Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Αποφασισμένη η Τερέζα Μέι: Την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Brexit

Αποφασισμένη να μην υποκύψει στις πιέσεις και να υλοποιήσει μέχρι τέλους το πλάνο της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίστηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τονίζοντας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ότι οι συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για το Brexit θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, αφού έχει καταρτίσει τη νέα της κυβέρνηση.
Η Τερέζα Μέι είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο μίλησε για την έξοδο της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας από την Ένωση, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Σεισμός στη Λέσβο: 150 τα ακατοίκητα σπίτια που επλήγησαν

Εκατόν πενήντα σπίτια από τα 254 που ελέχθησαν σήμερα από τα συνεργεία έχουν κριθεί ακατοίκητα στο χωριό Βρίσα και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Λέσβο ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης σε συνέντευξη Τύπου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ όπως είπε ο υπουργός δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα από τα οποία τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα αργά απόψε.

Έκρηξη βόμβας στον αστυνομικό σταθμό των Βάσεων Δεκέλειας

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.00 τα ξημερώματα στον Αστυνομικό Σταθμό των Βάσεων Δεκέλειας
- Υλικές ζημιές και ελαφρά τραυματισμένος αστυνομικός
- Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.10 τα ξημερώματα στην είσοδο του Αστυνομικού Σταθμού των Βάσεων Δεκέλειας. Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη.

Σεισμός στη Μυτιλήνη: Παράξενο φαινόμενο! Η Σμύρνη γέμισε φίδια [pics]

Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται εδώ και δύο ημέρες στη Σμύρνη, με επιστήμονες να το συνδέουν με τον σεισμό 6,1 ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12.06.2017) σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μυτιλήνη.    
Τις τελευταίες δύο ημέρες, το κέντρο της Σμύρνης έχει γεμίσει... φίδια. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, επιστήμονες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αυτό το φαινόμενο να συνδέεται με τον ισχυρό σεισμό, καθώς τα ζώα με μικρό κεφάλι "διαισθάνονται" τις σεισμικές δονήσεις.
Και ίσως για αυτον τον λόγο υπάρχει αυτή η... κινητικότητα!