Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΛΗΜΑΝ (ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ) ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η περίφημη απεικόνιση της εισόδου του Τάφου της Αμφίπολης βρίσκεται στα κάγκελα του Σπιτιού του Σλίμαν που έγινε γνωστός για τις ανασκαφές του στην αρχαία Τροία και στις Μυκήνες.
Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ.

Η Αρκούδα-φάντασμα του Καναδά

Ένας ζωντανός θρύλος κρύβεται στο Μεγάλο δάσος του Καναδά. Ένα πλάσμα σπάνιο και μυστηριώδες, που μέχρι πρόσφατα οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι ιστορίες που λέγονταν για αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αστικούς μύθους.

Ωστόσο ένας φωτογράφος κυνήγησε τον μύθο και κατάφερε το ακατόρθωτο: να φωτογραφήσει το «πνεύμα της αρκούδας» στο φυσικό του περιβάλλον.

ΤΟ "STONEHENGE" ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



Η εύρεση ενός αρχαίου και μυστήριου κτίσματος στη Συρία που χαρακτηρίζεται “η τοποθεσία των νεκρών” έχει ηλικία 10,000 χρόνων και είναι αρκετά πιο παλιό από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι όμως δεν μπορούν μέχρι σήμερα να μελετήσουν από κοντά το κτήριο που ήρθε στο φως ήδη από το 2009, λόγω των αναταραχών στην περιοχή.