Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Πρόκληση δίχως όρια! Οι Τούρκοι έστειλαν το Τσεσμέ στο Αιγαίο!

Η Τουρκία δεν το βάζει κάτω και προκαλεί με κάθε τρόπο!
- Σε μια νέα κίνηση με πολλαπλά "μηνύματα", το τουρκικό ερευνητικό σκάφος TCG CESME έχει σταλεί στο Αιγαίο
- Τί αναφέρει η NAVTEX που εξεδόθη για τους... επίσημους σκοπούς της αποστολής
- Οι περιοχές έρευνας του TCG CESME βρίσκονται εντός ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος TCG CESME έστειλε για έρευνες στο Αιγαίο η Τουρκία! Δείχνοντας έτσι πως επιλέγει νέα μέθοδο για να προκαλέσει την χώρα μας αφού διαπίστωσε ότι η τεχνική των ψευδών «επεισοδίων» που μετέδιδαν συνεχώς τα τουρκικά ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε τα... επιθυμητά «αποτελέσματα».

"Οι Μινωίτες πρόλαβαν τον Κολόμβο υποστηρίζει Βρετανός συγγραφέας"

Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να διασχίσουν τον Ατλαντικό και να πατήσουν το πόδι τους στην Αμερική, 3.700 χρόνια πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει στο υπό έκδοση βιβλίο του ο Βρετανός συγγραφέας και πρώην αντιπλοίαρχος υποβρυχίου του βασιλικού ναυτικού, Gavin Menzies.


Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγγραφέας αμφισβητεί τα πρωτεία του Χριστόφορου Κολόμβου: στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο «1421: η χρονιά που η Κίνα ανακάλυψε την Αμερική» διατεινόταν ότι ένας Κινέζος ευνούχος είχε οδηγήσει ένα στόλο ιστιοφόρων στην Αμερική 71 χρόνια πριν από τον Κολόμβο. Το βιβλίο αυτό, μάλιστα, πούλησε πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα σε 130 χώρες.
Τα επιχειρήματα του συγγραφέα

Ο θαλασσοπόρος που έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος χωρίς περιέργεια. Έφτασε στην αμερικάνικη ήπειρο, αλλά δεν βγήκε καν από το πλοίο.

Ο Μπγιάρνι Χέργιουλφσον θα μπορούσε να είχε γίνει ένας από τους πιο φημισμένους εξερευνητές της ιστορίας, αν βέβαια είχε βγει από το πλοίο του. Ο Μπγιάρνι είχε χαθεί στη θάλασσα. Στο δρόμο του προς τη Γροιλανδία, τον 10ο αιώνα, άγριες φθινοπωρινές θύελλες έκαναν το καράβι του να παραδέρνει για μέρες. Είχε ξεφύγει τόσο πολύ από την πορεία του ώστε δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν. Μόλις καθάρισε ο καιρός, ανακουφίστηκε βλέποντας στο βάθος ξηρά. Αλλά το μέρος φαινόταν εντελώς άγνωστο

Αρχαία Έλυρος: Η ισχυρή πόλη των Χανίων που «έκοβε» δικό της νόμισμα (φωτό)

Η «Αρχαία Έλυρος» θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της νοτιοδυτικής Κρήτης κατά τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους και είναι κτισμένη στον λόφο «Κεφάλα», 450 μέτρα από το χωριό Ροδοβάνι.
Τα μέχρι τώρα ευρήματα περιλαμβάνουν κυρίως κτίρια δημόσιου χαρακτήρα και παρόλο που εκτιμάται οτι επρόκειτο για μια ιδιαίτερα μεγάλη πόλη δεν έχει βρεθεί καμία κατοικία, κυρίως λόγω του οτι δεν έχουν γίνει εκτεταμένες απαλλοτριώσεις ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή.

H άμαξα που μετέφερε τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου ζύγιζε πάνω από 100 τόνους και την έσερναν 64 ημίονοι. Ήταν διακοσμημένη με τόνους χρυσού και χιλιάδες πολύτιμους λίθους και την άρπαξε ο Πτολεμαίος πριν να φτάσει στον προορισμό της...



Το 323 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, ο έλληνας βασιλιάς που κατέκτησε τον κόσμο πέθανε σε ηλικία 33 ετών. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά σύμφωνα με αρχαία κείμενα η πομπή που τη μετέφερε από τη Βαβυλώνα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα θεάματα που αντίκρισε ποτέ ο κόσμος. Υπεύθυνος για την οργάνωση της πομπής ήταν ο Αρριδαίος, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να την προετοιμάσει

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πυρηνικό κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Φλαμανβίλ, με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρονται σε πυρκαγιά και τραυματίες
Έκρηξη σημειώθηκε στις 10 το πρωί, τοπική ώρα, στο πυρηνικό κέντρο της Φλαμανβίλ κοντά στη Μάγχη της Γαλλίας. Ισχυρή δύναμη πυροσβεστών και ανδρών ασφαλείας από την περιοχή σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι από την έκρηξη έχουν προκύψει τραυματίες. Στο σημείο έχει αποσταλεί μονάδα πρόνοιας η οποία δύναται να περιθάλψει αρκετά θύματα.