Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Το στοιχειωμένο σπίτι της Αράχωβας

Το 1949, στην Αράχωβα ζούσε η ηλικιωμένη Αγγελική Λαζαρή, η οποία δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Είχε κάποτε ένα ατυχές ειδύλλιο που δεν τελεσφόρησε, καθώς ο νέος που αγαπούσε, αναγκάστηκε να ξενιτευτεί.
Ο καιρός περνούσε και η Αγγελική μάταια τον περίμενε να ξαναγυρίσει. Πολλά παλικάρια του τόπου της την είχαν ζητήσει σε γάμο, γιατί η κοπέλα, πέρα από τα φυσικά χαρίσματά της, διέθετε και προίκα ελαιώνες και αμπέλια. Μα η Αγγελική δε λησμονούσε τον αγαπημένο της και δε μπορούσε να αρνηθεί την υπόσχεση που του είχε δώσει πως θα τον περιμένει να επιστρέψει.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ….!!! Μεταθέτουν ΚΟΥΚΛΑΤΖΗ και ΜΗΤΡΕΤΩΔΗ στην Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία, τους τοποθετούν προφανώς σε Προξενείο ή Πρεσβεία στην τουρκία και αναγκάζουν τους τούρκους να τους απελευθερώσουν…!!!

Έναν “άσσο” στο μανίκι της φαίνεται πως θα αποκτήσει η υπεράσπιση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών στον αγώνα για την απελευθέρωσή τους, η οποία προσκρούει στην μόνιμη επωδό των Τουρκικών Αρχών περί μη υπαρξης διεύθυνσης κατοικίας στην Τουρκία.
Οπως αναφέρει το onalert, η αναμενόμενη απόφαση του ΣΑΓΕ για την εξτρά αποζημίωσή τους ως υπηρετούντες σε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και ενδεχόμενα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία, θα καταρρίψει ένα από τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της γείτονος, ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή τους.

Έως 60 εκατ. ευρώ η "τρύπα" στην υπόθεση ΕΛΤΑ - ΔΕΗ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΤΑ ;

Έως 60 εκατ. ευρώ η "τρύπα" στην υπόθεση ΕΛΤΑ - ΔΕΗ
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί φαίνεται ότι έχει αποκτήσει η υπόθεση της παρακράτησης από τα ΕΛΤΑ των χρημάτων καταναλωτών από πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πηγές των εργαζομένων της ΔΕΗ, η "τρύπα" που έχει δημιουργηθεί από τη μη απόδοση των χρημάτων πληρωμένων λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ, είναι μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις και αναφορές, που έκαναν λόγο για παρακράτηση περίπου 20 εκατ. ευρώ, και φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ.

Οι 13 μέρες και νύχτες του Μ. Αλέξανδρου με την βασίλισσα των Αμαζόνων

Οι Αμαζόνες ήταν λαός γενναίων πολεμιστριών που ακρωτηρίαζαν το δεξί τους στήθος για να χειρίζονται με ευκολία το τόξο και ζούσαν σε μια περιοχή κοντά στον Καύκασο. Στην πατρίδα τους οι άντρες δεν επιτρέπονταν καθόλου. Για τη διαιώνιση του είδους, δύο μήνες την άνοιξη πήγαιναν και έμεναν με έναν γειτονικό αρσενικό λαό, τους Γαργαρείς. Από τα παιδιά που γεννιούνταν κρατούσαν μόνο τα θηλυκά.

Τα αρσενικά ή τα σκότωναν ή τα ακρωτηρίαζαν ή τα έστελναν στους πατέρες τους.

Το μεγαλοπρεπές γλυπτό από την Θεσσαλονίκη, που μετέφεραν οι Γερμανοί στην έπαυλη του Χίτλερ


Η «Ηρακλιώτισσα» ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 1944 από τους Ναζί. Αναπαριστούσε σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης του 3ου αιώνα μ.Χ. Ταξίδεψε μέχρι την Αυστρία όπου στόλισε τις κατοικίες του Χίτλερ και του Γκέμπελς. Και αποτέλεσε τον πρώτο επαναπατρισμό αρχαιότητας το 1947.
Η ανασκαφή της «Ηρακλιώτισσας» από τους Ναζί.
Μάρτιος 1944. Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Πλατεία Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης από τους Ναζί για την κατασκευή ορύγματος, ήρθε στην επιφάνεια ένα υπέρλαμπρο έργο τέχνης της αρχαιότητας.