Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ισχυρές ρωσικές χερσαίες δυνάμεις μεταφέρονται στη Συρία



 Πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου μιλώντας προς το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επιβεβαίωσαν αυτό που πρώτοι είχαμε μεταδώσει στις 19 Φεβρουαρίου 2012: Η Ρωσία έχει στείλει ήδη μονάδες ειδικών επιχειρήσεων στην Συρία για την φύλαξη της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς, της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο, αλλά.....
και των συστοιχειών των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2, των επάκτιων πυραυλικών πυροβολαρχιών P-800 Yakhont και των Pantsir S1, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά. 

Ανταρκτική: Λύνοντας το μυστήριο των.... βουνών – φαντασμάτων

Το πώς δημιουργήθηκαν και έφθασαν να έχουν αυτή τη μορφή, ήταν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Παγωμένης Ηπείρου. Έως σήμερα....



Η οροσειρά μήκους 1.200 χιλιομέτρων, που μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος με τις Ευρωπαϊκές ‘Aλπεις, ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από το Σοβιετικό γεωφυσικό Γκριγκόρι Γκαμπούρτσεφ. ‘Aπαντες τότε εξεπλάγησαν, καθώς αδυνατούσαν να εξηγήσουν με ποιον τρόπο δημιουργήθηκε μια τόσο μεγάλη οροσειρά και πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε κρυμμένη κάτω από στρώμα πάγου πάχους έως και τριών χιλιομέτρων, στην Ανατολική Ανταρκτική.

Γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αίγυπτο,έχει σχέση με την ελληνική ΑΟΖ



Η εσωστρέφεια στην οποία έχουμε υποχρεωθεί να ζούμε λόγω της οικονομικής κρίσης και εσχάτως λόγω των εκλογών δεν μας έχει επιτρέψει να ασχοληθούμε όπως πρέπει με ότι γίνεται στη “γειτονιά” μας.Και γίνονται πολλά και σημαντικά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας αφορούν άμεσα.Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαν προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο και το αποτέλεσμα έχει τη σημασία του.


Οι Αδελφοί Μοσυλμάνοι φαίνεται να εκλέγουν πρόεδρο αν και ο υποψήφιος Ahmed Shafiq,που υποστηρίζεται από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) ,το αμφισβητεί. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι την Πέμπτη.Που είναι το ελληνικό ενδιαφέρον;


Αποτυπωνεται στους δύο χάρτες,που δείχνουν τι επιδιώκει να πετύχει η Τουρκία. Στον ένα χάρτη (δεξιά) απεικονίζεται η ΑΟΖ που με βάση το διεθνές δίκαιο και τη λογική έχει η Τουρκία.Στον άλλο (αριστερά) είναι αυτό που επιδιώκει: να “σβήσει” από το χάρτη το Καστελόριζο να “αποκόψει” τη κυπριακή ΑΟΖ από την ελληνική και την ίδια ώρα να συνδέσει τη δική της με την αιγυπτιακή.


Δεν πρόκειται για μια θεωρία.Η Άγκυρα από την εποχή που ο Μουμπάρακ ήταν παντοδύναμος στην εξουσία είχε προσεγγίσει το Κάϊρο και είχε βρει ανταπόκριση. Αμέσως μετά τη πτώση του Γκιουλ,Νταβούτογλου και Ερντογάν επισκέφθηκαν την Αίγυπτο και είχαν συζητήσεις που έδειξαν ότι υπάρχει συνέχεια στο θέμα.

Η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε και σ΄ αυτή τη περίπτωση την “αναιμική” ελληνική παρουσία.


Το θέμα είναι αυτονόητο ότι καίει και πρέπει να “κουνηθούμε”,γιατί όποιος κι από τους δύο κι αν εκλεγεί η προσέγγιση που έχει κάνει η Τουρκία της δίνει προβάδισμα.Συνεπώς πρέπει να “τρέξουμε”,να πιέσουμε και να επιβάλουμε θέσεις και προτάσεις.

ΠΗΓΗ : www.onalert.gr 

Ρωσικό πλοίο μετέφερε όπλα για τον στρατό του Ασαντ κάτω από τη μύτη του ΝΑΤΟ


Ταξίδεψε σαν φάντασμα από την Αγία Πετρούπολη στη Συρία και αφού πέρασε από τον Πειραιά έδεσε στη Ραβέννα, πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη Μαύρη Θάλασσα.
Το ρωσικό φορτηγό «Professor Katsman» δεν θα είχε τραβήξει την προσοχή των μυστικών υπηρεσιών και των μέσων ενημέρωσης εάν το φορτίο του....
δεν ήταν πυρομαχικά και όπλα που παραδόθηκαν στις δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Ταρτούς, στη Συρία, μεταξύ της 26ης και της 27ης Μαΐου.

Προηγουμένως, στα ανοικτά της Κύπρου, ο καπετάνιος έσβησε το transponder για να μην εντοπιστεί το στίγμα του πλοίου.

B 17 η Θαυματουργή Αμυγδαλίνη


Vitamin B 17 ή Αμυγδαλίνη (amygdálē, C 20 H 27NO). Μια δυνατή αντικαρκινική ουσία, η  B 17, μια ουσία που με κάθε τρόπο (ολοφάνερο) την πολεμούν, βρίσκεται σε φυσική μορφή και σε πληθώρα, στα κουκούτσια από βερίκοκα και στα κουκούτσια από πικραμύγδαλα, επίσης υπάρχει στο Αμυγδαλέλαιο, στον χυμό από σιτάρι και στον χυμό από φύλλα ελιάς. Το πικραμύγδαλο και τα βερίκοκα, ειδικά τα κουκούτσια τους, είναι πλούσια σε βιταμίνες A, E, B1, B2, B6, B17,  και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη  B 17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της Αμυγδαλίνης.