Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

20 Μαρτίου 1994: O Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονείται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες – Ποιος ήταν

Στις 10 το βράδυ της Κυριακής, 20ης Μαρτίου 1994, στην οδό Θουκυδίδη της Αγλαντζιάς, πληρωμένος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους, δολοφόνησε, με πέντε πυροβολισμούς πιστολιού 9 χιλιοστών, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν ΘΕΟΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου του, έξω από το σπίτι του.
Στο σπίτι τον περίμεναν να επιστρέψει, η αγαπημένη του σύζυγος, η Ελένη και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Ο Χαράλαμπος, ο Χρίστος κι ο ενός χρονού Θοδωρής.
Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ επέστρεφε από ταξίδι στη Λάρνακα. Από το εκεί αεροδρόμιο είχε παραλάβει τον αφιχθέντα εκείνο το βράδυ, νέο απεσταλμένο του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ERNK), το νεαρό Γιάτο Ρός. Τον είχε αφήσει στα γραφεία της Επιτροπής στην οδό Δοϊράνης της Λευκωσίας και γύριζε σπίτι.

ΕΚΤΑΚΤΟ ( ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ) Στο δικαστήριο μεταφέρονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Έντονη φημολογία αυτή την ώρα για τη μεταφορά του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη από τις φυλακές της Αδριανούπολης στο δικαστήριο. Οι Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν σήμερα 20 μέρες στη φυλακή μετά τη σύλληψή τους κοντά στη συνοριακή διάβαση των Καστανιών στον Έβρο.

EΚΤΑΚΤΟ Στο δικαστήριο μεταφέρονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

ΕΚΤΑΚΤΟ Στο δικαστήριο μεταφέρονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

 

Νέο επεισόδιο στον Έβρο – Πυροβολισμοί από τους Τούρκους – Συνελήφθη πολίτης από Έλληνες αστυνομικους

 ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΔΟΚΙΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.
  
Το επεισόδιο έγινε τη νύχτα στις Καστανιές στον Έβρο - Μεθυσμένοι Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα - Στρατιώτες της Τουρκίας πυροβόλησαν στον αέρα για να τους αποτρέψουν - Έλληνες αστυνομικοί έχουν συλλάβει έναν Τούρκο πολίτη
Νέο σοβαρό επεισόδιο στις Καστανιές στον Έβρο. Αυτή τη φορά Τούρκοι πολίτες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι στρατιώτες από το φυλάκιο της Τουρκίας πυροβόλησαν στον αέρα. Ένας από τους Τούρκους πολίτες έχει συλληφθεί από Έλληνες αστυνομικούς.