Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Προσοχή στην κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές στην κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή την ενημέρωση του Κέντρου Δηλητηριάσεων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με περιστατικό δηλητηρίασης λόγω υπερβολικής κατανάλωσης πυρήνων πικραμύγδαλων.

Η κατανάλωση αυτών των προϊόντων πρέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να γίνεται με προσοχή λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του ΕΦΕΤ που απορρέουν από την εγκεκριμένη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ).


Σύμφωνα με την εγκριθείσα γνωμοδότηση συστήνεται:

Αθηναϊκά τοπωνύμια Η πόλη έχει τις δικές της ιστορίες

 
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο σατανικό δημοτικό συμβούλιο θα ονόμαζε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης του… Κλαυθμώνος; Προσπαθήσατε ποτέ μάταια να βγάλετε τις γωνίες του Πενταγώνου… πέντε; Απορήσατε ποιος ήταν ο «Γκύζης»;
Εξάρχεια: Έξαρχος λεγόταν ένας Ηπειρώτης, που είχε το μπακάλικό του στη γωνία των οδών Σολωμού και Θεμιστοκλέους στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Από το επίθετό του βαφτίστηκε η γειτονιά του, αρχικά προφορικά και εν συνεχεία και επίσημα. Το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ελευθερουδάκη, του 1929, αναφέρει τα Εξάρχεια ως «τοποθεσία των Αθηνών εν τη συνοικία της Νεαπόλεως, περί τα σηµεία και την µικράν πλατείαν ένθα συναντάται η οδός Θεµιστοκλέους µετά των οδών Στουρνάρα, Σολωµού, Αραχώβης, Βαλτετσίου και Μεταξά».

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Μεγάλες ελπίδες από νέο φάρμακο – Ποια η τελευταία εξέλιξη



Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τελικών κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου (BAF312) για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση, τα οποία παρουσίασε η φαρμακευτική ελβετική εταιρεία Novartis το Σαββατοκύριακο, σε ευρωπαϊκό νευρολογικό συνέδριο για τη νόσο στο Λονδίνο.

Το φάρμακο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας δοκιμάσθηκε σε ασθενείς με δευτερογενή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, που είναι μια δύσκολα αντιμετωπίσιμη μορφή της νόσου, καθώς οι ασθενείς εμφανίζουν προοδευτική επιδείνωση.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ UFO ΠΡΙΝ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ!



Ένα βιβλίο του 18ου αιώνα, απεικονίζει στο εξώφυλλό του -με σαφήνεια- έναν ιπτάμενο δίσκο να επισκέπτεται τη Γη πριν από 300 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο ιπτάμενος δίσκος παρουσιάζεται να διαπερνά τα μαύρα σύννεφα του ουρανού, που περιβάλλονται από κεραυνούς, πάνω από τρικυμιώδη νερά, και να κινείται προς το έδαφος. Το σχήμα του Ήλιου που έχει ζωγραφισμένο επάνω του είναι πολύ πιθανό να θέλει να δείξει τη λάμψη που έβγαζε από μέσα του, χωρίς να είναι σίγουρο κάτι τέτοιο, ενώ η έλλειψη ουράς αποκλείει την πιθανότητα να απεικονίζεται ένας φλεγόμενος μετεωρίτης.

Μοναδικό νεολιθικό αγαλματίδιο ανακαλύφθηκε στην κεντρική Τουρκία

Ένα αγαλματίδιο που δεν θυμίζει σε τίποτα την τέχνη της εποχής του ανακαλύφθηκε στο νεολιθικό οικισμό του Çatalhöyük (Τσατάλ Χουγιούκ) στην κεντρική Τουρκία κοντά στο Ικόνιο.

Το αγαλματίδιο αγγίζει τα 17 εκατοστά και ζυγίζει 1 κιλό, ενώ θεωρείται μοναδικό δείγμα τέχνης της εποχής του (υπολογίζεται γύρω στο 8.500-8.000 π.Χ.), και ανακαλύφτηκε από μια διεθνή ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή Ian Hodder, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ στην περιοχή του ÇatalhöyükΤο ειδώλιο είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο και θεωρείται ότι χρησιμοποιούταν σε τελετουργική λειτουργία.