Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Nasa: Αποκρυπτογράφησε εξωγήινο μήνυμα 80.000 ετών




Ένα μήνυμα από το διάστημα, που ελήφθη το 1998, κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να... αποκρυπτογραφήσει η NASA σύμφωνα με έγγραφο από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος αστροφυσικός Βίκτορ Κουλάκοφ πιστεύει ότι το σήμα εστάλη από εξωγήινο πολιτισμό, γειτονικού γαλαξία και είναι ηλικίας 80.000 ετών (ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει στη Γη).

Στο μήνυμα, σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, έδιναν την ακριβή τοποθεσία τους με κρυπτογραφημένη απεικόνιση ενός πλανητικού συστήματος, με ένα ή δύο κυρίαρχα άστρα, ενώ καθόριζαν και την υλική σύσταση του πλανήτη.

Έλαιο αβοκάντο: Ποια τα μοναδικά του οφέλη για το δέρμα


Όπως μαρτυρά το όνομά του, το έλαιο αβοκάντο παράγεται από την επεξεργασία του ομώνυμου φρούτου. Το αβοκάντο γενικότερα έχει εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες για την υγεία ανθρώπου.
Το έλαιό του, πιο συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν φροντίδας του δέρματος, για ειδικές θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής, για ιατρικούς σκοπούς, καθώς και για πιο υγιεινό μαγείρεμα.
 
Τα οφέλη του ελαίου από αβοκάντο για την επιδερμίδα
 
Πρωτεΐνες και καλά λιπαρά: Το έλαιο από αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι πολύ ισχυρά συστατικά για την υγεία του δέρματος. Το λάδι από αβοκάντο περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα, τα ίδια λιπαρά οξέα που έχει και το ιχθυέλαιο. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως μια ευεργετική λοσιόν, αλλά επίσης ως ένα υγιεινό μαγειρικό λάδι!
 

Ρεφλεξολογία όπως λέμε... παυσίπονο


Ρεφλεξολογία όπως λέμε... παυσίπονο
Ως αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία σε ασθενείς που ταλαιπωρούνται από οξύ πόνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η ρεφλεξολογία, υποστηρίζουν οι βρετανοί επιστήμονες


 
Λονδίνο 
Παυσίπονη δράση και με διάρκεια έχει η ρεφλεξολογία σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ. Όπως έδειξαν δοκιμές, τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες ρεφλεξολογίας βιώνουν κατά 40% λιγότερο πόνο, με αποτέλεσμα να μπορούν να τον υπομένουν για 45% περισσότερο χρόνο, συγκριτικά με άλλους.

Γιατί έχετε πρήξιμο σε πόδια, αστραγάλους και πέλματα


Η ανώδυνη διόγκωση των ποδιών και των αστραγάλων είναι ένα κοινό πρόβλημα, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων ανθρώπων.
Αυτή η ανώμαλη συσσώρευση υγρού στους αστραγάλους, τα πόδια και τα πόδια ονομάζεται οίδημα και μπορεί να επηρεάσει και τα δύο πόδια, συμπεριλαμβανομένων των μηρών, της γάμπας, των αστραγάλων και του πέλματος. Το οίδημα είναι ιδιαίτερα αισθητό στο κάτω μέρος του σώματος,  λόγω της επίδρασης της βαρύτητας.
 
Αιτίες
 
Τα πιο συχνά αίτια περιλαμβάνουν: