Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Εκπληκτικό εξωηλιακό σέλας!



Οι αστρονόμοι παρατήρησαν για πρώτη φορά ένα σέλας εκτός του ηλιακού μας συστήματος και μάλιστα το φαινόμενο είναι πολύ πιο εντυπωσιακό, καθώς εκτιμάται ότι είναι δεκάδες χιλιάδες, ίσως κι ένα εκατομμύριο φορές πιο λαμπερό από ό,τι στη Γη. Το θεαματικό σέλας, που είναι περισσότερο κόκκινο παρά πράσινο-μπλε όπως στον πλανήτη μας, εντοπίσθηκε όχι πάνω από έναν εξωπλανήτη, αλλά γύρω από ένα καφέ νάνο μεγάλο όσο ο Δίας, σε απόσταση 18 ετών φωτός, στον αστερισμό της Λύρας.


Αποτυχημένα

Τα τελομερή δείκτης πρόγνωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα



Αμερικανοί ερευνητές ενδεχομένως και να βρίσκονται πολύ κοντά σε μια νέα μέθοδο πρόγνωσης του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα, μελετώντας τα τελομερή που προστατεύουν το DNA μας.

Μακριά τελομερή, μεγαλύτερος κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Human Molecular Genetics, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Επιστημών Δημόσιας Υγείας Μπράντον Πιρς, διαπίστωσαν ότι τα άτομα με μακριά τελομερή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα, όχι όμως άλλων μορφών καρκίνου.

Ο κομήτης του Rosetta «κουβαλά» τις βάσεις της ζωής



Μία απρόσμενη πληθώρα οργανικών στοιχείων, που αποτελούν θεμέλιους λίθους της ζωής, ανακάλυψαν οι επιστήμονες αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλεξαν τα δέκα όργανα του ρομπότ Philae στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γερασιμένκο 67Ρ, γνωστό και ως κομήτη του Rosetta.
Η ανακάλυψη ενισχύει την πιθανότητα ότι κάποτε οι κομήτες μετέφεραν τους σπόρους της ζωής στη Γη και κάτι ανάλογο μπορεί κάλλιστα να έχουν ήδη κάνει οπουδήποτε αλλού στο Σύμπαν. Τα νέα στοιχεία παρουσιάσθηκαν από διάφορες επιστημονικές ομάδες σε μια σειρά επτά δημοσιεύσεων στην επιθεώρηση «Science».

Ποζάρουν αμέριμνοι… ενώ πίσω τους κρύβονται φαντάσματα (photos)

Υποτίθεται ότι θα έβγαζαν μια χαρούμενη αναμνηστική φωτογραφία στο χορτάρι μετά από ένα αγώνα ποδοσφαίρου...
Πριν πέντε χρόνια μια ομάδα φίλων από το Εδιμβούργο θέλησε να απαθανατίσει τις χαρές και τα πανηγύρια που έκανε για τη νίκη της ομάδας τους, κάθισαν, λοιπόν, όλοι τους οκλαδόν στο χορτάρι μπροστά από ένα ερειπωμένο κτήριο και πόζαραν όλο χαμόγελα.
 

Νεο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί...


 
Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί φρουρές του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μετά το δεύτερο κρούσμα καταγραφής και φυσικής παρακολούθησης από Τούρκους πράκτορες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων της Ευνοφυλακής.
 
συνελήφθη από στρατονόμους, Γαλλίδα, πράκτορας της ΜΙΤ να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλής επιχειρησιακής αξίας για την άμυνα του νησιού σε στρατόπεδο της ανατολικής Ρόδου.
 
 
Η 49χρονη τουρκικής καταγωγής αλλά με γαλλικό διαβατήριο, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ρόδου. Η συλληφθείσα, ήρθε στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά, υποτίθεται για διακοπές και διέμενε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.
 

Πανούσης: Ο Βαρουφάκης διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας

 


Δριμύτατη επίθεση κατά του πρώην ΥΠΟΙΚ, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και αιχμηρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα.
Αυστηρό μήνυμα προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. «Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.
Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει»
.

Νέο εύρημα στα Σκόπια

 


Την ώρα που οι Σκοπιανοί καπηλεύονται την (υποτιθέμενη) μακεδονική προέλευσή τους ,νέο εντυπωσιακό εύρημα, ένα ακέφαλο άγαλμα σε ανθρώπινο μέγεθος, ανακαλύφθηκε στη μακεδονική πόλη Στύβερα ( 15 χλμ. από το Πρίλεπ) από την Αρχαιολογική Υπηρεσία των Σκοπίων.