Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Κατάρρευση αποικιών μελισσών στη Βρετανία


Πάνω από το εν τρίτο των αποικιών μελισσών της έχασε πέρυσι η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Μελισσοκόμων, αποδίδοντας τη δυσάρεστη εξέλιξη στο πλέον υγρό καλοκαίρι των τελευταίων 100 χρόνων και στον παρατεταμένο χειμώνα που ακολούθησε.
Μεγάλες απώλειες – υπερδιπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος - παρατηρήθηκαν σε όλες τις περιοχές της Βρετανίας. Κατά μέσο όρο, χάθηκε το 33,8% των αποικιών, ενώ στη νοτιοδυτική Αγγλία αποδεκατίστηκαν πάνω από τις μισές αποικίες. Το ποσοστό έφθασε το 46,4% στο Βορρά. Ανάλογες απώλειες αναμένονται σε Σκοτία και Ουαλία.

Βρετανία: Αποσύρεται το χαρτονόμισμα των 200 ευρώΜετά την κατάργηση του 500αρικου, οι Αρχές της Βρετανίας αποφάσισαν την απόσυρση και του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ, το οποίο θεωρούν ότι είναι χρήσιμο μόνο για εγκληματίες.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες βρετανικές αρχές αναμένεται να αποδεχθούν τη σύσταση της Αστυνομίας για απόσυρση του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ, καθώς θεωρούν ότι διευκολύνει τους εμπόρους ναρκωτικών και τους εγκληματίες στις συναλλαγές τους.