Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Πάνας: Ένα πραγματικός «ιπτάμενος δίσκος» σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο

Όταν ακούει κανείς για «UFO» (Unidentified Flying Object- ATIA, Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, στα ελληνικά), το μυαλό αναπόφευκτα πάει σε εξωγήινους, X-Files, συνωμοσιολογίες και το γνωστό σε όλους σχήμα του ιπτάμενου δίσκου, που έχει φτάσει να συνδέεται με κάθε έννοια διαστημοπλοίου που προέρχεται από «κάπου αλλού».

Οπότε, είναι μια πολύ ιδιαίτερη έκπληξη όταν βλέπει κανείς ένα επιβεβαιωμένα πραγματικό αντικείμενο το οποίο έχει σχήμα που παραπέμπει σε ιπτάμενο δίσκο, σε τροχιά γύρω από έναν από τους πιο γνωστούς πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος.

Εξουδετερώθηκε βόμβα πολύ κοντά στον τάφο της Αμφίπολης

Σε συναγερμό τέθηκαν νωρίς το πρωί οι αρμόδιες Αρχές, έπειτα από τον εντοπισμό παλιάς στρατιωτικής βόμβας στον λόφο 133, κοντά στον τάφο της Αμφίπολης.

Πυροτεχνουργοί του στρατού μετέβησαν στο σημείο στις 10.45 και εξουδετέρωσαν τη βόμβα με ελεγχόμενη έκρηξη.


Να σημειωθεί πως ο λόφος 133 βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον Τύμβο Καστά, όπου εντοπίστηκε το μεγαλοπρεπές μνημείο.

Το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη έχει ακόμα πολλά μυστικά

Στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγο πριν ή λίγο μετά τον θάνατό του, τοποθετούν τη δημιουργία του οι ανασκαφείς του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά της Αμφίπολης. Σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματίσει να αναφέρουν στις ομιλίες τους στο πλαίσιο του Αρχαιολογικού Εργου Μακεδονίας- Θράκης το βράδυ της Παρασκευής, το μνημείο ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ.

"Λάβαμε σήματα από εξωγήινους και τα αγνοήσαμε"

Ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο Avi Loeb, υποστήριξε ότι μπορεί στη Γη να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους, αλλά αυτά τα σημάδια αγνοήθηκαν.

Βάσει των ερευνών του καθηγητή, οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από το 2007, είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος. Έναν πομπό που, μεταξύ άλλων, δίνει ενέργεια και στα διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.