Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Τι συμβαίνει με την υγεία του Α/ΓΕΕΘΑ; Για δεύτερη ημέρα παρέμεινε νοσηλευόμενος στο 251 ΓΝΑ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ - ΣΤΗΘΑΓΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ)

Για δεύτερη ημέρα παρέμεινε νοσηλευόμενος χθες στο 251 ΓΝΑ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος εισήχθη προχθές για προγραμματισμένες εξετάσεις.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποβάλλεται στο 251 ΓΝΑ σε ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων.

Το “ταξίδι” στον Άρη, το 1913

Στις αρχές του 20ου αιώνα, πολύς λόγος γινόταν για τον πλανήτη Άρη. Οι επιστημονικές παρατηρήσεις για αυτόν τον πλανήτη έδιναν αφορμές για μία σειρά υποθέσεων και εικασιών, εξάπτοντας τη φαντασία των ανθρώπων εκείνης της μακρινής εποχής.
Το 1913, όμως, με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του Θεοσοφιστή Charles Webster Leadbeater, το οποίο προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ιδίως στον Γαλλικό Τύπο, η συζήτηση για τον πλανήτη Άρη πήρε άλλες διαστάσεις.

Μυθολογικά πλάσματα της Προϊστορικής Ελλάδας

Ο όρος ελληνική μυθολογία καλύπτει το σύνολο των μύθων και των διδαχών που σχετίζονται με την ελληνική παράδοση, έτσι όπως παρουσιάζονται στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Ως ελληνική μυθολογία ορίζεται συγκεκριμένα η αφήγηση των μυθικών ιστορημάτων που δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και αφορούσαν τους θεούς και τους ήρωες τους, τη φύση του κόσμου και τις τελετουργικές πρακτικές της λατρείας τους.

-Κέρβερος, γιγάντιο τρικέφαλο κυνηγόσκυλο που φρουρούσε τις πύλες του Άδη.
- Χάρυβδη, ένα θαλάσσιο τέρας του οποίου οι εισπνοές σχημάτιζαν μια θανάσιμη δίνη.
- Έμπουσα, Το πρόσωπο της Έμπουσας έλαμπε σαν πύρινο και είχε είτε ένα μόνο πόδι, είτε ένα χάλκινο και ένα γαϊδουρινό.

Ένα απόκοσμο κόκκινο τοπίο στην Ελλάδα

Στον Άγιο Γεώργιο της Πρέβεζας ένα μοναδικό τοπίο θυμίζει… άλλον πλανήτη. Οι αμμόλοφοι που υπάρχουν εδώ έχουν κατακόκκινο χρώμα, γεγονός στο οποίο οφείλεται η ονομασία “ερυθρά γη”.
Ο Κοκκινοπηλός είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της χώρας. Είναι περιοχή της Πρέβεζας, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ριζοβούνι και Άγιος Γεώργιος. Το μοναδικό φαινόμενο συναντάται κυρίως στις χώρες του Μεσογείου όπου εδώ η βροχή και η αφρικανική σκόνη δημιούργησαν ένα μαγευτικό τοπίο από κόκκινους αμμόλοφους…