Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη Πυραμίδα – Δέκα Απίστευτα Στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας υπήρξε μία από τις πιο μυστηριώδεις δομές για αιώνες. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο θαυμάσια αρχαία κτίσματα στην επιφάνεια του πλανήτη, και υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν που αξίζει να αναφερθούν.
Σήμερα υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες σχετικά με την ακρίβεια της δομή της. Απλά φανταστείτε, πώς ήταν δυνατόν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και οι… εξωγήινοι έχουν ακουστεί ως πιθανή εξήγηση, πίσω από την αψεγάδιαστη αρτιότητα της τετραγωνικής βάσης.

Aρχαία Ελληνικά Ονόματα στην Φυλή των Αραουκανών της Χιλής

Η πρώτη απόπειρα ενασχόλησης με την μελέτη της γλώσσας των Θεών του Ηλίου, των Ίνκα που πίστευαν και περίμεναν τους λευκούς θεούς τους, που παρασύρθηκαν να δεχθούν τους καταστροφικούς και απολίτιστους ΄΄ εκπολιτιστές ΄΄ τους, τους Ισπανούς του Πιζάρο, ως επιστρέφοντες προγόνους και προπάτορες και θεούς , μας απεκάλυψε ελληνικές ρίζες και δομές στην Αμερικανική Ήπειρο από την πανάρχαια εποχή με διαλεκτικά δωρικά και αιολικά στοιχεία της γλώσσας του.
Αλλά και η προσέγγιση της γλώσσας των Αραουκανών ενός άλλου λαού της Ν. Αμερικής, αποκαλύπτει μια άλλη , πολλαπλά δημιουργική ελληνική εστία στην Νότια Αμερική, σε χώρα αντίπαλο πόλο της αυτοκρατορίας των Ίνκα , που πολέμησε τους Ισπανούς εισβολείς και θαυμάστηκε απ αυτούς, αποδεικνύοντας την Σπαρτιατική καταγωγή της.

Fort Knox: Το παγκόσμιο θησαυροφυλάκιο χρυσού…

Το «Fort Knox» θεωρείται από του περισσότερους ειδικούς το ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του κόσμου και πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, ασφαλίζουν εκεί τα αποθέματα χρυσού που διαθέτουν. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Επίσης, πολλές χώρες διασφαλίζουν και … άλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως τα διαμάντια του αγγλικού στέμματος κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 10/11/2016 ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗ . ΘΕΜΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
 

Δημήτριος Καρατάσος , ο ήρωας που δολοφονήθηκε στο Βελιγράδι πριν ολοκληρώσει την εξέγερση Ελλήνων και Σέρβων κατά των Τούρκων.

Yero Tsiamis of Chalkidiki, Greek Macedonian revolutionary 1854.jpg







Ο Δημήτριος ή Τσάμης Καρατάσος (1798 - 1861) ήταν Έλληνας αγωνιστής-οπλαρχηγός στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, που έδρασε στην περιοχή της Νάουσας κα αργότερα υπασπιστής του ΄Όθωνα.Ο Καρατάσος, γιος του επίσης αγωνιστή Αναστάσιου Καρατάσου που πρωτοστάτησε ως οπλαρχηγός, γεννήθηκε το 1798 στο Διχαλεύρι (Στενήμαχος σήμερα), του νομού Ημαθίας. Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έλαβε μέρος νεότατος, ακολουθώντας τον πατέρα του, πολεμώντας πρώτα στη Νάουσα και μετά την καταστροφή της Νάουσας, στη Στερεά Ελλάδα. Το 1828, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη Στερεά Ελλάδα, εναντίον των Οθωμανικών δυνάμεων.