Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Φαντάσματα στις γραμμές των Τρένων

Ένας περίεργος θρύλος περιβάλλει τα σημεία τομής των οδικών αξόνων και σιδηροδρομικών γραμμών. Ένα φοβερό ατύχημα στο οποίο πολλά παιδιά σκοτώθηκαν.

Φύλακας άγγελος ή φάντασμα;

Αυτή η εικόνα τραβηχτικέ στη σκηνή ενός φρυκτού αυτοκινητιστικού ατυχήματος, πολύ σύντομα μετά τη πρόσκρουση του. Κάποιοι λεν ότι πρόκειται για έναν άγγελο.

Το Φάντασμα του Λόρδου Cobermere

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1891 από την Sybell Corbet. Διακρίνετε η φιγούρα ενός ανθρώπου που κάθετε στην καρεκλά αριστερά.

Φάντασμα Στο δάσος

Ο Steve είναι ένας εργαζόμενος στον τομέα μηχανικής στη βορειοανατολική Χιούστον του Τέξας. Εκείνος και η ομάδα του είχαν διεξάγει μια μελέτη μηχανικής σε ένα ανοιχτό μέρος στις 10 Οκτωβρίου 2006, όταν μια θύελλα ξέσπασε γύρω στο μεσημέρι. Η καταιγίδα ήταν τόσο δυνατή που άρχισε να βρέχει, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τη μελέτη και την επιστρέψουν στο γραφείο.

Φωτογραφία-μυστήριο: Το 70s φάντασμα με το ροζ κοστούμι

Μπροστά σε μια ανατριχιαστική έκπληξη βρέθηκε μια γυναίκα από το Τέξας, όταν κοίταξε τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει με το κινητό της, καθώς -χωρίς να το ξέρει- φωτογράφησε ένα φάντασμα!
Η Μαρσέλα Ντέιβις προσπαθούσε να βγάλει μια καλή φωτογραφία του ανιψιού της έξω από το σχολείο του. Ο μικρός όμως δεν έμενε ήσυχος, μέχρι που γύρισε την πλάτη στη θεία του και της είπε να σταματήσει να τον φωτογραφίζει. Η τελευταία φωτογραφία που πρόλαβε να βγάλει η κ. Ντέιβις είναι τη στιγμή που το αγόρι έχει στρέψει το κεφάλι του. Στο βάθος όμως μια περίεργη μορφή έχει κάνει την εμφάνισή της…

Τρομακτική Ιστορία: Φυλακισμένοι στον Πίνακα

Πριν πενήντα- εξήντα χρονιά, σε ένα απομονωμένο από τον κόσμο χωριό, έγινε μια αποτρόπαια δολοφονία. Στο 'Αρχοντόσπιτο' όπως τότε το φώναζαν , η οικογένεια που ζούσε τότε εκεί βρέθηκε σε άθλια κατάσταση..Όλα τα μελή της οικογενείας βρεθήκαν ακρωτηριασμένα και παρατημένα σε μια λίμνη του δικοί τους αίματος.. Το ίδιο ακριβώς τέλος είχε και η οικογένεια πριν από αυτήν, και η οικογένεια πριν από αυτήν και πίσω στο παρελθόν άλλες γενιές πριν από αυτές .. Πολλές ιστορίες λέγονται από τότε έχοντας ως αφετηρία την χρονολογία του 1910. 

Κραυγές στο σπίτι της κρεμασμένης υπηρέτριας

Οδός Γιδογιάννου, αριθμός 13... Οι μακάβριες ιστορίες που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες την ερειπωμένη μονοκατοικία είναι γνωστές σε όλους τους κατοίκους της Άμφισσας. Το σπίτι βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδόν δίπλα στα σχολεία και σε απόσταση αναπνοής από τον πεζόδρομο που φιλοξενεί αρκετά πολυσύχναστα καφέ και μπαράκια.

Αστικός Μύθος: Το Μουσείο

Το 1988 ένας άντρας δούλευε σε ένα μουσείο το οποίο πριν ήταν σπίτι αλλά είχε μετατραπεί σε μουσείο. Ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη συντήριση του μουσείου. Ένα πρωί των Χριστουγέννων του 1988, στις 7 περίπου η ώρα, η εταιρία ασφάλειας τον κάλεσε και του είπε ότι είχαν ακουστεί παιδικές φωνές και γαβγίσματα στο μουσείο.

Αρκαδία: Το Εγκαταλελειμμένο Σπίτι

(Η παρούσα ιστορία δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει... Οι παλιοί ορκίζονται πως είναι αλήθεια. Το εν λόγω σπίτι, το έχω δεί πολλές φορές, αφού η γιαγιά μου είναι από αυτό το χωριό, και μερικές φορές τυχαίνει να περάσουμε από κει. Έχει πολύ τρομακτική όψη όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς... Λένε πως μετά από αυτά, η γιαγιά κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική.)

Σε ένα χωριό της Αρκαδίας, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο σπίτι (φωτογραφία), για το οποίο λέγονται πολλά ...; Λέγεται ότι έχει χτιστεί πάνω σε ρέμα ...; Κι έτσι, όταν βρέχει, το υπόγειο του πλημμυρίζει ...; Από το δρόμο, μπορεί κάνεις να δει μέσα στο υπόγειο, από ένα μικρό παραθυράκι που υπάρχει ...;

Η Μαυροφορεμένη του Έβρου

Το κατάλληλο σκηνικό για κάθε τρομακτική διήγηση συνηθίζεται να είναι ένα απομονωμένο μέρος, όπου κάποιος ανυποψίαστος άνθρωπος μένει μόνος του. Έτσι συμβαίνει και με την ιστορία ενός φαντάρου, ο οποίος με έναν ακόμη φίλο του φυλάνε σκοπιά στην «πινέζα του χάρτη». Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο φεύγει για λίγο και ο φαντάρος που φυλάει τη σκοπιά μένει μόνος του.

Αρχαία Φιάλη Γεμάτη Μυστήριο Βρέθηκε σε Ελληνική Πόλη της Ρωσίας. ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ με το Περιεχόμενό της!!!

Αυτό το μπουκάλι της φωτογραφίας επάνω έχει προβληματίσει πολύ τους ειδικούς που το ανακάλυψαν. Δεν είναι το σχήμα του, δεν είναι η αρχαία χρονολόγησή του, δεν είναι το μέρος όπου βρέθηκε, δεν είναι κάτι άλλο που το κάνει τόσο μοναδικό, παρά μόνο το περιεχόμενό του.
Σύμφωνα με την Express.co.uk,  μυστηριώδης φιάλη ηλικίας 2000 χρονών, είδε το φως της ημέρας στο χώρο της πόλης Φαναγόρια, η οποία ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. η οποία είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός οικισμός στη χερσόνησο Taman στην σημερινή περιοχή Krasnodar Krai της Ρωσίας.

Ο Πολεμιστής Γίγαντας των Αζτέκων που Προκάλεσε Πανικό στους Ισπανούς Κατακτητές

Αρχαία κείμενα αναφέρουν ότι οι Ισπανοί κονκισταδόρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν… γίγαντα πριν κατακτήσουν την πόλη-νησί των Αζτέκων την Τενοτστιτλάν.
Κατά τη διάρκεια της Ισπανικής κατάκτησης του αρχαίου Μεξικού, μεταξύ 1519 και 1521, οι κατακτητές κονκισταδόρες είχαν φτάσει στις πύλες της Τενοτστιτλάν (Tenochtitlan) και ήταν έτοιμοι να την καταλάβουν, όταν  ένας αναπάντεχος εχθρός τους επιτέθηκε με τεράστιους ογκόλιθους που έριχνε πίσω από την οχυρωμένη πόλη. Ένα γιγαντιαίος Αζτέκος ήρωας γνωστός ως Τζιλακατζίν (Tzilacatzin) βοηθούσε τις δυνάμεις των Αζτέκων να απωθήσουν τους Ισπανούς κατακτητές.

ΔΕΙΤΕ τι ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ για τα Γράμματα «Ε» και «Λ» σε Νομίσματα της Αμφίπολης !!!

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΔΑ (Λ) ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Είναι γνωστό στους ενασχολούμενους με τα νομίσματα, ότι το λάμδα (Λ) με τον πυρσό (1,2,3) ή μόνο το λάμδα (4,5), παραπέμπουν στην Αμφίπολι. Εκεί στην αναγνώριση του τόπου κοπής, σταματά το θέμα.
Το γιατί και η σημασία του συμβολισμού, δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν!!! Είναι το σημείο ακριβώς που χάνουμε την ιστορία μέσα από τα χέρια μας. Ετυμολογικά το ΛΑ+Μ+ΔΑ, αν αναλυθεί οδηγεί σε ένα απλό συμπέρασμα, το οποίο όπως όλα τα απλά πράγματα κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Η συλλαβή ΛΑ σημαίνει ουράνια προέλευση, αλλά και Ήλιος, το γράμμα Μ, ιερή μονάδα, και το ΔΑ την γη ή το γήινο. Στην πράξη λοιπόν θα πει, την

Σχέδιο ήπιας διείσδυσης σε ελληνικά εδάφη: Υποπτες διοργανώσεις των Σκοπιανών στην Μακεδονία – Περίεργη η συμμετοχή Τουρκοκυπρίων

Σχέδιο ήπιας εισβολής της ΠΓΔΜ σε ελληνικά εδάφη διακρίνουν παρατηρητές πίσω από την διοργάνωση εκδηλώσεων των Σκοπιανών στην Μακεδονία, με τη συμμετοχή, μάλιστα Τουρκοκυπρίων.
Ύποπτη θεωρείται και η επιλογή της Πιερίας στο νοτιότερο τμήμα της Μακεδονίας για την ξαφνική διοργάνωση σκοπιανών φεστιβάλ, αλλά και ο χρόνος της πραγματοποίησής τους που συμπίπτει με τη ΔΕΘ.
Το γεγονός ότι πρόκειται για τέσσερα φεστιβάλ μόνο τυχαίο δεν μοιάζει και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” από 11 ως 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ “Παραλία 2018” στην Πιερία από την εταιρεία International Folklore Festivals, Ohrid – Macedonia των Σκοπίων.

Με φόντο τη "Βρουσλέκα".

Τα Θεοδώριανα φημίζονται για τα πολλά νερά τους, άλλωστε στους τουριστικούς οδηγούς αναφέρονται σαν το χωριό με τα περισσότερα νερά στην Ελλάδα. Πάρα πολλές οι πηγές και οι βρύσες του χωριού. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η βρύση "Βρουσλέκα". Βρίσκεται βόρεια, λίγο έξω από το χωριό, κοντά στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας.
Η βρύση αυτή επιβλητική και πετρόχτιστη με δύο πέτρινες κάναλες και στη μέση τον περίφημο "αράπη- κάνουλα" που δεν υπάρχει πια. Για  πολλά χρόνια, πριν γίνει το υδραγωγείο του χωριού, συγκέντρωνε τους περισσότερους νεροκουβαλητές. Έτσι νέοι και νέες της εποχής έβρισκαν εκεί  την ευκαιρία να αλλάξουν μερικές ματιές και να νιώσουν τα πρώτα "'ερωτικά σκιρτήματα", κάνοντας το έργο του προξενητή πιο ...εύκολο.

6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι ο πονοκέφαλος περνάει με το... ξεμάτιασμα!

Σε έρευνα 10.000 ατόμων ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κεφαλαλγίας

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προχώρησαν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας επικαλούμενοι έρευνα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κεφαλαλγίας, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπαν σε δείγμα 10.000 πολιτών που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα, το 60% πιστεύει ότι η λύση για την αντιμετώπιση του πονοκέφαλου είναι το ξεμάτιασμα.

«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο» σχολίασε στην Καθημερινή ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμος Μητσικώστας.