Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ως παγκόσμιο «θαύμα» ακουστικής χαρακτηρίζεται το Νεκρομαντείο του Αχέροντα

Η απίστευτη μυστική ακουστική του Νεκρομαντείου του Αχέροντα
Ως παγκόσμιο «θαύμα» ακουστικής χαρακτηρίζεται το νεκρομαντείο του Αχέροντα.
Έχει γίνει σχετική έρευνα από δύο διδάκτορες της Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., όπου κατέληξαν στο συμπέρασμα, ύστερα από μελέτη 12 ετών, ότι στην υπόγεια αίθουσα του νεκρομαντείου βασιλεύει απόλυτη ησυχία.

Αμφιάρειο Ωρωπού: Από την Ιστορία στην σύγχρονη ένταξη

Αμφιάρειο Ωρωπού: Από την Ιστορία,το ιερό,μαντείο και θεραπευτήριο,στην σύγχρονη ένταξη

Το Αμφιάρειο του Ωρωπού αποτελούσε το μεγαλύτερο στην αρχαία Ελλάδα ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους,Αμφιαράου.
Το ιερό βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα νοτιοδυτικά της σκάλας Ωρωπού,το Μαυρο-δήλεσι,που τη διασχίζει ένα ξερό ποτάμι,το οποίο οι αρχαίοι ονόμαζαν Χαράδρα.Σε όλη την περίοδο της λειτουργίας του ήταν το εθνικό ιερό του Ωρωπού,μιας από τις παλαι-ότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.Το Αμφιάρειο ιδρύθηκε στα τέλη του 5ου αι. π.Χ., όταν ο Ωρωπός ήταν στα χέρια των Αθηναίων,με την καλύτερη ίσως περίοδο της ι-στορίας του ιερού να είναι ο 3ος αιώνας π.Χ. και το πρώτο μισό του 2ου αιώνα π.Χ. (ως το 146 π.Χ.),οπότε ο Ωρωπός ήταν μέλος του Κοινού των Βοιωτών.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα μικρά "μυστικά σύμβολα" που συναντήσαμε σε ένα από τα οδοιπορικά της ομάδας στην πόλη της Θεσσαλονίκης,

Ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ; Η σκοτεινή περίοδος του Κων/νου Καραμανλή.....

Ένα αποχαρακτηρισμένο – από το 2006 – απόρρητο έγγραφο της CIA (δείτε το εδώ) που εμπλέκει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί, παρουσιάζοντάς τους ως πράκτορές των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και συνεργάτες του Μαξ Μέρτεν, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.
Πρόκειται για έγγραφο – μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης εμφανίζονται σε λίστα των πρακτόρων των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής. Ωστόσο η σχετική λίστα με τους πράκτορες δεν περιλαμβάνεται στο απόρρητο έγγραφο της CIA.