Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Σπιανάδα ΚΕΡΚΥΡΑΣ, η ιστορία της μεγαλύτερης πλατείας των Βαλκανίων




Η μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας, αν αναρωτιέστε, είναι η Σπιανάδα της Κέρκυρας, με εμβαδόν 84.000 τετραγωνικά μέτρα –πράγμα που την κατατάσσει στην 27η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου.

Μοναδική στην Ελλάδα για το μέγεθος και την ομορφιά της είναι η αγαπημένη πλατεία των Κερκυραίων,η οποία διαδραμάτισε πάντοτε μεγάλο ρόλο στην ιστορία της Κέρκυρας .Η δημιουργία της δεν οφείλεται σε λόγους αισθητικής ή πολεοδομικούς,άλλα αμυντικούς και πολεμικής τακτικής των Ενετών.Η διαμόρφωση της έγινε για να υπάρχει ευρύ πεδίο δράσης και ορατότητας για τους αμυνόμενους στην ακρόπολη (Παλαιό Φρούριο) και ικανή απόσταση ανάμεσα ανάμεσα στο Φρούριο και στην πόλη.

"Πέθανε ο Ιπποκράτης Δάκογλου - Συνέντευξη με τον άνθρωπο που «έσπασε» τον κώδικα του Πυθαγόρα"


Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2016 σε ηλικια 102 ετων. 
Αυτή η υπέροχη μορφή του Ελληνισμού δεν βρίσκεται πλέον στην σφαίρα μας. Η ψυχή του οδεύει αλλού. Τιμής και μνήμης ένεκεν αναδημοσιεύεται η συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει.
Ο Ιπποκράτης Δάκογλου είναι ένας από τους... γνωστότερους-άγνωστους επιστήμονες του σύγχρονου Ελληνισμού. Μπορεί να μην τον ξέρει το πανελλήνιο αλλά ήδη τον ευγνωμονούν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι που έχουν πάρει από εκείνον μουσικό CD με την «αρμονία των ουρανίων σφαιρών», στο οποίο ακούγεται ο ήχος των μαθηματικών μηνυμάτων του Πυθαγόρα! Αυτό το παράδοξο μουσικομαθηματικό έργο που έφερε σε πέρας ο κ. Δάκογλου με τη βοήθεια του ιδρύματος του συνθέτη Ιάννη Ξενάκη άλλαξε τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν από αϋπνίες μέχρι κατάθλιψη και άλλα, σημαντικά προβλήματα!

Αποχωρεί το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτζοφ" απο τη Μεσόγειο

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ και ο στόλος του από τη Μεσόγειο Θάλασσα επιστρέφουν πίσω στη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται καθώς η Ρωσία αρχίζει την μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της στη Συρία.

Η ομάδα του Κουζνέτσοφ θα επιστρέψει στην έδρα του στο Severomorsk, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Valery Gerasimov, την Παρασκευή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη μερική αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία μετά από την διαπραγμάτευση συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός με το Ιράν και την Τουρκία.

Μυστήριο στο Στρατόπεδο Χαϊδαριου ΜΠΛΟΚ 15



Το Μπλοκ 15 ήταν εγκαταστάσεις στρατώνα που είχε ιδρύσει ο Ιωάννης Μεταξάς.Κατά την κατοχή,οι γερμανικές δυνάμεις τις κατέλαβαν και δημιούργησαν στρατόπεδο συγκέντρωσης.Στην περίοδο λειτουργίας του(1943-1944) πέρασαν από εκεί πάνω από 20.000 κρατούμενοι,ενώ έγιναν και μαζικές εκτελέσεις με θύματα 1800 άτομα.Το κτήριο έχει «βαρύ κλίμα»,τόσο λόγω της ιστορίας του όσο και από τα παράξενα γνωρίσματά του.