Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Η Νεραϊδογέφυρα στην Κοζάνη - Εκεί που οι νεράιδες καλούσαν τους νέους να πέσουν στα νερά

Η γέφυρα Σερβιών στην Κοζάνη, η αλλιώς «Νεράϊδα» είναι ένας υγροβιότοπος από αυτούς που σπάνια συναντάς.
Η υψηλή γέφυρα των Σερβίων, ή αλλιώς η γέφυρα της Νεράιδας, είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες της Ελλάδας. Έχει μήκος 1.372 μέτρα και ύψος 55 μέτρα από τα νερά της λίμνης Πολυφύτου.

Η τιμωρία της Καρύστου από το Θεμιστοκλή

Παρά τις σημαντικές απώλειες, που ο περσικός στόλος είχε υποστεί στο Αρτεμίσιο, όπως μας λέγει ο Ηρόδοτος, έπλεε ανασυγκροτημένος προς το Φάληρο, αφού είχε αρκούντως συμπληρωθεί από τους «μυδήσαντες» Έλληνες, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Καρύστιοι. Με μία συντονισμένη προσπάθεια αναπτέρωσης του ηθικού τους οι Πέρσες και οι σύμμαχοί τους κατευθύνθηκαν με τα καράβια τους μέσω του Ευβοϊκού προς τη Σαλαμίνα, όπου βρισκόταν ο ελληνικός στόλος έτοιμος για την τελική αναμέτρηση.

Οι Βασίλειες εφημερίδες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα από τα γοητευτικότερα και πιο όμορφα κομμάτια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας είναι αναμφισβήτητα η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα, του νεαρού βασιλιά που από την πρώτη στιγμή της ζωής του βρέθηκε μέσα σε μία σύνθεση από συμπτώσεις και θείες διαταγές, σχετικά με την πορεία και το μέλλον του. Η μετέπειτα ιστορία του και το ανυπέρβλητο κατόρθωμά του -η κατάκτηση όλου του ανατολικά της Ελλάδας γνωστού κόσμου- δικαίωσαν τα σημάδια που συντρόφευσαν τη στιγμή της γέννησης του και τους προφήτες που προφήτευσαν τη βασιλεία του αιώνες πριν.

Βρέθηκε η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ιράκ

Μία πόλη που πιστεύεται ότι δρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και η οποία ήταν «χαμένη» για περισσότερα από 2.000 χρόνια, εντόπισαν αρχαιολόγοι στο Ιράκ με τη βοήθεια φωτογραφιών από drone και αποχαρακτηρισμένων δορυφορικών εικόνων της CIA. Η αρχαία πόλη ανακαλύφτηκε στην ευρύτερη του οικισμού Qalatga Darband από μία ομάδα Ιρακινών και Βρετανών  αρχαιολόγων, με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο.

Οι Σύζυγοι του Διός και οι Μυστικές Ονομασίες και Ιδιότητές τους

Ο Δίας ή Ζεύς γιός του Κρόνου και της Ρέας ήταν ο μέγιστος θεός του αρχαιοελληνικού δωδεκάθεου ο πατέρας θεών και ανθρώπων, εκτός απο την επίσημη σύζυγο του Ήρα αναφέρονται πληθώρα απο γυναίκες και ερωμένες με τις οποίες απέκτησε αμέτρητα παιδιά.

Ως σύζυγοι του Διός αναφέρονται οι παρακάτω:

Πλειστοάνακτας – Ένας βασιλιάς με άρωμα… σκανδάλου

Ο Πλειστοάνακτας (αρχαία: Πλειστώναξ και Πλειστοάναξ), γιος του στρατηγού Παυσανία του νικητή των Περσών στις Πλαταιές, υπήρξε κατά διαστήματα βασιλιάς της Σπάρτης για συνολικά περίπου 33 χρόνια (458-445 και 428 ή 426-408) και είναι γνωστός για τη συμβολή του στις προσπάθειες ειρήνευσης με την Αθήνα, αλλά και για δύο σημαντικά σκάνδαλα.

Αυτά, αν και δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένα ιστορικά, αφορούσαν πάντως το μεν ένα δωροληψία το δε άλλο, αντιθέτως, δωροδοκία.

23 Νοεμβρίου 1828: Απελευθέρωση του Καρπενησίου από τους Τούρκους

Τον Οκτώβριο του 1828 ο Δημ. Υψηλάντης ξεκίνησε με 3 χιλιαρχίες για τη Στερεά Ελλάδα. Απελευθερώνει πόλεις και χωριά της Βοιωτίας, της Παρνασσίδας και της Λοκρίδας. Ο Κίτσος Τζαβέλας απελευθερώνει τα Κράβαρα (Ναυπακτία), ενώ μια χιλιαρχία με το Στράτο και το Βαγγέλη Κοντογιάννη προχώρησαν για την Υπάτη.

Πτολεμαίος Γ’ Ευεργέτης- Ο «Γιος των Θεών Αδερφών, Ζωντανή Δύναμη του Ρα, Εκλεκτός του Άμμωνος»

Ο Πτολεμαίος Γ΄ Ευεργέτης (284 – 222 π.Χ.) ήταν βασιλιάς της Αιγύπτου, μέλος της Δυναστείας των Πτολεμαίων, που κυβέρνησαν την Αίγυπτο κατά την ελληνιστική περίοδο. Ήταν γιος του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλάδελφου και της κόρης του Λυσίμαχου Αρσινόης Α΄.

Φωτογραφία: Χρυσό οκτάδραχμο του Πτολεμαίου Γ’, το οποίο εξέδωσε ο γιος του, Πτολεμαίος Δ’, προς τιμήν του θεοποιημένου πατέρα του.

Οι ιστορικές πόλεις της Θράκης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Το Βυζάντιο, ή Βυζαντίς, ήταν αρχαία ελληνική αποικία που ιδρύθηκε στο μυχό του Κεράτιου κόλπου και των στενών του Βοσπόρου, στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η Κωνσταντινούπολη. Η πόλη του Βυζαντίου ιδρύθηκε το 658/7 π.Χ. από Μεγαρείς αποίκους, με επικεφαλής τον Βύζαντα, από τον οποίο και πήρε το όνομά της. Το Βυζάντιο αναπτύχθηκε γρήγορα, περιτειχίστηκε και κατέλαβε εδάφη στα ασιατικά παράλια.

Αρτεμισία. Η γυναίκα ναύαρχος

Το 480 π.Χ., οι Πέρσες με επικεφαλής τον Βασιλιά Ξέρξη προετοιμάζονταν για την καθοριστική αναμέτρηση με τους Έλληνες. Ο ελληνικός στόλος περίμενε τους Πέρσες στη Σαλαμίνα. Η περιοχή δεν επιλέχθηκε τυχαία. Οι προηγούμενες μάχες με τους Πέρσες έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος που οι Έλληνες μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αριθμό των Περσών ήταν σε στενά περάσματα, όπου οι Πέρσες αναγκάζονταν να επιτίθενται σε μικρές ομάδες. Οι Έλληνες ήλπιζαν ότι οι αντίπαλοι θα έπεφταν στην παγίδα και θα ναυμαχούσαν στο στενό θαλάσσιο χώρο της Σαλαμίνας.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: «Στον 4ο κατά σειρά τοίχο εντοπίστηκε πύλη που πάει προς τα κάτω!!!»

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη φτάνοντας στον τέταρτο τοίχο του τάφου, αποκάλυψε μιλώντας, παλιότερα, στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο πως όντως ο τάφος της Αμφίπολης έχει ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Στέλνουν ενισχύσεις οι Τούρκοι: Ιπτάμενο ραντάρ εμφανίστηκε στη Κυπριακή ΑΟΖ – Άγκυρα: «Δεν θα ζητάμε άδεια από την Ελλάδα για έρευνες»!

Kλιμακώνει η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μετά την εισβολή του Barbaros στο οικόπεδο 4, έρχεται άλλη μία κίνηση που αυξάνει την ένταση στα ύψη.
Οι Τούρκοι “επιτηρούν” την Κυπριακή ΑΟΖ και από αέρος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφος E-7A Wedgetail (Boeing 737-7ES) AEW&C υπερίπταται  στην περιοχή που δρά ο τουρκικός στολίσκος.
Συγκεκριμένα το τουρκικό  αεροσκάφος πετάει στην περιοχή δράσης του σεισμογραφικού πλοίου Barbaros και του τουρκικού στολίσκου.

Σόδομα: Η πόλη που καταστράφηκε από αστεροειδής; – Τι υποστηρίζουν ειδικοί

Σύμφωνα με το βιβλίο της Γένεσης τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν μέσα σε φλεγόμενο θειάφι από τον Θεό για τις αμαρτίες των κατοίκων τους.
Αρχαιολόγοι παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανικών Σχολών Ανατολικών Σπουδών στο Ντένβερ του Κολοράντο προκαταρκτικά ευρήματα από ανασκαφές και χρονολόγηση ραδιενεργού άνθρακα από το Ταλ Ελ Χαμάμ, μια πόλη της εποχής του Χαλκού, στη νότια κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότεροι από τους πλινθόκτιστους τοίχους των οικημάτων καταστράφηκαν πριν από 3.700 χρόνια.

Αναμέτρηση Στόλων: Οι Τούρκοι σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο – Ελληνες και Αιγύπτιοι σε νότιο και Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία συνεχίζει τις πολεμικές προκλήσεις της στο Αιγαίο. Ο τουρκικός Στόλος βγαίνει σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο ενώ  η ελληνοαιγυπτιακή αρμάδα ενώθηκε και κινείται σε νότιο και ανατολική Μεσόγειο.

Μάχη της Αράχωβας: Η απόλυτη καταστροφή των Τουρκαλβανών από τον Καραϊσκάκη

Με την έναρξη της Επανάστασης, η Αράχωβα, το σημερινό χειμερινό τουριστικό θέρετρο στις υπώρειες του Παρνασσού, απελευθερώθηκε από τους λίγους Τούρκους που ζούσαν εκεί. Το 1823 όμως, κατά την εκστρατεία του Γιουσούφ Περκόφτσαλη πασά στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τουρκικός στρατός ανάγκασε τους αριθμητικά λιγότερους Έλληνες να εγκαταλείψουν την κωμόπολη, η οποία κάηκε στις 10 Ιουνίου.

Η ιστορική ελληνική νίκη στη μάχη στα Κουναξά το 401 π.Χ έναντι των Περσών

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες των αρχαίων Ελλήνων έναντι των Περσών! Η μάχη στα Κούναξα της Βαβυλώνας το 401 π.Χ. αποτελεί μια από τις πλέον κοσμοϊστορικές συγκρούσεις της παγκοσμίου ιστορίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΨΕΥΔΗ ΕΙΔΗΣΗ 26 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙ 26 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ ΜΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ - ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ.

Ποιος είναι ο Έλληνας που ένωσε τις Βούδα και Πέστη δημιουργώντας τη σημερινή πρωτεύουσα της Ουγγαρίας

Το όνομα της σημερινής πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, είναι σύνθετο αλλά δεν ήταν από την αρχή έτσι! Για την ακρίβεια προέρχεται από την συνένωση των ονομάτων των δυο πόλεων της Βούδας και της Πέστης, που είχαν κτιστεί κατά το Μεσαίωνα, ως ξεχωριστές πόλεις, αλλά αντικριστά στις όχθες του ποταμού Δούναβη.

Η προϊστορία της πόλης των Αθηνών!!!

Ο Κριτίας είναι φιλοσοφικός διάλογος του Πλάτωνα και γράφτηκε ανάμεσα στο 360 π.κ.χ. - 353 π.κ.χ.Στην αρχή της αφήγησής του ο Κριτίας εκθέτει τα σχετικά με την αρχαία πόλη των Αθηνών, εννέα χιλιάδες χρόνια πριν από τον διαδραματιζόμενο διάλογο, απώτερη πηγή των οποίων είναι οι πληροφορίες που έδωσαν στον Σόλωνα οι ιερείς της Αιγύπτου.