Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : Νέος σεισμός 5,3 Ρϊχτερ ταρακούνησε την Λέσβο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.50 το Σάββατο ανοιχτά της Λέσβου, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 32 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Μυτιλήνης, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τη Δευτέρα.
Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αισθητός και στην Τουρκία.

Αυτό το όνομα αναμένεται να προτείνει η Αθήνα για την ΠΓΔΜ

Το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» αναμένεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ, εκτιμώντας ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός αποκλείει τα λυτρωτικά αιτήματα της γειτονικής χώρας. Ως εναλλακτική πρόταση επανήλθε και το «Δημοκρατία των Σκοπίων», το οποίο η γειτονική χώρα έχει αποκλείσει στο παρελθόν.
Οι πρώτες προτάσεις για τον συμβιβασμό του ονόματος έρχονται ενώ επίκειται το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην ΠΓΔΜ στα τέλη Αυγούστου. Στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμίτροφ, δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγκεκριμενοποίηση του ονόματος. Παρ' όλα αυτά, είναι σε γνώση και της ηγεσίας των Σκοπίων και του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί και τις δύο χώρες.

Ποιος είναι ο μαυροφορεμένος «λόρδος» που στάθηκε στο πλευρό της Μέι και για τον οποίο μιλούν όλοι;

Μπορεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να ήταν η μεγάλη ηττημένη των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, όμως το πρόσωπο που έκλεψε τις εντυπώσεις δεν ήταν άλλο από τον λόρδο Μπάκετχεντ (Lord Buckethead).
Ο «ευγενής», που έχει για κεφάλι έναν κουβά (όπως λέει εξάλλου το όνομά του) και κυκλοφορεί με μαύρη μπέρτα, ήταν ένας από τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις εκλογές της Πέμπτης και κατάφερε να συγκεντρώσει 249 ψήφους. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο(;) δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μέχρι σήμερα και ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Ο ίδιος μάλιστα στάθηκε πλησίον της πρωθυπουργού κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με την τελευταία να έχει ζωγραφισμένη την απέχθεια στο πρόσωπό της. Ο αυτοαποκαλούμενος λόρδος είχε τέλος την τύχη να προσκληθεί στην Νέα Υόρκη από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Last Week Tonight», Τζον Όλιβερ, γεγονός που ενίσχυσε περαιτέρω την επιρροή του. Ποιος είναι όμως ο λόρδος Μπάκετχεντ;

Οι τελευταίοι «δράκοι» της Ευρώπης έζησαν στην Ελλάδα: Απομεινάρια προϊστορικών μίνι δράκων του Κομόντο στη χώρα μας

Οι δράκοι του Κομόντο στην Ινδονησία είναι ένα από τα λίγα είδη που επιβιώνουν σήμερα τα οποία παραπέμπουν σε ένα μακρινό, προϊστορικό παρελθόν και όντα που θυμίζουν τα πλάσματα των μύθων και θρύλων της αρχαιότητας. Οι μεγάλες αυτές σαύρες δεν αποτελούσαν αποκλειστικότητα της Ινδονησίας, καθώς σαύρες της «οικογένειάς» τους (γνωστές ως Βαράνοι) έζησαν και στην Ευρώπη- αν και εξαφανίστηκαν πριν 2,5 εκατ. χρόνια, καθώς οι κλιματικές συνθήκες μεταβάλλονταν.
Ωστόσο, κάποιοι λίγοι εκπρόσωποι του είδους κατάφεραν να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια ακόμα στην Ευρώπη- και οι τελευταίοι Βαράνοι της ηπείρου (αν και αρκετά πιο μικρόσωμοι σε σχέση με τους σημερινούς δράκους του Κομόντο (Varanus komodoensis), που μπορούν να φτάσουν και τα τρία μέτρα) επιβίωναν στον ελλαδικό χώρο μέχρι και 800.000 χρόνια πριν.

Οι δέκα «υπαρκτοί» θησαυροί που δεν θα βρεθούν ποτέ (φωτό)

Θησαυροί που άλλοτε τους έθαψαν οι ίδιοι τους οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να τους προστατεύσουν από τους ληστές και άλλοτε να εξαφανίζονται μυστηριωδώς ή να αποσπώνται δια της βίας από ιστορικούς πολιτισμούς και να καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

Πλανήτης Νιμπίρου: Φάρσα στο ίντερνετ, ή το τέλος του κόσμου;

Πόσες φορές έχει προβλεφθεί το τέλος του κόσμου; Πολλές. Τι έχει συμβεί; Τίποτα. Μάγια, Ίνκας, μιλένιουμ, Νοστράδαμος και πολλές ακόμα δοξασίες και «προφητείες», έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους. Παρόλα αυτά, ο κόσμος δείχνει να εντυπωσιάζεται από σενάρια καταστροφής και να... επιμένει ότι το τέλος του κόσμου, θα έρθει πολύ σύντομα. Για την ακρίβεια... τον Οκτώβριο του 2017. Του τρέχοντος έτους δηλαδή. Τότε, που ο πλανήτης Νιμπίρου, υπολογίζεται πως θα φτάσει στη Γη.

Τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθεί το σενάριο; Υπάρχουν δύο σενάρια. Στο ένα, ο πλανήτης -που σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν είναι από σίδερο- συγκρούεται με τη Γη και... τέλος! Ο πλανήτης μας, μαζί και όλοι όσοι ζούμε μέχρι τότε, θα μετατραπούμε σε αστρική σκόνη και θα μεταφερθούμε σε ένα άλλο σημείο του Σύμπαντος.

Λέσβος: Οι σεισμολόγοι «εύχονται» μετασεισμό 5,5 Ρίχτερ

Γιατί χαρακτηρίζουν παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο αυτό που συνέβη στην Βρίσα - Δέχτηκε σεισμική ενέργεια ισχύος που αντιστοιχεί με 9 της αντίστοιχης κλίμακας

Με θέμα το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Λέσβος την περασμένη Δευτέρα από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Λέσβου. Σε αυτό παρέστησαν και μίλησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό, τόσο της προστασίας των κατοίκων, όσο και της καταστροφής της Βρίσας. Παρέστησαν επίσης και μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

Το ελληνικό βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη

Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.
Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός.