Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Λάφυρο του «Αττίλα» παρουσιάστηκε στην Αθήνα

 

 

 

Μια τουρκική σημαία, λάφυρο από τις επιχειρήσεις της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο το 1974, παρουσιάστηκε  στη διάρκεια βιβλιοπαρουσίασης για την εισβολή του «Αττίλα» στη Μεγαλόνησο, πριν από 39 χρόνια

Εισαγγελική έρευνα για επικίνδυνο φυτοφάρμακο που… κιτρινίζει τις μπανάνες

 

 

 

Χρησιμοποιούν τη χημική ουσία αιθυλενίου που είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθεί η καταγγελία, που είχε γίνει στις αρχές Ιουνίου, για την χρήση επικίνδυνου φυτοφαρμάκου που «ωριμάζει» γρήγορα τις μπανάνες στην Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

100 χρόνια απο την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο

 
O Φιλέλληνας Ελβετός François Frédéric Boissonnas ή απλά Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφισε, έγραψε. Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα.

Βρέθηκε νεκροταφείο με 17 βαμπίρ στη Πολωνια!


Εργάτες ανακάλυψαν τους τάφους των “βαμπίρ” ΦΩΤΟ REUTERS

Το νεκροταφείο εντοπίστηκε στην Πολωνία κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή ενός δρόμου. Οι εργάτες ανακάλυψαν αρχικά τέσσερις σκελετούς βαμπίρ ενώ όταν κλήθηκαν στην περιοχή οι αρχαιολόγοι ήρθαν στο φως οι σκελετοί άλλων δεκατριών...

Ιαπωνία: Διαρροή ραδιενεργών υδάτων στον Ειρηνικό



Έπειτα από αρκετές διαψεύσεις, η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι υπόγεια ύδατα με ραδιενέργεια έχουν διαρρεύσει στον ειρηνικό ωκεανό. Η ανακοίνωση έγινε μόλις μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων - η οποία τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων - εξασφάλισε τον έλεγχο της Άνω Βουλής.
Στις αρχές του μήνα, η διαχειρίστρια Tepco ανακοίνωσε ότι από αναλύσεις σε δείγματα υπόγειων υδάτων που είχαν ληφθεί από τις εγκαταστάσεις, διαπιστώθηκε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού καισίου-134 έως και κατά 110 φορές σε διάστημα λόγων ημερών. Αν και δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για την αύξηση, η εταιρεία επέμενε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαρροής.