Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σερβία: Εντείνονται οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου υπό τον φόβο του ιού Έμπολα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

 Η Σερβία ενίσχυσε τους ελέγχους στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα του Βελιγραδίου από το Σάββατο ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του θανατηφόρου ιού Έμπολα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

Ο κ. Λόντσαρ εξήγησε ότι η απόφαση για ενίσχυση των ελέγχων ελήφθη ύστερα από τις σχετικές συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. "Τυχόν ξέσπασμα του Έμπολα θα επέφερε ανεπανάληπτα προβλήματα σε εμάς και τη χώρα" τόνισε.

Ο ιός Έμπολα: Το βιο-όπλο της παγκόσμιας ελίτ για την μείωση του πληθυσμού κατά 90 τοις εκατό



Ο ιός Έμπολα εμφανίστηκε μυστηριωδώς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) το 1976 και έχει σποραδικά επανεμφανιστεί στην περιοχή χωρίς εξήγηση από τότε. Οι mainstream επαγγελματίες ιατροί πιστεύουν ότι η κατανάλωση πιθήκων που έχουν μολυνθεί με τον Έμπολα είναι ο αρχικός τρόπος μετάδοσης. Ωστόσο, αυτή είναι μια θεωρία, επειδή η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι η φυσική δεξαμενή του ιού είναι άγνωστη και ως εκ τούτου η γνώση της μετάδοσης του ιού αποτελεί μόνο υπόθεση.
Τον Ιούλιο αυτού του έτους, προέκυψε ένα ξαφνικό ξέσπασμα του ιού Έμπολα, σκοτώνοντας 14 άτομα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο ​​Υγείας της Ουγκάντας συμμάχησαν σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την απρόσμενη έκρηξη.