Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας επαναφέρει η Νίκολα Στέρτζον

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας και αρχηγός του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) Νίκολα Στέρτζον ανακοίνωσε σήμερα πως αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, με τη μορφή της διαβούλευσης, υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτιμώντας ότι τα συμφέροντα των Σκωτσέζων απειλούνται από το Brexit.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η Σκωτία τάχθηκε σε ποσοστό 62% υπέρ της παραμονής στην Ένωση και έκτοτε η Στέρτζον δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει πως η επιλογή να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, έπειτα από εκείνο του Σεπτεμβρίου 2014, βρίσκεται "στο τραπέζι".

«Έφυγε» ο μοναδικός επιζών του Noratlas «ΝΙΚΗ 4»

Ως μοναδικός επιζών του "ΝΙΚΗ 4" ο καταδρομέας Θανάσης Ζαφειρίου είχε μακροχρόνιες επιπλοκές με την υγεία του, ωστόσο δεν έπαψε στιγμή να μάχεται για την δικαίωση της μνήμης των αδικοχαμένων συναδέλφων του, που εστάλησαν από την καταρρέουσα χούντα σε μια επιχείρηση αυτοκτονίας, την οποία όμως όσοι επιβίωσαν την έφεραν εις πέρας, κρατώντας με νύχια και με δόντια το αεροδρόμιο Λευκωσίας. Ωστόσο, ο καταδρομέας δεν είχε βρει ποτέ τον Κύπριο που του χε σώσει την ζωή αφού τον περιμάζεψε βαρύτατα τραυματισμένο

Ο Θανάσης Ζαφειρίου ήταν ο μοναδικός επιζών, καθώς τα αντανακλαστικά επιβίωσής του λειτούργησαν ώστε δευτερόλεπτα προτού το φλεγόμενο Noratlas προσκρούσει στην Μακεδονίτισσα, να πηδήξει έξω από αυτό, καθώς τα αντιαεροπορικά στοιχεία της Εθνικής Φρουράς, λόγω κακής συνεννόησης, είχαν εκλάβει τα ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη με τους Καταδρομείς ως τουρκικά!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΜΑΝ.

Μια από τις πιο πρωτόγονες φυλές του κόσμου ταπεινώνεται σε καθημερινή βάση από τουρίστες που πληρώνουν για το λεγόμενο «ανθρώπινο σαφάρι», αντιμετωπίζοντάς τους σαν ζώα σε ζωολογικό κήπο.

Εκατοντάδες επισκέπτες των απομακρυσμένων νησιών Andaman βόρεια του ισημερινού στον Ινδικό Ωκεανό, σχηματίζουν ουρές κάθε μέρα από τα ξημερώματα, για να οδηγήσουν μέσα από εκείνο το κομμάτι της ζούγκλας που ανήκει στη φυλή Jarawa.

Οι πολύχρωμοι δρόμοι των Σερρών που απορροφούν τη θερμότητα

Δεν πρόκειται για κάποιο τρικ ή μαγικό, αλλά στις Σέρρες συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό. Οι δρόμοι της πόλης το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει χρώμα και λειτουργούν βιοκλιματικά θυμίζοντας περισσότερο Ευρώπη παρά Ελλάδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχει χρησιμοποιηθεί φωτοκαταλυτικό υλικό, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα. Η ιδιότητά του είναι να απορροφά την θερμότητα και να μειώνει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Ανακάλυψαν την χειροβομβίδα των Σταυροφόρων

Μία χειροβομβίδα από την εποχή των Σταυροφοριών βρίσκεται, πλέον, στην Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.

Το αντικείμενο είχε εντοπιστεί στη θάλασσα κοντά στις ακτές του Ισραήλ και η οικογένεια που την είχε στην κατοχή της, την παρέδωσε στις κρατικές αρχές. Η χειροβομβίδα έχει ένα χοντρό πήλινο περίβλημα και στο εσωτερικό της βρισκόταν αυτό που ονόμαζαν «υγρό πυρ» την εποχή του Βυζαντίου.

Δανία: Κύμα βανδαλισμών έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα

Κύμα βανδαλισμών αυτοκινήτων πλήττει το τελευταίο διάστημα στη Δανία, καθώς δεκάδες οχήματα έχουν πυρποληθεί ή έχουν δεχτεί επίθεση με πέτρες και κορμούς δένδρων που εκτόξευσαν εναντίον τους άγνωστοι από γέφυρες μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα πυρπολήθηκαν 26 αυτοκίνητα στην Κοπεγχάγη. Άλλα 20 χτυπήθηκαν με αντικείμενα που τους πέταξαν άγνωστοι από γέφυρες. Στα μέσα Αυγούστου, σε μια τέτοια επίθεση μάλιστα σκοτώθηκε και ένας Γερμανός τουρίστας.

Νέο υπό δοκιμή φάρμακο δίνει ελπίδες για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ

Πολλά υποσχόμενο φαίνεται να είναι ένα νέο φάρμακο αντισωμάτων κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς καταστρέφει τις χαρακτηριστικές τοξικές «πλάκες» της πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς, που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο των ασθενών.

Η δραστική ουσία, που προηγουμένως είχε δοκιμασθεί με επιτυχία σε πειραματόζωα, φαίνεται να προστατεύει ιδιαίτερα όσους βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο της νόσου, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες ότι ένα φάρμακο που θα προλαμβάνει την πάθηση μπορεί να βρίσκεται στον ορίζοντα.

H στιγμή της έκρηξης στον πύραυλο που δοκιμαζόταν στη βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ.(VIDEO)

Το ABC News έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης στον πύραυλο που δοκιμαζόταν στη βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ.

Ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX εξερράγη στη ράμπα εκτόξευσής του, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, κατά τη διάρκεια δοκιμής των κινητήρων του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο πύραυλος και το φορτίο του.