Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Μυστήριο με σκελετό «μάγισσας» που ανακαλύφθηκε με τρύπες στα κόκκαλα (εικόνες)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακάλυψη ενός σκελετού γυναίκας που είχε κατηγορηθεί, βασανιστεί και εκτελεστεί ως μάγισσα στη Πολωνία στον Μεσαίωνα, καθώς στις άκρες των οστών της βρέθηκαν μεγάλες τρύπες.
Σύμφωνα με ιστορικούς οι ντόπιοι φοβούνταν ότι αν οι σκελετοί των μαγισσών δεν ήταν στερεωμένοι στο έδαφος και εγκλωβισμένοι κάτω από σωρό τούβλων, θα επέστρεφαν από τον κόσμο των νεκρών για να τους στοιχειώσουν.

Η ισχυρότερη έκρηξη από πτώση μετεωρίτη στη Σελήνη - Με ταχύτητα 56.000 μίλια/ώρα!

Η σύγκρουση που κατέγραψε η ΝΑΣΑ ήταν τρομακτική αφού ο μετεωρίτης έπεσε στο φεγγάρι με ταχύτητα 56.000 μίλι / ώρα,επισημαίνοντας τον καταστροφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η γη από παρόμοιους μετεωρίτες – προκλήθηκε από ένα διαστημικό βράχο που δεν ζύγιζε περισσότερο από 40 κιλά.
Παρά τις μικροσκοπικές αναλογίες του μετεωρίτη – περίπου το μέγεθος ενός μικρού ογκόλιθου και το βάρος ενός μέσου 10χρονου αγοριού – η ζημιά από την κρούση ήταν κολοσσιαία και η έκρηξη έλαμπε με τη φωτεινότητα ενός μεγέθους 4 αστέρων.

Απίστευτο! Σοβιετικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά από το 1972 επιστρέφει στη Γη

Το Kosmos 482 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του στην Αφροδίτη το 1972, όμως αναμένεται να επιστρέψει στη Γη εντός των επόμενων ετών, ύστερα από μια διαστημική «βόλτα» περίπου 50 ετών.

Ο διαπλανητικός σταθμός Kosmos 482, στάλθηκε ανεπιτυχώς προς την Αφροδίτη από την ΕΣΣΔ το 1972, όμως σύμφωνα με τον αστρονόμο και ιστορικό κοσμοναυτικής Πάβελ Σούμπιν, είναι πιθανό να επιστρέψει στη γη μεταξύ των ετών 2023 και 2025.

Μιλώντας στο Sputnik, ο Σούμπιν εξήγησε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιο ακριβώς σημείο θα συντριβεί ο σοβιετικός διαστημικός σταθμός.

Κοσμική ακτινοβολία γιγαντιαίου συστήματος αστεριών έρχεται προς τη Γη

Ένα σύστημα αστεριών που περιέχει δύο γιγαντιαίους ήλιους εκτοξεύει κοσμικές ακτίνες στο διάστημα και οι επιστήμονες της NASA έχουν βρει ότι η ακτινοβολία κάνει το δρόμο της προς τη Γη με διαγαλαξιακούς ανέμους.
Οι παρατηρήσεις υψηλής ενέργειας στον απροσδιόριστο νότιο αστερισμό της Carina είχαν προκαλέσει προβλήματα στους επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, όμως, ένα τροχιακό τηλεσκόπιο της NASA βοήθησε την πηγή ενέργειας στην Eta Carinae, ένα σύστημα διπλού αστέρα περίπου 7.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Η θρυλική μάχη των Λεύκτρων: Η Λοξή Φάλαγγα του Επαμεινώνδα που εξουδετέρωσε τον τρομερό στρατό της Σπάρτης

Μια από τις σημαντικότερες μάχες της αρχαιότητας ήταν η μάχη των Λεύκτρων, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 371 π.Χ. ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και τους Θηβαίους. 
Σε αυτή τη μάχη ο Επαμεινώνδας αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή της Θήβας, καθώς επινόησε τη Λοξή Φάλαγγα, χάρη στην οποία το στράτευμά του κατατρόπωσε τον ισχυρό στρατό της Σπάρτης και η Θήβα κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο.