Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ρεκόρ πυρομαχικών μεταφέρουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη - Τι ετοιμάζουν;







Τη μεγαλύτερη ποσότητα πυρομαχικών της τελευταίας δεκαετίας μετέφεραν οι ΗΠΑ σε αποθήκες στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία τους και τις ασκήσεις τους στις περιοχές κοντά στην Ρωσία.

  H Ουάσινγκτον έχει στείλει πάνω από 5.000 τόνους πυρομαχικών στη Γερμανία, το μεγαλύτερο ποσό σε 10 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ
, προσθέτοντας ότι η αποστολή θα βοηθήσει να «στην συνέχεια της ενεργοποίησης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και στην υπεράσπιση των συμμάχων.  Την ευθύνη μεταφοράς των πυρομαχικών από τον λιμένα άφιξης στους χώρους αποθήκευσης είχε η 21η Διοίκηση Υποστήριξης Θεάτρου [Επιχειρήσεων] (21st TSC: Theater Support Command) και η 598 Ταξιαρχία Μεταφορών (598th Transportation Brigade).

Αστεροειδής ανατινάχθηκε πάνω από τη Βραζιλία!

 

Θυμάστε την έκρηξη που είχε συγκλονίσει την πόλη Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013; Κάτι ανάλογο έγινε και στις 6 Φεβρουαρίου ανοιχτά της Βραζιλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό: ένας μικρός αστεροειδής εξερράγη. Δυστυχώς, κανείς δεν τον είδε.

Η έκρηξη που έγινε στην ατμόσφαιρα, διαλύοντας τον βράχο, προτού αυτός φθάσει στη Γη, ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί μετά από εκείνη που είχε συμβεί πάνω από το Τσελιάμπινσκ. Εκτιμάται ότι η νέα έκρηξη απελευθέρωσε ενέργεια περίπου 13.000 τόνων ΤΝΤ, δηλαδή όσο η ατομική βόμβα της Χιροσίμα το 1945, αλλά ήταν 40 φορές μικρότερη έναντι των 500.000 τόνων ΤΝΤ στο Τσελιάμπινσκ, σύμφωνα με το BBC.