Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τρεις ήλιοι φώτισαν την Μογγολία σε μια στιγμή!



Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τρεις ήλιοι φώτισαν την Μογγολία σε μια στιγμή!

Φυσικά δεν μεταφερθήκαμε σε κάποιο… παράλληλο σύμπαν απλώς μια οπτική απάτη έκανε τη δουλειά της!

Η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, μετά την ανάρτηση του βίντεο στο ίντερνετ, ανέφερε ότι πρόκειται για το φαινόμενο του «αντήλιου», όπου φωτεινές κηλίδες εμφανίζονται στον ουρανό σαν ήλιοι λόγω της διάθλασης του φωτός από παγοκρυστάλλους.

Ιατρική έρευνα σε συνθήκες Διαστήματος - Ελληνας αναμεσα στην Ελιτ των Επιστημονων



Τα μέλη της ερευνητικής ευρωπαϊκής ομάδας, μεταξύ των οποίων ο 28χρονος Ελληνας γιατρός Ανδριανός Γολέμης, στη βάση Concordia, μία από τις πιο απομακρυσμένες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος στην παγωμένη Ανταρκτική, σε υψόμετρο 3.200 μέτρων.

Ο Ανδριανός Γολέμης είναι μόλις 28 ετών, όμως έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες διαβίωσης. Για την ακρίβεια, η δουλειά του είναι να βρίσκει ιατρικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις πιο ακραίες πιθανές συνθήκες, αυτές του Διαστήματος.
Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστημικής στο Στρασβούργο. Συνέχισε με πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), η οποία τον επέλεξε για το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής του έως τώρα: Εναν ολόκληρο χρόνο στην παγωμένη ενδοχώρα της Ανταρκτικής για επιστημονική έρευνα.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ!

Αναζητώντας κανείς τεχνολογικά στοιχεία της αρχαιότητας μπορεί να ανατρέξει σε ένα πλήθος ιστορικών πηγών. Όμως στοιχεία για παλαιότερες εποχές, τις προϊστορικούς περιόδους, βρίσκονται έντεχνα τοποθετημένα στα ενδότερα των ελληνικών μύθων, στους στίχους των ομηρικών επών, στις παραδόσεις του λαού. Στοιχεία που παρατίθενται άλλωστε σαν ποιητικές περιγραφές ανθρώπινων επιτευγμάτων , κι άλλωστε σαν τεχνικές επιδόσεις των θεών. Κάθε προβολή των αρετών ενός ήρωα, συνοδευόταν και από την προβολή των όπλων ή των εργαλείων του.

Ο Όμηρος στα δυο έργα του (Ιλιάδα και Οδύσσεια) παρουσιάζει κατά κάποιο τρόπο την εξέλιξη της μεταλλουργίας, καθώς στην Ιλιάδα κυριαρχεί ο χαλκός, ενώ στην Οδύσσεια ο σίδηρος. Σημαντικές πληροφορίες επίσης βρίσκουμε και στα δυο έπη και για την τεχνολογία των αυτομάτων . Η λέξη "αυτόματα" είναι λέξη ομηρική. Εμφανίζεται αρκετές φορές τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια, για να περιγράψει τις μηχανές που κινούνται από μόνες τους, με εσωτερική ενέργεια, σαν τα ζωντανά όντα.

Η "ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ"-ΕΝΑ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





«Ένα λαμπρό άλλοτε μνημείο, ένα σημαντικό τεκμήριο της ιστορίας της αρχαίας Θεσσαλονίκης, στέκεται σήμερα αγνοημένο στην οδό Αγ. Δημητρίου έξω από τον κεντρικό υποσταθμό της ΔΕΗ. Εμφανώς παραμερισμένο και κακοποιημένο, περνά σχεδόν απαρατήρητο από τους περαστικούς· αλλά και οι ειδικοί αρχαιολόγοι έχουν αποστρέψει την προσοχή τους από αυτό εδώ και σαράντα χρόνια. [Εντελώς πρόσφατα, όπως πληροφορούμαι, η Αρχαιολογική Υπηρεσία άρχισε εργασίες καθαρισμού]». Με αυτά τα λόγια η καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου μας εισάγει στο θέμα της ανακοίνωσής της που θα γίνει στο πλαίσιο του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για τις ανασκαφές του 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Περίεργα σήματα «δείχνουν» κατοικήσιμο πλανήτη 22 έτη φωτός μακριά



Τα μυστηριώδη σήματα, που έως τώρα οι ειδικοί πίστευαν ότι προέρχονταν από αστρικές εκρήξεις, είναι μάλλον από κάποιον άλλο πλανήτη σαν τη Γη, υποστηρίζουν αστρονόμοι. 
Ο πλανήτης Gliese 581d έχει συνθήκες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη ζωή και είναι πιθανό να είναι βραχώδης και να έχει το διπλάσιο μέγεθος από τη Γη.
Τα σήματα από τον πλανήτη αυτό είχαν ανακαλυφθεί για πρώτη φορά το 2010. Την περασμένη χρονιά οι ερευνητές πίστευαν ότι ήταν «θόρυβος» από μακρινά άστρα.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 7 3 2015 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤESLA

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 7 3 2015 ΜΕΡΟΣ 1



ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 7 3 2015 ΜΕΡΟΣ 2



ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 7 3 2015 ΜΕΡΟΣ 3


ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
Ο ΝΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ,ΑΡΝΗΤΙΚΗ-ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΣ.
TESLA - ΚΥΜΜΑΤΑ ELF ΚΑΙ HAARP.
TO ΣΥΣΤΗΜΑ "ΔΡΥΟΚΟΛΑΠΤΗΣ" ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.
ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΑΧΑΝΗ ΔΑΣΗ.
Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΦΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.
Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ.
Η ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ.