κράτος», δήλωσε το βράδυ ο καταλανός πρωθυπουργός Κάρλες ΠουτζντεμόνAdtech Ad.Πλησιάζει ολοένα το ενδεχόμενο η Καταλονία να προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες ή και ώρες σε ανακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία. «Κερδίσαμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ανεξάρτητο κράτος», δήλωσε το βράδυ ο καταλανός πρωθυπουργός Κάρλος Πουτζντεμόν, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζορντί Τουρούλ, το 90% των ψηφοφόρων τάχθηκε στο δημοψήφισμα υπέρ της απόσχισης από την Ισπανία, ενώ η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε στο 42%. Ας σημειωθεί ότι οι πολέμιοι της ανεξάρτητης Καταλονίας κάλεσαν σε μποϋκοτάζ του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε κριθεί αντισυνταγματικό από το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Εκρηκτικός μηχανισμός στην Κορίνθου Τριπόλεως λίγο πριν περάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ενημερώθηκε άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Καλαμάτα – Έκλεισε για μία ώρα η Εθνική Οδός - Εξονυχιστικός έλεγχος του μηχανισμού από την Αντιτρομοκρατική
Συναγερμός σήμανε στις 15:00 το μεσημέρι στην Ελληνική Αστυνομία λόγω ύποπτου αντικειμένου που εντοπίστηκε στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 15:20 το μεσημέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο (113ο χλμ - ρεύμα προς Αθήνα) ύποπτο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.Το δέμα έγινε αντιληπτό από υπαλλήλους καθαριότητας του δρόμου, οι οποίοι και ενημέρωσαν αμέσως τις Aρχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Άσκηση «Παρμενίων 2017»: Την Τρίτη θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2017».

Στις 11.00 το πρωί και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, σε διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Κύπρος: Αξιωματικός του τουρκικού στρατού ζήτησε με τη σύζυγό του πολιτικό άσυλο

Φερόμενος αξιωματικός του τουρκικού στρατού που έφτασε χθες στη Κύπρο με τη σύζυγο του, ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο άνδρας έφτασε χθες το πρωί με τη σύζυγο του με μικρό σκάφος από τη Τουρκία, στη μαρίνα της Λάρνακας.


Με την άφιξη του στη μαρίνα, ο Τούρκος μετέβη στα γραφεία της Λιμενικής Αστυνομίας και ανέφερε ότι λόγω της θέσης του, που φέρεται να είναι αξιωματικός του τουρκικού στρατού, νοιώθει πως καταδιώκεται στην Τουρκία και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Ο Καμμένος έδωσε διαταγή για άνοιγμα αρχείων στο ελληνικό Πεντάγωνο αναφορικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, υπέγραψε διαταγή για άνοιγμα των αρχείων που βρίσκονται στο ελληνικό Πεντάγωνο και αφορούν στοιχεία από τα ημερολόγια μονάδων της Εθνικής Φρουράς, της περιόδου πριν και κατά την εισβολή, για πρόσωπα που αγνοούνται.

Τα στοιχεία αυτά, όπως είπε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο 'Αμυνας της Κύπρου με τον Κύπριο ομόλογο του, Χριστόφορο Φωκαΐδη, θα δώσουν πληροφορίες που ενδεχομένως να αποβούν