Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Νέα πρόκληση από το Barbaros: Παρενόχλησε ψαράδες ανοιχτά της Πάφου

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros βρισκόταν στα ανοιχτά της Πάφου όταν κάλεσε τους ψαράδες, οι οποίοι αλίευαν σε κοντινό σημείο, να απομακρυνθούν -  Οι Κυπριακές Αρχές καλούν από την πρώτη στιγμή, από την ανοιχτή συχνότητα κινδύνου, το Barbaros να απομακρυνθεί από την κυπριακή ΑΟΖ

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros το οποίο πραγματοποιεί παράνομες σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο στα ανοικτά της Πάφου, κάλεσε ψαράδες οι οποίοι αλίευαν σε κοντινό σημείο να απομακρυνθούν, καθώς η παρουσία τους εμπόδιζε τα καλώδια τα οποία σύρει για την πραγματοποίηση της έρευνας.

Ο πύραυλός της Β.ΚΟΡΕΑΣ δεν φτάνει μέχρι την Αλάσκα αλλά τη... Νέα Υόρκη»

Με μεγάλη ανησυχία ανακάλυψαν τελικά στις ΗΠΑ ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε πρόσφατα η Πιονγιάνγκ ανέβηκε επτά φορές ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που σημαίνει ότι ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να φθάσει το πολύ μέχρι την Αλάσκα τελικώς προκύπτει ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει ακόμη και τη Νέα Υόρκη.

Σε συναγερμό η Χαβάη: Eτοιμάζεται για το ενδεχόμενο επίθεσης από την Β.Κορέα

Η πετυχημένη δοκιμή του νέου πυραυλικού συστήματος από τη Βόρεια Κορέα, μέσω του οποίου είναι δυνατόν να χτυπηθούν στόχοι σε εξαιρετικά απομακρυσμένες περιοχές, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση και την ενημέρωση των κατοίκων, για το πως θα πρέπει να αντιδράσουν, αν και εφόσον δεχθούν επίθεση με πυραύλους από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Στοιχεία σοκ για τον καρκίνο στη Πτολεμαϊδα

«Θερίζει» ο καρκίνος στην Πτολεμαϊδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ). Ο κ. Σταύρος Γιαννακίδης τόνισε πως εφτά στους δέκα θανάτους στην Ογκολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου είναι από τον καρκίνο και κάνει έκκληση, με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για άμεση στελέχωση προσωπικού της Κλινικής με δύο ογκολόγους-παθολόγους,.
«Επτά στους δέκα θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας οφείλονται σήμερα σε καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική νόσο (έμφραγμα, εγκεφαλικό, πνευμονική εμβολή) και μόλις τρεις στους δέκα αποδίδονται σε άλλες αιτίες.

Οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ενεργοποιούν ρήγματα για σεισμούς; Τι δείχνει έκθεση των ΗΠΑ

Οι έρευνες για πετρέλαιο ενεργοποιούν ρήγματα για σεισμούς; Αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί στο μυαλό πολλών Ελλήνων τις τελευταίες ώρες μετά τους απανωτούς σεισμούς που πλήττουν την χώρα μας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές έρευνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ΗΠΑ έκθεση έδειξε ότι οι γεωτρήσεις προκαλούν σεισμούς. Οι έρευνες όμως;
Η σχέση βαθιών γεωτρήσεων για την άντληση πετρελαίου και σεισμικών δονήσεων είναι όντως ένα πραγματικό γεγονός που έχει καταγραφεί επίσημα και έχει προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον των Αμερικανών επιστημόνων.
Όπως αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία , ερευνητές της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS εκτιμούν ότι η απότομη αύξηση που καταγράφεται τελευταία στη συχνότητα των σεισμών στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ οφείλεται πιθανότητα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

''Αναβάθμιση'' της Ελλάδας από τον οίκο Standar & Poor's

Από ''θετική'' σε ''σταθερή'' αναβάθμισε ο οίκος Standar & Poor's την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου. Ο οίκος επιβεβαίωσε το Β-/Β μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα. 

ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ… Ο λοχαγός που μπροστά του ο Ράμπο μοιάζει πρόσκοπος!

Ακούω συχνά … ο ΡΑΜΠΟ, οι ΡΑΜΠΟ και με αυτην την λέξη που παραπέμπει στην ομώνυμη Αμερικανιά, εκφρασθείσα σε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον μετρίας αντίληψης Σιλβέστερ Σταλόνε, θέλουν να αποδώσουν την έννοια του Ηρωα, του Σκληρού, του Υπερ-Κομμάντο…
Μια ζωή βλάκες εμείς οι Ελληνες…

ΚΥΠΡΟΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

Στις 21 Ιουλίου, ενώ στην Κύπρο οι μάχες συνεχίζονταν και η Τουρκία καταλάμβανε την Κερύνεια, στην Αθήνα ο Ιωαννίδης απειλούσε για ολομέτωπο πόλεμο Ελλάδας Τουρκίας, όμως, όταν το αποφάσισε, οι στρατηγοί αρχηγοί των όπλων στασίασαν (γνωστό ως πραξικόπημα των Στρατηγών).
Τα πρόσωπα που πρωταγωνίσιστησαν μαζί με τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη, ήταν ο πρόεδρος Φαίδωνας Γκιζίκης, ο πρωθυπουργος Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος Γαλατσάνος, ο Αρχηγός Ναυτικού Αντιναυαρχος Πέτρος Αραπάκης, ο αρχηγός Αεροπορίας Παπανικολάου ο Αρχηγος Ενόπλων Δυνάμεων Γρηγόριος Μπονάνος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο Αλέξανδρος ο Μέγας 356 π.Χ. – 323 π.Χ.

Μακεδόνας στρατηλάτης, από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου. Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.

Σεισμός στην Κω: Δυο νεκροί - Άνοιξε στα δυο το λιμάνι! - Εικόνες καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας

Τουλάχιστον δυο νεκροί από τον φονικό σεισμό - 5 σοβαρά τραυματίες - Μεταφέρονται στο Ηράκλειο Κρήτης
- Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε όλα τα Δωδεκάνησα - Τσουνάμι σχεδόν ενός μέτρου
- Η θάλασσα βγήκε στην στεριά ενώ συντρίμμια από κτίρια είναι σχεδόν παντού
- Δεν μπορεί να δέσει κανένα πλοίο στο λιμάνι - Λειτουργικό το αεροδρόμιο

Αντιμέτωπη με μία τραγωδία βρίσκεται η Κως. Ο φονικός σεισμός των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους και άφησε πίσω του πάνω από 100 τραυματίες - εύτυχως οι περισσότεροι ελαφρά - και πολλές ζημιές. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που πολλά από τα περιστατικά τραυματισμών προέκυψαν λόγω του πανικού. 

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σεισμός 6.5 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 1:30 σήμερα τα ξημερώματα, η οποία έγινε αισθητή σε όλα σχεδόν τα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο.
Ειδικότερα ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε ως επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή της Κω.
Η δόνηση έγινε μόλις 28,6 χιλιόμετρα ανατολικά από το νησί του Ιπποκράτη και το εστιακό της βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σφοδρές συγκρούσεις Ινδίας-Πακιστάν – Διπλό μέτωπο για το Δελχί – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες Κινέζοι

Κόλαση πυρός μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και στο βάθος η Κίνα! Ξαφνικά άνοιξαν δύο μέτωπα για την Ινδία και το Δελχί ψάχνεται και ανησυχεί. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Πακιστάν ανέφερε ότι 4 Ινδοί Στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο σημεία ελέγχου τους καταστράφηκαν. Είχε προηγηθεί σφοδρό σφυροκόπημα με πυροβολικό στην Γραμμή ελέγχου του Κασμίρ με 7 νεκρούς.
«Η επίθεση της Ινδίας ήταν ξαφνική και παραβίασε την συμφωνία εκεχειρία του 2003. Δεν την προκαλέσαμε. Εμείς απλά ανταποδώσαμε» ανέφερε το Πακιστάν.
Το Πακιστάν κάλεσε πριν λίγο τον Ινδό πρεσβευτή όπου του παραδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας σε Jammu και Kashmir με αποτέλεσμα το θάνατο δύο πολιτών.
«Παρά τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, η Ινδία συνεχίζει να παραβιάζει την εκεχειρία»

Και ξαφνικά ΕΕ και Βουλγαρία παρακαλούν για αναβίωση του South Stream λόγω Τουρκίας!

Σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας αφού μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της κατασκευής του γνωστού Greek-Turkish Stream (έτσι τον αποκαλούν οι Ρώσοι) έρχεται η Βουλγαρία και ζητάει από την Μόσχα να παραλαμβάνει το άεριο απευθείας από τον αγωγό χωρίς να παρεμβάλλεται το τουρκικό έδαφος αναβιώνοντας επί της ουσίας το σχέδιο «South Stream» που η ίδια η Σόφια είχε «θάψει» κατόπιν παρασκηνιακών εντολών της κυβερνήσεως Ομπάμα και της ΕΕ!
Ο Βούλγαρος  πρωθυπουργός Μ.Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι περιμένει επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να  εγκρίνει την παροχή  φυσικού αερίου  απευθείας από τη Ρωσία και όχι μέσω της Τουρκίας, έτσι που να μην εξαρτάται η χώρα από τους Τούρκους!

Άγκυρα: «Η εισβολή έγινε για να μην γίνει Ένωση Ελλάδας Κύπρου! - Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ»

Σε ανακοίνωση προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την ευκαιρία της 43ης μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στην οποία αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της Άγκυρας τον Ιούλιο του ΄74.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού  υπουργείου στόχος της Τουρκικής εισβολής την οποία ονομάζει «Επιχείρηση ειρήνης» ήταν ουσιαστικά η αποτροπή της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ως... "απαράδεκτες". .