Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο γέμισε με νεκρά ψάρια (pics)

Οι τόνοι πετρελαιοειδών που χύθηκαν μετά την βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, στον Σαρωνικό Κόλπο έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές τόσο στη χλωρίδα, όσο και στην πανίδα. Η εικόνα με τα νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο ρέμα της Πικροδάφνης, στο Παλαιό Φάληρο, σοκάρει.Το ρέμα εκβάλλει στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό Δέλτα στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου με τον Άλιμο. Στο σημείο της εκβολής, πολλά ψάρια από τη θάλασσα μπαίνουν στο ρέμα καθώς βρίσκουν τροφή.

Και η Ρωσία ζητά την έκδοση του 38χρονου για το ξέπλυμα με τα bitcoins

Την έκδοση του 38χρονου που κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, κατηγορούμενος από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων bitcoin ζητεί, μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να γνωμοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα ως προς το αίτημα έκδοσης του 38χρονου, Ρώσου υπηκόου, στις ΗΠΑ.
Οι διωκτικές αρχές της χώρας του τον ζητούν, επίσης, για απάτη, ύστερα από δίωξη που ασκήθηκε εκεί τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα διαβιβαστικά έγγραφα που έφθασαν στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για απάτη -ύψους περίπου 10.000 ευρώ- με εμπορεύματα.

Αποφοίτησε η πρώτη σειρά Τούρκων πιλότων των F-35A – Σε 7 μήνες παραλαμβάνουν το πρώτο

Επτά μήνες πριν την παραλαβή του πρώτου stealth μαχητικού F-35A, η πρώτη σειρά Τούρκων πιλότων 20 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και είναι έτοιμη να αξιοποιήσει επιχειρησιακά το αεροσκάφος ανακοινώθηκε στην Αγκυρα. «Θα είναι ένα αεροσκάφος που θα αλλάξει το δόγμα εναέρια μάχης και τον τρόπο αντίδρασης μας στις εναέριες μάχες.

Το τέλος του κόσμου θα έρθει (ξανά) στις 23 Σεπτεμβρίου!

Οι συνομωσιολόγοι «χτύπησαν» ξανά!
Η νέα θεωρία που έχει βαλθεί να τρομοκρατήσει τον πλανήτη είναι πως το τέλος του κόσμου θα έρθει την... 23η Σεπτεμβρίου.Η νέα αυτή θεωρία επικαλείται τις «μετρήσεις» ενός Χριστιανού «αριθμολόγου» που υπολόγισε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο πλανήτης X ή Νιμπίρου θα περάσει δίπλα από την Γη προκαλώντας την απόλυτη καταστροφή της.
Τα πρώτα δείγματα του τέλους, όπως αναφέρει ο «ειδικός», έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται με την μορφή φυσικών καταστροφών όπως ο τυφώνας Χάρβεϊ, που σάρωσε το Τέξας των ΗΠΑ.

Σε 42 παραβιάσεις του ΕΕΧ προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη

Συνολικά 42 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έκαναν σήμερα Τρίτη τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν προηγουμένως καταθέσει σχέδια πτήσης.
Οι 34 από τις 42 παραβιάσεις έγιναν από δύο τουρκικά αεροσκάφη CN-235. Πρόκειται για αεροσκάφη με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου τα οποία πετούν σε μεγάλο ύψος και συνήθως κινούνται στον άξονα Βορράς-Νότος σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Αιγαίου.
Πληροφορίες Αναφέρουν ότι σήμερα, ίσως για πρώτη φορά απ’ όταν η τουρκική πολεμική

Εκλεισε η συμφωνία: Γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός εξαγόρασε Ελληνική εταιρεία

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο επικεφαλής της πετρελαϊκής Total, Patrick Pouyanne, είχε αναφερθεί στα σχέδια της εταιρείας του για είσοδο στην αγορά των ΑΠΕ που αφορούν και την Ελλάδα.
Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό το τι ακριβώς εννοούσε. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total εξαγόρασε έναντι 237,5 εκατ. ευρώ το 22% της εταιρείας πράσινης ενέργειας Eren, δηλαδή της εταιρείας που ίδρυσε ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Πάρης Μουράτογλου. Ο κ. Μουράτογλου, ο οποίος ήταν εκ των ιδρυτών και της EdF Energies Nouvelles, δηλαδή μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ΑΠΕ της Ευρώπης, όταν το 2012 αποχώρησε δημιούργησε τη δική του εταιρεία Eren.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ : Οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις εργασίες για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom άρχισε τις πρώτες γενικές κατασκευαστικές εργασίες στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στην Τουρκία, ο πυρηνικός σταθμός «Ακούγιου», δήλωσε στους δημοσιογράφους διευθύνων σύμβουλος της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ, στο πλαίσιο της 61ης συνόδου της Γενικής Συνδιάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
«Οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβανομένων των υδροτεχνικών κατασκευών ήδη έχουν αρχίσει» δήλωσε ο Λιχατσόφ, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του ελπίζει να πάρει την άδεια για την κατασκευή του σταθμού έως το τέλος του χρόνου. «Επειδή στην Τουρκία συνεργαζόμαστε απευθείας με τον ρυθμιστή, ελπίζουμε να πάρουμε την άδεια εντός του έτους. Όμως οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες ήδη προχωρούν πυρετωδώς γι’ αυτό και βλέπουμε με αισιοδοξία μπροστά».

SOS από το «Αρχιπέλαγος» για την πετρελαιοκηλίδα! «Το πετρέλαιο που θα κατακαθίσει στον βυθό, θα μείνει 25 χρόνια»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ρύπανση στον Σαρωνικό, που γέμισε πετρέλαιο μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», κρούει ο διευθυντής της οργάνωσης «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης.
«Το πετρέλαιο είναι δύσκολο υλικό, σύνθετο με 3.000 στοιχεία. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό κάποια υλικά φτάνουν στην επιφάνεια, κάποια άλλα βυθίζονται και ένα μέρος ενσωματώνεται στο νερό», δήλωσε ο κ. Τσιμπίδης στον Real FM.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Εντολή Πούτιν: Τέλος στις συναλλαγές με δολάρια!

Νέα εποχή ξημερώνει για την παγκόσμια οικονομία καθώς οι BRICS «τσακίζουν» την παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου. Από τη μία λοιπόν, η Ρωσία απαγορεύει τις συναλλαγές με δολάρια στα ρωσικά λιμάνια ενώ η Κίνα εκδίδει συμβόλαια μελλοντικής αγοράς πετρελαίου (Futures), τιμολογημένα σε γουάν, ανταλλάξιμα σε χρυσό.
Ένα ακόμη επεισόδιο στον «Ψυχρό Πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία προστέθηκε την Τρίτη, καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναλλαγές με δολάρια σε όλα τα ρωσικά λιμάνια.
Η απόφαση εκδόθηκε από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ως «απάντηση» στο κλείσιμο των ρωσικών προξενείων σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Ενεργειακά ποτά: Τι προκαλούν στον οργανισμό τις πρώτες 24 ώρες…

Το 2014 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τα ενεργειακά ποτά ως «πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”,αφού διαπίστωσε ότι η κατανάλωση των ποτών αυτών είναι σε άνοδο.
Τώρα, ένα infographic που δημιούργησε το Personalise.co.uk έρχεται να δείξει τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα τις πρώτες 24 ώρες, αφότου πιείτε ένα από αυτά τα ενεργειακά ποτά.
Τα στοιχεία που αναφέρονται εδώ βασίζονται σε επίσημες πηγές, όπως η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και ο ίδιος ο κατασκευαστής του πιο δημοφιλούς από τα ενεργειακά ποτά που είναι διαθέσιμα στην αγορά, η Red Bull.
Ένα κουτάκι 250ml περιέχει, εκτός των άλλων, 80mg καφεΐνης και 27,5g ζάχαρης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας από την στιγμή που θα πιείτε το ενεργειακό ποτό, μέχρι και περίπου 24 ώρες μετά:

18 Σεπτεμβρίου 1964 – Γάμοι Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας,Μέρος Γ

Πριν 53 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, η Αθήνα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός εκ των  πιο λαμπρών βασιλικών γάμων του  εικοστού αιώνα.

Ο γάμος αυτός που περιβλήθηκε από τον ενθουσιασμό του λαού και την πλήρη κάλυψη των διεθνών ΜΜΕ , θεωρήθηκε ως το «κύκνειο άσμα»  της ελληνικής μοναρχίας. Τρία χρόνια αργότερα, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ θα ακολουθούσε τον δρόμο της εξορίας και στα τέλη του  1974, κατόπιν δημοψηφίσματος, το πολίτευμα της Ελλάδος θα γινόταν Προεδρευομένη Δημοκρατία.

18 Σεπτεμβρίου 1964 – Γάμοι Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας,Μέρος Β

«Αι αυτών Μεγαλειότητες ο Βασιλεύς και η Βασίλισσα μετ’εξαιρετικής χαράς αγγέλουσι τους ευτυχείς αρραβώνας του προσφιλούς υιού των, της Α.Β.Υ. του Διαδόχου Κωνσταντίνου, μετά της Α.Β.Υ. της Πριγκιπίσσης  Άννης-Μαρίας, τριτoτόκου θυγατρός των Α.Α.Μ.Μ. του Βασιλέως και της Βασσιλίσης της Δανίας».
Ο μέγας αυλάρχης κ. Δημήτριος Λεβίδης διάβασε στους δημοσιογράφους  που είχαν προσκληθεί στα ανάκτορα αυτό το λιγόλογο έκτακτο ανακοινωθέν της αυλής με το οποίο  έγινε η επίσημη αναγγελία των αρραβώνων.
Την ίδια στιγμή τα πυροβολεία του Λυκαβηττού  χαιρέτιζαν αυτό το χαρμόσυνο γεγονός με 21 βολές.

18 Σεπτεμβρίου 1964 – Γάμοι Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας. A ΜΕΡΟΣ

 Η βασιλική οικογένεια της Δανίας το 1955. Από αριστερά ο βασιλιάς Φρειδερίκος, η πριγκίπισσα Άννα-Μαρία, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η βασίλισσα Ίνγκριντ και η διάδοχος Μαργκρέτ

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1964  τελέστηκαν στην Αθήνα οι γάμοι του βασιλέως Κωνσταντίνου με  την πριγκίπισσα Άννα-Μαρία, τριτότοκη κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου και της Βασίλισσας Ίνγκριντ της Δανίας. Ήταν ο πρώτος γάμος, εν ενεργεία  Έλληνος βασιλέως, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Ο γάμος του βασιλέως Αλεξάνδρου λόγω του ότι ήταν μοργανατικός και η τελετή του γάμου  μυστική,  δεν λαμβάνεται υπόψη.

Τουρκοκύπριοι: Φοβηθήκαμε επίθεση των Κυπρίων το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, με στόχο να αποτρέψουν πιθανή έφοδο της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, δήλωσε ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα κατεχόμενα Ιλίας Μποζκούρτ.
Το ίδιο βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στον οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα σε 2-3 ώρες οι πραξικοπηματίες θα εξοντώνονταν. Μαζί του, ανέφερε, επικοινώνησε και ο αρχηγός των βρετανικών βάσεων, τον οποίο καθησύχασε πως η όλη κατάσταση δεν αφορά ούτε τις βρετανικές βάσεις, ούτε την Κύπρο.

Το Σύμβολο του Λωτού

Λωτός, ένα πανάρχαιο και συνάμα διαχρονικό σύμβολο. Τον συναντάμε στους παραδοσιακούς πολιτισμούς τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης.(1)
Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο; 
Πριν από χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι είχαν ανακαλύψει τις ιδιαιτερότητές του. Αντιλήφθηκαν ότι μέσα στα λιμνάζοντα νερά, εκεί όπου υπάρχει η στασιμότητα των υδάτων και τα νερά είναι θολά και βρώμικα, πραγματοποιείται σταδιακά μια εντυπωσιακή αλλαγή στο φυτό. Μια πραγματική μεταμόρφωση όταν εμφανίζεται έξω από το νερό το πανέμορφο άνθος του.

Η Ζώνη του Κάιπερ και το Νέφος του Όορτ [Στα όρια Ηλιακού Συστήματος και Διαστήματος]

Α΄ Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ KUIPER είναι μεγάλο σύνολο μικρών σωμάτων στην περιοχή του εξωτερικού Ηλιακού Συστήματος. Είναι ένας δίσκος στο επίπεδο της κίνησης των πλανητών και σε απόσταση μέχρι 50 περίπου αστρονομικές μονάδες [AU] από τον Ήλιο. Στη Ζώνη συναντώνται δύο ειδών αντικείμενα: μικρά σώματα, παρόμοια με τον πλανήτη Πλούτωνα, σε αργή τροχιά γύρω από τον Ήλιο, και πυρήνες κομητών. Θεωρείται και ως μία δεύτερη ζώνη αστεροειδών, εκτός της “κύριας ζώνης”. Αυτοί οι αστεροειδείς και κομητικοί πυρήνες, αλλά και το Νέφος του Όορτ, είναι γνωστοί ως Μεταποσειδώνεια αντικείμενα [TransNeptunian Objects ή TNOs].
Με βάση την τροχιά τους, τα αντικείμενα της ζώνης του Κάιπερ χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες. Αν η τροχιά τους δεν επηρεάζεται από τον Ποσειδώνα, τότε λέμε πως αποτελούν “κλασικά αντικείμενα της Ζώνης Κάιπερ” [Classical KBOs ή cubewanos]. Παράδειγμα τέτοιου αντικειμένου αποτελεί ο Μακεμάκε. Αντίθετα, αν παρουσιάζουν τροχιακό συντονισμό με τον Ποσειδώνα τότε αναφέρονται με τον όρο Resonant KBOs. Η βασική υποψία για την ύπαρξη μιας τέτοιας ζώνης γύρω από το Ηλιακό

Η Απατηλή Λάμψη της Σαϊεντολογίας

Η σάλα του Novotel της Αχαρνών είναι μισοσκότεινη, με την οθόνη προβολής να αποτελεί τη μόνη φωτεινή πηγή, και είναι γεμάτη με καρέκλες που κοιτάζουν προς την οθόνη, αλλά μόνο οι μισές είναι γεμάτες, με μερικές δεκάδες Σαϊεντολόγους που παρακολουθούν την προβολή σιωπηλά, σχεδόν ευλαβικά. Δεν μοιάζουν ούτε φτωχοί ούτε πλούσιοι, ούτε τρελοί, ούτε παρανοϊκοί, ούτε σατανικοί. Δεν ψάλλουν ύμνους, δεν κοιτάζουν τριγύρω, δεν μιλούν μεταξύ τους, μόνο παρακολουθούν το DVD μιας εκδήλωσης που έγινε στην Αμερική λίγες μέρες νωρίτερα, στις 13 Μαρτίου του 2006, μιας εκδήλωσης πολύ επίσημης, με τον ηγέτη της Εκκλησίας Ντέιβιντ Μισκάβιτζ να μιλά από το πόντιουμ, και μετά έναν ιστορικό να παρουσιάζει απίστευτα ασήμαντες και εξαντλητικά βαρετές λεπτομέρειες από τη ζωή του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, και από κάτω τον Τζον Τραβόλτα, τη Τζένα Έλφμαν και εκατοντάδες ακόμα πιστούς με τα καλά τους να χειροκροτούν όρθιοι στο τέλος κάθε βίντεο.

Κοπάδια αγριογούρουνων συνεχίζουν να… βολτάρουν σε κατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Κοπάδια αγριογούρουνων συνεχίζουν να… βολτάρουν σχεδόν καθημερινά σε κατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με κατοίκους στην περιοχή των Πεύκων, έχει οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς είναι σχεδόν καθημερινή η παρουσία των αγριογούρουνων στην περιοχή.
H παραπάνω φωτογραφία ανέβηκε χτες στο Facebook από κάτοικο της περιοχής και συνοδεύτηκε από δεκάδες σχόλια κατοίκων κάποιοι από τους οποίους αναφέρουν ότι «πρόκειται για μια εικόνα που την έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα».